Ni som nobbar SD – vad är alternativet?

INRIKES. Med stigande förvåning har jag följt efterdebatten om Anna Kinberg Batras besked om att hon kommer att börja samarbeta med SD i frågor som inte rör invandring och integration. Reaktionerna har inte varit måttliga – men delar vi samma verklighet? Vad är ert alternativ? Den som skriver dessa rader i Expressen är Lotta Gröning.

Med stormande känsloargument och gråt och tandagnisslan från olika håll har Anna Kinberg Batra anklagats för att släppa in nazister och inte hålla rent från högerextremister. Det värsta är menar hennes kritiker att hon normaliserar SD. Jag är absolut ingen SD-anhängare men jag måste ändå ställa frågan till alla dessa offentliga gråterskor, lever vi på samma planet, delar vi samma verklighet? Vad är ert alternativ?
Ni kan väl inte ha missat att SD röner stora framgångar i alla opinionsundersökningar?
Ju mer de marginaliseras desto större blir deras väljarstöd.
Ni kan väl inte heller ha missat brexit och Donald Trump?
Har ni någonsin funderat över varför väljare lägger sina röster på det som etablissemanget kallar för rasism, främlingsfientlighet och nationalism?

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson undrar också vad som är alternativet? Vi har åtta partier i riksdagen, sju av dem och de som röstat på dessa partier har ställt till med dagens problem, så ska vi ge dem flera chanser trots att de inte ens erkänner vad problemet är. Sverigedemokraterna är långt ifrån perfekt, de saknar interndemokrati, är toppstyrda, gör sig av med många duktiga människor för att blidka hatmedia och låter ljugande skitstövlar vara kvar, men har vi något alternativ…Gudrun Schyman?

35 thoughts on “Ni som nobbar SD – vad är alternativet?

 1. Det brinner i knutarna nu, så det finns inget annat alternativ, som till valet 2018 hinner bli stort nog för att det ska bli förändring, än att rösta på SD.
  Allt annat, hur bra deras program överensstämmer med det man vill ha istället, är en bortkast röstsedel, d.v.s en röst för fortsatt vanstyre med inkompetenta skurkar vid rodret.l

 2. Personligen tror jag att alla som vill ha förändring bör rösta på SD nästa år som en viktig signal att det är nog nu. Röster på mindre och radikalare alternativ är nog bortkastade och ju större SD blir desto större krav kan de ställa på M, och KD om de finns kvar, då dessa är de enda som hittills kan tänkas samarbeta.

 3. Jag har röstat på Sverigedemokraterna i tre riksdagsval, men kommer inte att rösta på det partiet nästa år. De övriga nuvarande riksdagspartierna kommer naturligtvis inte heller få min röst.

  För 11 år sedan tog det nuvarande ledargarnityret över makten i SD och har stadigt tagit bort all radikalitet gällande invandringskatastrofen. Som Mattias Karlsson sade, när han vikarierade för Åkesson: ”SD skall bli ett antirasistiskt mittenparti” – vilket det är på god väg att bli. Därmed har vi inte ett 7-klöverparti + SD i den svenska riksdagen, vi har ett enda 8-klöverparti.

  Som läget är nu i Sverige, måste mycket radikala åtgärder vidtagas, om landet över huvud taget skall kunna räddas från kaos, anarki och upplösning. De viktigaste är:

  1. Totalstopp för utomeuropeisk invandring till Sverige.
  2. Indragning av alla sociala förmåner för invandrare, som inte är stadigt etablerade på arbetsmarknaden.
  3. Aktivt hemvändarprogram för invandrare.
  4. Totalstopp för moskébyggen.
  5. Nej till NATO-anslutning.

  Inget parti, som saknar dessa 5 punkter i sitt partiprogram, kommer att få min röst 2018.

  • Vad jag har sett verkar det endast finnas ett alternativ som är intresserade av partiprogrammet. Kanske måste svenska folket chansa och hoppas att SD. s intentioner är sanna.
   Jag har ännu inte bestämt mig SD eller NMR. Tiden som återstår kommer att vara viktig och tyvärr så kanske det inte blir möjligt att få välja. Vi lever i en tid då vad som helst kan ske.

   • Lena Holfve tror att det mycket väl kan bli undantagstillstånd och inställt val 2018. Om hon får rätt misstänker jag att dom tänker använda kaoset att bli av med en massa misshagliga människor. Som det ser ut just nu kan hon mycket väl få rätt. Får dom inte kontroll över internet inom det närmaste halvåret så kommer dom nog bli väldigt desperata ju närmare valet kommer.

   • Men kära Katarina, Vad tror du är kvar av Sverige
    om du ska vänta in att NMR blir så stora att dom
    kan förändra något i Sverige??

   • Kära Tony, om vi tittar på hur det ser ut idag och hur SD agerat, så ser det mer än mörkt ut för Sverige. Jag har mycket svårt att ens se hur SD ska lösa problemen och då måste man vara medveten om att våra problem ännu inte börjat. Det som pågår idag är enbart en aptitretare.
    NMR behövs som motpol. Även fast de inte är tillräckligt många idag så skrämmer de makten i vårt land.
    Jag avvaktar som sagt och än är det lång tid kvar till det ev kommande valet 2018.

  • En icke röst på SD är ju för fan en röst på det
   bestående, dom som är djupt ansvariga för
   att Sverige befinner sig vid kanten på stupet?

   Att SD har blivit för snälla tycker även jag , men
   det finns inget annat alternativ, det är trots allt
   så att dom andra partierna har fått anpassa sig en
   del efter dom förslag som kommer från SD, men
   som man inte framhåller är SD s förslag.

 4. Ja nog är det är så tyvärr men har Sverige egenmonopol på importer från dessa analfabeter från Afrika och arabvärlden? HUR många flyktingar har Saudiarabien tagit ? Har Sverige blivit en socialbyrå för hela världens befolkning ? Vad fan har dom bidragit med till våra pensionärer ? Och jag vet att dom flesta i landet har ingen aning om Bilderberg !?

 5. En grundförutsättning för att rösta på SD är väl en seriös och kunnig valberedning? Vid valet 2014 framförde valberedningen sig själva (sic), Åkessons svärmor, diverse kusiner och tremänningar och annat löst folk. De lämnade den klart bäste,Thor-Alf Alfsson, utanför. Så länge som SD är rädda för begåvade, kunniga och handlingskraftiga medlemmar, så är i alla fall jag, tveksam.

  • Med andra ord så säger du att 7klövern är seriös ? s och mp ! skämtar du med mig ?

 6. Svar på dum fråga SD så klart det kan omöjligen bli sämre ! själv så kommer jag ALDRIG glömma sveket från AB EX DN SVT och ÖVRIGA PK medier som föråt Landet .

 7. M:s stora fall i sista väljarundersökningen från Demoskop förklaras med att det skulle vara dess närmandet till SD. Jag tror snarare att det beror på
  att M ägnat sig åt att tillsammans med ärkefiende S administrera vårt lands sönderfall.
  Det kostar att förstöra ett väl fungerande land och svika dess folk.

 8. Som gammal moderat som gått över till SD tror jag dock att ett mer radikalt alternativ måste till för att eventuella kunna rädda Sverige

 9. Det absolut viktigaste är att få bort muslimpartiet sossarna och maffiaorganisationen LO.

  Det måste vara högsta prioritet!

  SD är vårt enda alternativ..

 10. Det räcker inte bara att rösta på SD 2018, det gäller även att inse hur viktigt valet är och läsa på om dom olika kandidaterna och PERSONRÖSTA!

 11. I samma Bonnierkoncern finns Sydsvenskan. Där finns en ”journalist” som nästan varje dag skriver en hatartikel om SD. Det är löjligt och när man ser författarbilden så läser man inte. Ansvarig utgivare i Sydsvenskan borde läsa Lotta Grönings artikel innan hon släpper fram nästa hat. Sätt ”journalisten” på andra uppgifter.

  • SD har redan gjort att läget har förändrats. SD sätter tummen i ögat på de andra att skärpa sig. Då de andra sju är lika goda kålsupare och inte gör sitt jobb. Regeringen regerar inte och oppositionen opponerar inte som det ska ske i demokratisk plamentarism. Då de inte röstade på sin egen budget-alliansen-rasade de totalt. De satte demokratiska ur spel vilket är ett totalt svek mot väljarna som röstat på dem. Då behöver inte regeringen skärpa sig, de enda som gör sitt jobb är SD-de bedriver opposition. Man kan tycka bu eller bä om dem men de följer demokratins spelregler

   • När ett jordskred dödar en ond man. Idealiserar du då jordskredet?

  • Demokratins spelregler. Vakna upp. SDs ledning är det värsta anhang av politiska skurkar som sverige sett sen Reinfeldt, Bästerberg och Palme.

 12. Sossarna tror ju att ju mer dom hetsar hatar mobbar kränker fryser ut SD ju bättre är det. Fast dom har ju inte än märkt att det bara har haft motsatt effekt.Kanske 2018 vid deras katastrofval kommer dom att stå som levande ??.

 13. Nej allt är inte okej med SD, men hur fan vi än vänder
  på kuttingen så finns inga andra alternativ, det är patetiskt
  att hör sju klöver företrädare jobba för att stänga ute SD
  Men för fan pundhuve, det är er politik som gör att Sverige
  mer liknar Chikago idag med dödsskjutningar som vardagsmat,
  det blir inte så lite patetiskt när sådana beskyller dem som inte
  deltagit för att vilja förstöra landet. DET ÄR NI SOM ÄR
  SKYLDIGA TILL ATT SVERIGE HÅLLER PÅ ATT GÅ UNDER.

  Men sen ska SD ge fan i att göra sig av med duktiga
  medarbetare för att dom sagt något olämpligt någon gång
  sådana finns i alla partier, men man gör sig inte av med
  dem i samma takt som SD gör, sluta upp med det, vi
  vill inte ha ett mes parti så att vi i slutändan får åtta klövern!

 14. Lotta är en av få med förståndet kvar på Expressen!

  Dock måste Anna Dahlberg nämnas, hon har fört en väldigt ensam kamp på tidningen med värdiga resonemang och tydliga åsikter.

  Också Hanna Kjöller som nyligen gjorde avbön och lovade att ändra sig när det gäller att utmåla alla meningsmotståndare som rasister m.m. bör nämnas bland det positiva!

  Fetgrisen Mattsson har inte på något sätt stöttat dessa starka kvinnor, han fortsätter i samma inkörda spår! Allt och alla är rasister eller nazister!

  • Men man kan tydligen gapa nazist och samtidigt vara antisemitkramare. Vem är nazist?

  • Ja. Anna Dahlberg på Expressen har med tiden blivit ganska vettig.
   Men jag misstänker att hon har det inte lätt när hon ska få igenom sina krönikor hos maffiabossenTomas Mattsson. Hon beklagade sig för ett tag sen att kulturvänstern på DN mobbade henne och hon kände sig förfölj av dom. Då skrev jag till henne att be dom dra åt helvete.DN har inget med hennes jobb att göra. Då svarade hon och tackade för stödet.

 15. Jag noterade till min förvåning att Expressen på sin framsida idag skriver att nu är SD störst!

  Vad har hänt?

  Snart börjar de väl även ta hänsyn till demokratin och inse att SD är folkvalt och därmed en del i den svenska politiken…

 16. Det finns inget annat, i nuläget, realistiskt alternativ till SD !!!! Förslagsvis så röstar vi fram SD så vi får ett stopp på eländet. Visar det sig att de inte håller måttet finns det bara ETT alternativ valet 2022 !!!! Hoppas ALLA inser det !!!!!!

  • 2018 har sju partier under 12 år försökt styra Sverige men det har slutat med katastrof. Så helt klart är att det finns bara ett parti nu(SD)
   kvar som ska kunna få det här sjunkande landet ovan vattenytan igen. Vi kan inte ge dagens jubelidioter fler chanser. Gör dom det så tror jag att det är något allvarligt fel på svenska folket. Då ser dom inte elefanten i rummet.

 17. Tänk den dagen då mätningarna efter valet då SD har egen majoritet vilka skall sossarna då kalla för rasister…………

  • Skriker dom fortfarande Rasist och Nazist efter oss så är det bara för dom att lämna in partiboken, göra avbön och lämna landet.

Kommentera