Terrorresenärer får statliga bidrag


ISLAM. Många svenska terrorresenärer försörjer sig med hjälp av statliga bidrag. Det framgår av en rapport beställd av Finansinspektionen. Rapporten från Försvarshögskolan omfattar de omkring 300 individer som 2013-2016 rest till Syrien och Irak för att delta i strider, till exempel för Islamiska staten.

Rapportförfattarna konstaterar att förekomsten av statliga bidrag så som bostadsbidrag, barnbidrag, underhållsstöd och föräldrapenning har varit hög. För att kunna behålla bidragen även när individerna befinner sig i Irak och Syrien har det förekommit att man haft personer i Sverige som hanterat post och gjort annat som krävs för att ge sken av att man vistas i landet.

Rapporten betonar att det är ”av yttersta vikt” att utreda om personer som misstänks vara stridande resenärer uppbär bidrag och även studielån.

I rapporten nämns också enstaka fall där assistansersättning utnyttjas. Ur Skatteverkets 140 genomförda utredningar han man identifierat tre-fyra fall, i främst i Malmöregionen, där assistansbolag används och där pengar ofta skickas utomlands.

Även snabblån har använts för att finansiera resor. Skatteverket uppger att cirka tio procent av de som utretts lånat pengar från kreditinstitut, sannolikt utan avsikt att betala tillbaka pengarna.

Flertalet av de som utnyttjat möjligheterna till snabblån har skickat parallella ansökningar till flera låneinstitut.

Det finns 5-10 misstänkta fall där bilar har hyrts och körts ut ur landet för att antingen användas i konfliktområdet eller säljas.

Rapporten uppger att stridande resenärer sedan 2015 blivit noggrannare att dölja sina finansiella spår och att till exempel användning av snabblån minskat, kanske för att man planerar att återvända till Sverige senare.

-Pettersson tycker att de ska behålla de pengar de stulit i Sverige och stanna i sitt drömrike Islamska staten, ingen ska få tillåtelse att återvända till Sverige, vi har redan betalad nog för invasionstrupperna.

Dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt lovade inför valet 2010 att det skulle bli möjligt att dra in medborgarskap för grovt kriminella – han ljög…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


10 responses to “Terrorresenärer får statliga bidrag

 • larsson

  Tänk att nu har t.o.m.ekonomiministern upptäckt samma sak som folket vetat i tio år.
  Att araberna har bidrag fastän de lämnat landet.

  Gilla

 • skogstokig

  Fängelse för hela regeringen det är brottsligt att stödja terrorister ekonomiskt ! Stefan ta ditt ANSVAR och avgå .

  Gilla

 • Cirkus Cirkus.

  Ingen nyhet direkt!
  Dessa semester resor till sitt hemska hemland som de inte kan vara i, har skett sedan 80-talet, med olika ändamål…då främst förse sina kumpaner med svenska skattepengar.
  Detta har åberopats till berörda myndigheter i många, många år, utan åtgärd!

  Det är ju så kul att giva ( speciellt när det är andras pengar ! ).

  Gilla

 • age

  Som man bäddar får man ligga.
  Har vi 87% av befolkningen som är mentalt handikappade så får vi stå ut med den situation vi har.
  Vi kan ju, var och en av oss, Sverigevänner, försöka tala dessa handikappade bröder och systrar, till rätta.
  Tala sakta och med korta meningar, högst fem ord.
  I vissa fall fungerar det. Du kan ibland se på ansiktet om de fattar vad du säger.
  Lägg bara ingen möda på regeringen. Deras inställning går inte att rubba.
  Jämför gärna med Reinfelds förmåga att förstå verkligheten. = 0

  Gilla

 • Billy Boy

  MYCKET VIKTIGT!
  Se och lyssna på diskussionen pr telefon i YT-videon nedan.
  Ringaren besvarar frågor som ställs av mannen i en TV-studio i Europa (Sannolikt i Frankrike). Ringaren säger att han befinner sig i Sverige och lever på svenskt socialbidrag, som han inte har det allra minsta bekymmer med. Han anser att svenska skattemedel inte tillhör svenska staten … utan det är Guds (Allahs) pengar som han som troende muslim är i sin fulla rätt att ta emot och förbruka efter sina egna önskemål.
  De två männen talar arabiska men diskussionen är textad till svenska.

  Följande informations-text har kopierats från YouTube.
  Publicerades den 11 sep. 2015
  Mannen påstår sig vara anhängare av IS – och hotar Sverige med krig i direktsänd TV. Filmklippet från den kristna arabiska satellit-tv-kanalen Al Hayat TV sprids på nätet. I direktsänd TV telefonintervjuade en man som påstår sig vara anhängare av IS, Islamiska staten – terrorarmén som nu härjar i Irak och Syrien.

  Mannen kallar sig för Sheikh Ahmed, säger sig befinna sig i Sverige, och uttalar stöd för att IS:s krig borde spridas i världen. Till sista dagen i våra liv ska vi kriga mot Sverige och hela Europa. Vi kommer att kriga var än ni befinner er, även om det vore Sverige, tills ni säger att det finns ingen Gud förutom Gud.

  Filmklippet har väckt uppståndelse och spridits på sociala medier. Flera polisanmälningar från privatpersoner har kommit in till polisen runt om i landet med anledning av filmklippet – och att de förts vidare till Säkerhetspolisen

  Gilla

 • Lena

  CSN är en sådan, gode tid om våra ungdomar inte betalade tillbaka, men de är ju såklart bara svenska !
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/allt-svarare-att-forutse-terrorresor
  Nöjd att mina har lämnat landet Sverige !
  De har det bra nu och det är tacksamt att veta.

  Gilla

 • Jhonsson

  Sverige skall inte vara ö en fristat för terrorister har Löfven sagt.
  Men han har ju aldrig påstått, att han inte skulle avlöna dem

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Var nu ärlig!
  gör dessa invaderare fel?
  Nej, de tar bara för sig av det svenska smörgåsbordet där notan betalas av skattebetalare som inte ens när de hade chansen vid senaste valet,slog på bromsen.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Väck det sovande folket!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: