Offren


När blev förövare offer?

Detta uppmärksammades när vår egen rikspolischef nämnde en mördad ung kvinna med några få ord och sedan uttryckte sina sympatier för mördaren i en lång utläggning.

Minns ni?

Upprinnelsen var mordet på 22-åriga Alexandra Mezher som höggs ihjäl med flera knivhugg på sin arbetsplats. Mördaren från Somalia som uppgett att han var 15 år bodde på det aktuella HVB-hemmet, visade sig senare vara betydligt äldre än så och hade m.a.o. ljugit om hela sin tillvaro i Sverige.

GP

Det var denna förövare som Dan Eliasson tog under sina armar och därmed gjorde han, omedvetet eller medvetet, Youssafi Nuur Khalif till ett offer. Ett offer för vad då? Han höll i kniven, han stack den medvetet i ryggen på Alexandra och han hade ljugit om sin ålder för att lättare få asyl med bättre förmåner än vanliga asylsökande.

Nu har ett nytt fall uppdagats och föga förvånande är nyanlända inblandade även här.

Det handlar om de två tonåringar som oralt och vaginalt våldtog en ung flicka på en toalett på en skola i Lund. De bägge våldtäktsmännen tillåts gå kvar i skolan, samtidigt som den unga flickan varit frånvarande p.g.a. händelsen. Tacka fan för det och hade hon nu varit närvarande skulle hon tvingas möta sina hånflinande förövare varje dag. Ingen trevlig situation för en ung skolflicka som våldtagits på en sunkig toalett i sin egen skola.

Nu kommer det som säkerligen upprör många.

”Det finns en helhet som vi måste ta hänsyn till. Alla tre är ju elever och alla tre är på sätt och vis offer i det här”

Det är inte bara jag och Ann Heberlein som ställer frågan. På vilket sätt är de två våldtäktsmännen offer och i sådana fall, för vad?

Sydsvenskan och Ledarsidorna

Här är två fall där förövare gjorts till offer. Ingen har nämnt ordet offer när skolmördaren i Trollhättan, Anton Lundin Pettersson, kommer på tal. Varför? Han, precis som Youssafi Nuur Khalif, är mördare. Bägge har tagit livet av oskyldiga ungdomar, men behandlingen av mördarna och deras offer skiljer sig rejält.

Alexandra Mezher är död och den unga flickan som våldtogs på en sunkig toalett har fått sitt liv förstört. Att man gör deras förövare till offer känns olustigt och vilka signaler sänder man till de anhöriga som verkligen tvingas uppleva ett trauma och hur ser den våldtagna flickan på saken när rektorn på hennes skola jämför de två våldtäktsmännens situation med hennes egen?


32 responses to “Offren

 • compulsoryunion

  Sveriges pris till överfallsvåldtäkts vetenskapsmän: cermoni i blå hallen när de belönas genom att beviljas svenskt medborgarskap (även fast dömda till dråpförsök m kniv på Folkungagatan, och suttit många år i fängelse redan, t.ex. Shabo sthlm TR B10229-10, och släkten Shabo barngruppvåldtäktsdömda mm t.ex. södertälje TR B 387-09 ) muckbidrag från fängelset, gratis lägenhet i kommunalt bostadsbolag, och minst 10 000kr skattefritt i gåva per månad (ta lån gäller bara vita lågkastiga skatteslavar)
  Black Nobelpriset

  Gilla

 • Cirkusen fortlöper...

  Undrar om han vore lika förlåtande, och ser våldtäkts utövarna som offer om det hade drabbat hans egna närmaste…..

  Du förstår lilla Lisa, du är min närmaste ögonsten, men du måste förstå att det inte är du som är offer ( så sluta grina ) utan det är dessa kulturberikare som är offer…det är sååå synd om dom ( så skärp till dig nu, lite ska du tåla…du är ju kulturberikad….va lycklig, att du är utvald!!!).

  Kan inte nog säga vad jag lider med denna unga flicka, som fått sitt liv förstört för all framtid.

  Gilla

 • Rolla

  Man måste tyvärr fråga sig var alla andra föräldrar var någonstans. Ingen som protesterade? Svenskar är i gemen tyvärr fega och undviker konflikt till varje pris. Det är därför polisen håller igen och väntar på att busarna skall gå hem istället för att ingripa. Förövarna blir offer. Passar muslimer som en handske. Därför kommer Islam att vinna. Inget motstånd någonstans. Lycka till Svenskar! Som man bäddar får man ligga.

  Gilla

 • Håkan

  I landet Bakofram är rätt fel och fel är rätt!

  Det kanske inte är landet Bakofram?

  Det kanske är landet Bakomflötet!

  Gilla

 • håkan

  Vad är det för fel på DE ?? ojar sig vad synd om ”barnet ” som mördade Alexandra ! Men nämner knappt ett ord om A och hennes familj !!! SD-18 så vi slipper despoten Eliasson och den röd gröna röran !!!

  Gilla

 • OPeter

  Mia ! Vi har fortfarande inte fått någon förklaring angående dina påstående att SD överdriver och svartmålar Sverige internationellt ??? Personligen tycker jag att dom inte är i närheten av den riktiga verkligheten när man hör vad polisen säger om den !!!

  Gilla

  • Mia

   Det borde väl i så fall vara SD:s sak att förklara varför de basunerar ut till omvärlden hur dåligt det är här. Likaså tapetserade de en tunnelbanestation för några år sedan med information till turisterna hur mycket tiggare vi hade här.

   Så uttrycket Sverigevänner är ganska överdrivet.

   Gilla

   • Lena

    Mia
    Nu är du mer än lovligt OKUNNIG, alltför många turister som har besökt Sverige och aldrig kommer tillbaka , de är verkligen INTE vare sig blinda eller döva…………vad är det DU försöker säga………..att ”alla ” är mer eller mindre korkade…..förklara DIG !

    Gilla

   • Mia

    Du har rätt i att att turister inte är blinda. Alltså behöver inte SD upplysa dem om något de kan se själva.
    Och man avstår knappast från att turista i Sverige pga av tiggare.

    Vadå att ”alla” är korkade?
    Det är väl DU och andra som kmommenterar som tycker att 87 % av svenskarna är korkade .

    Gilla

   • Mia

    kommenterar

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Du svamlar om SD……..för tusan HELA VÄRLDEN vet att Sverige är förlorat !!!

    Gilla

   • OPeter

    Mia ! Tycker du dom ljuger för omvärlden hur det ser ut eller ??? Du sa att dom förvrängde saker lite . Kan du ge sxempel ? Angående dina procent som är korkade kommer du och dom andra garanterat att få ge våra barn och barnbarn en bra förklaring . Det är tragiskt hur ni kan förstöra ett land fullständigt . Eller tycker du det är bra i Sverige nu ????

    Gilla

 • Christer Andersson

  Sverige, Sverige vart är du på väg, känd filosof, tänk så rätt han hade.

  Gilla

 • Mia

  Jag såg när Dan Eliasson satt och sa detta i TV en morgon när detta nyss hänt och det blev väldigt fel och kändes pinsamt. Det var inte genomtänkt utan bara ploppade ur honom, men samtidigt kan jag förstå att han trodde att även en 15-åring (vilket man trodde att han var då) hade förstört sitt liv.

  Killen blev sedan dömd till psykiatrisk vård, kanske en förklaring till tragedin.

  Gilla

  • Dino

   Mia vet du vad offren får utstå nu menar jag dem som blir utsatta för våldtäkt alt försök till våldtäkt.

   Straffen är skamliga och ersättningarna till offren är ett hån och vad har psykisk vård med att man mördar ngn så du menar på fullaste allvar att alla som går på psyk är potentiella mördare att det slår slint på ngn enstaka kan jag hålla med om men nu har vi mer problem än vi någonsin haft och man vill ju bara sopa allt under mattan med typ”det var som fn hade jag ingen aning om”

   När man förnekar massor så slår det tillbaka med en kraft som kan vara mer hemsk så jag spår en dyster framtid

   Gilla

   • Mia

    Jag har verkligen inte påstått att alla som har psykiska problem är potentiella mördare, men när någon efter ett mord döms till psykiatrisk vård så har det psykiska tillståndet spelat in.
    Våldtäkter har inte med det jag skrev att göra och vilka straff som ges beror väl på varje enskilt fall, men våldtäkter brukar vara svåra att bevisa.

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Du är helt underbart ologisk, vad du måtte ha det bra i din förljugna värld.

    Gilla

   • Mia

    Om jag kommenterar någon för att jag har något att invända förklarar jag alltid varför.
    Att bara kasta ur mig en förolämpning nedlåter jag mig aldrig till.

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Om det var menat åt mig så behövs det INGEN förklaring , alla dina kommentarer talar för DIG själv.
    Ha en bra dag och njut !

    Gilla

   • Dino

    För att svara på mitt egna inlägg.

    Mia vad sker runtom i detta land jo rån,våldtäkter osv.

    Jag vet hur en utsatt mår och känner sig i båda fallen Jag vet hur man ser ner på offren Jag vet hur det är att vara psykiskt sjuk men inte fn går jag runt och dömer alla.

    En våldtäkt genererar i ett fall 70 timmars samhällstjänst och ett förstört liv 15000 innan skatt sätt det mot dem som utsatt sina offer som får enorma skadestånd pga av slappa domar.

    Jag skulle kunna ge dig massor av olika förhållanden och orättvisor som pågår i samhället men ingen vill se eller höra talas om det då RASSE kortet dyker upp direkt

    Gilla

  • Mohammed

   Du tycker säkert synd om IKEA mördaren med när han mördade den rasistiska kvinnliga 55åriga överläkaren och hennes son man har säker ersatt henne med en somalisk läkare vid det här laget

   Gilla

 • Mohammed

  Och så har vi stackars barnet som blev tvungen att nöja sig med en rullstolsbunden kvinna på Gotland det kan inte ha varit så kul för stackars afghanska barnet tycker PK sidan han frikändes helt eftersom offret inte skrek tillräckligt och stackars lilla oskyldiga barnet får nu skadestånd av staten(svenska skattebetalarna )inte heller här nämner man hur offret mår (efter tre självmordsförsök nerdrogad på psykets isolerings avdelning.denna vidriga kvinna som skyller på de stackars små barnen som flyr från bomber granater och tortyr
  nu Gudrun ett upprop en manifestation mot rasism skall det vara
  inte skylla allt på små stackars barn jäkla rasister

  Gilla

 • Ingemar

  Alla som mördar någon på den ”goda” sidan är kallblodiga mördare, faschister, rasister eller nazister. Medan mördarna från den ”goda” sidan är offer för uppfostran, folkgruppstillhörighet, krigsskador, rasism eller socioekonomiska effekter !!!!

  Gilla

 • gamgubben

  Återigen ett bevis på att han inte tänker på annat än att smöra för de som makten har och att bredda vägen för sig själv inom makten.
  Offret, henne ägnade han inte många tankar, tvi vale för Eliasson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: