LO föreslår utbildningsjobb med lägre löner


ARBETSMARKNAD. LO föreslår utbildningsjobb för att bland annat hjälpa nyanlända till jobb. Ordförande Karl Petter Thorwaldsson uppger att man accepterar lägre löner för de jobben. Tanken med utbildningsjobb är att arbetslösa med kort utbildning och liten yrkeserfarenhet ska få börja jobba och vid sidan om skaffa sig rätt utbildning under tiden.

– Jobbet först. Man ska komma in på arbetsplatsen, börja jobba och sedan bygga upp sitt CV, säger Thorwaldsson på en presskonferens.

Han påpekar att det i dag ställs så höga krav innan man får jobb, så att många aldrig kommer in på arbetsplatserna.
– Vi accepterar att detta sker med lägre löner, säger Thorwaldsson.

Thorwaldsson passar dock på frågan om hur mycket lägre löner det kan handla om. – Jag tänker inte nämna någon summa. Det får bli en förhandling med vår motpart, säger han.

LO-ordförande betonar att det är arbetsmarknadens parter som ska utforma anställningarna. Han hoppas att LO:s utspel ska få fart på de strandade förhandlingarna mellan arbetsmarknadens parter om nya anställningsformer för lågutbildade.

Utbildningarna för de som får utbildningsjobb ska samhället, främst kommunerna, stå för, enligt förslaget. Det ska handla om reguljär vuxenutbildning.

LO anser att det ska vara individen som ska ta ansvar för sin egen utbildning. Utbildningen kommer att behöva ske även på helger och kvällar.

LO:s förslag gäller personer mellan 25 och 45 år, som saknar gymnasieutbildning. Man bedömer att målgruppen i dag omfattar omkring 50 000 personer. Många av dem är utrikesfödda. – Vi kommer att behöva de här personernas kunskap och kompetens, säger Thorwaldsson. – Samtidigt säger vi nej till enkla jobb. Vi tror inte på det.

-Pettersson menar att LO och Thorwaldsson är ute och cyklar. Vi behöver inte de ”här” människornas kunskap och kompetens helt enkelt för att de saknar kunskap och kompetens och så länge de inte kan svenska är alla andra åtgärderna meningslösa.  ”– Samtidigt säger vi nej till enkla jobb. Vi tror inte på det.” Det är lek med ord…förr kallades det lärlingsjobb men man kan kalla det vad man vill, analfabeter och de med näst intill obefintlig skolutbildning är oanställingsbara…

Regeringens pressmeddelande…


21 responses to “LO föreslår utbildningsjobb med lägre löner

 • Involuntarium

  Hahahohaaaaaahoha hur länge ska den hårt arbetande Svenne banan låta sig indoktrineras och luras av fackförbundens centralorganisationer LO med flera!

  Nu har vi tydligen fått en klass till i det av vänsterpatraskfeministiska så förhatliga klasssamhället! Nu fick vi helt plötsligt med LO:s goda minne en grupp som blir ännu mer underbetalda än de i vården offentligt anställda ”pottryttarna”!

  Hahahohaaaaaahoha får lov att säga att an där Torwaldsen eller vad hen nu heter har nog inte alla kolvar och ventiler i motorn!

  Tydligen består vänsterpatraskfeministerna i den brunrödgröna sörjan som kallar sig arbetarparti och som enligt egen utsago ska stå upp och vidareutveckla arbetstagarnas arbetssituation till det bättre, gått och blivit det som vänsterpatraskfeministerna kallar för ”klassförädare”!

  Kan det va de höga lönerna och korruptionen som gjort fackförenings ordföranden och de fackliga centralorganisationernas förtroendevalda till, ja, vad ska vi kalla det korrumperade arbetarklassförädare ja till och med skulle de kunna kallas landsförrädare!

  Upp till kamp svenska arbetstagare i låglöne yrken, förresten förenen eder arbetstagare i arbetarklassens alla yrken!!!! Upp till kamp på barrikaderna! Ni har väl förstått att Edra egna har förrått Er och strävar efter att alla ska få det ännu sämre nu!

  Stefan Löfven respektera folkviljan ta din pajasregering avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • FINSPÅNG

  30% av invandrarna som stannar i vårat land har inte grundskoleutbildning, medelåldern för dessa är 38 år.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  LO vill åter igen göra skillnad på folk, genom in kvotering av specifika grupper på arbetsmarknaden.

  Av allt svammel som kommer från LO-borgen, där man bl.a. gör skillnad på folk ,p.g.a. av människors olika politiska åsikter. Så är det inte konstigt att yrkesarbetande människor lämnar LO-facket.

  Den fackliga organisationsgraden bland arbetare fortsätter att sjunka. Enligt de senaste mätningarna var andelen arbetare som är med i facket nere på 62 procent år 2016.

  Gilla

 • Håkan

  Karl-Petter skull själv aldrig få ett konkurrens utsatt jobb!

  Gilla

 • Ulli

  Asger Aamund og flygtningen Mohammad (undanflykterna för att säga nej till jobb – allt möjligt; han lär nog aldrig bli självförsörjande, är mer regeln än undantaget):

  Gilla

 • Ulli

  LO har genom åren som gått (sedan 1960-talet) företrätt sina medlemmar genom att i första hand driva det privata företagandet på flykt.
  En stor eller t.o.m. växande offentlig sektor och en krympande privat, leder för eller senare till kommunism (likt Sovjet) eller bankrutt eller båda delarna.

  Gilla

 • Anya

  Karl Petter!
  Du glömde en sak! Bönrummet med mattor! Givetvis får muslimerna be och gå ifrån på betald arbetstid! Allt för att de skall trivas i det nya Kalifatet!

  Gilla

 • Ulli

  Der är så många svenska ungdomar som står utanför arbetsmarknaden. Borde de inte vara lättare att få in de på arbete, bygga på deras kvalifikationer, de kan ju i alla fall svenska, känner till svensk arbetskultur och har svensk inte utländsk grundskola eller gymasieutbildning (men kanske ”inte den rätta”) i bagaget?

  Gilla

 • odalkvinnan

  T. är LO ordförande. Hans uppgift är att jobba för sina medlemmar. I stället tar hans medlemmarnas pengar och satstar på olika politiska projekt typ politism genom Aftonbladet så de får hittepåjobb. Det är inte nog, det han säger heter på svenska lönedumpning. Statliga jobb-det är bara att försörja dem med ett lönekuvert istf socialbidrag. De kommer inte i jobb! Skapa jobb är just det-att skapa ett jobb som inte behövs. Behövdes det skulle det inte behöva skapas! Går någon på detta allvarligt. Facket behövs inte och då kan man gå ur och betala A kassa och egna försäkringar, slipper man bekosta detta. Billigare och bättre dessutom. Kan bli en pizza några öl och en bag in box för att citera kultureliten

  Gilla

 • Nisse

  Möjligen efter 2-3 års utbildning kanske dom klarar jobbet som smörgåsnisse eller kalle bakom……..

  Gilla

 • ulsansblogg

  Är det eventuellt den nya kilometerskatten vad det gäller tunga transporter om den blir av och flygskatten som ska bekosta LO:s och socialdemokraternas jobbinitiativ ?
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/03/06/annu-en-skatt/

  Gilla

 • Luntan

  Det framgår inte klart men, Har man gett upp hoppet om att få zigenarna i landet att nappa på förslaget?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Men, dom va ju så högutbildade och skulle rädda oss efterblivna svenskar från undergång!

  Liked by 1 person

 • JR

  Först och främst måste dom nog lära sig att det är förbjudet att hugga huvudet av folk och våldta kvinnor och barn och en intensivkurs i hur man tänder och släcker en lampa samt potträning är nog också på sin plats!
  Därefter väntar toppjobben inom både LO och SVT på dom nya värdefulla förmågorna..
  JR

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Men Vården var väl ett tänkbart område? Eller äldrevården? Allt för att ta död på oss svenskar.

  Sann berättelse från en Lungavdelning på ett av de största sjukhuset i Sverige:
  Svarta kvinnan (biträde el undersköterska) kommer in i dagrummet. Känner sig hostig/nysig, vänder sig mot bänken med mat och glas och hostar, mest i handen. Sen öppnar hon ett skåp och tar fram fler glas. Lyfter ner glasen med fingrarna nere i glasen. Går sedan till dagrummets köksdel och blandar mer juice i en tillbringare. Tar en stor plastslev och rör om. Tar sedan upp en smakprov med sleven och dricker för att känna att det är lagom starkt. Överskottet häller hon tillbaka i tillbringaren!

  Smakligt eller hur? Och ytterst lämpligt beteende inom sjukvården. Välkommen till det nya Sverige.

  Liked by 1 person

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Skicka tillbaka dessa individer och STÄNG GRÄNSEN!! ”Enkla jobb” tror inte Thorwaldsson på och det gör ingen vettig människa, ”enkla jobb” finns inte och det finns ingen efterfrågan från någon arbetsgivare på de här individerna.
  Det blir ett nytt låglöneproletariatet som kommer att förstöra för alla grupper på svensk arbetsmarknad och det är konsekvensen av en ansvarslös massinvandringspolitik: en underklass på arbetsmarknaden , ett slags trasproletariat för att använda Marxistisk vokabulär. Nej tack!

  Gilla

 • Jhonsson

  Det var länge sedan man i Tyskland konstaterade att asylinvandrarna inte har den kompetens, som efterfrågas och att den inte är lönsam. Är det någon, som är förvånad? Det är ju bara att se sig om i de länder, som de kommer ifrån så förstår man.

  Gilla

 • per22

  Karl Petter Thorwaldsson. Har du helt missat att många av dem faktiskt är analfabeter. Dessa kan förmodligen inte utbildas till hjärnkirurger inom överskådlig framtid.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: