Stäng

Den nya policyn

Jag fick i helgen en utskrift från en nära vän som jobbar på ett multinationellt företag med gamla anor. Han vill att jag publicerar ett inlägg, byggt på denna utskrift och det gör jag gärna.

Enligt min vän som har god insyn i också andra företag genom sin yrkesroll, bekräftar att den nya policyn gäller i allt större utsträckning och inte bara på det multinationella där han jobbar.

”Mångfald ger innovation och nya affärer”, lyder rubriken som hämtats från det aktuella företagets webbsida.

Att få in människor med olika bakgrund och erfarenheter i organisationen bidrar inte bara till ökad mångfald och nya möten, det kan också ge bättre affärer och skapa ett mer innovativt arbetsklimat. Detta läser man i ingressen till artikeln.

De företag som leder arbetet med ökad mångfald heter We Are The Story Doers, är beläget i Stockholm och har fått ett rejält uppsving de senaste åren, även om 2016 års siffror inte är redovisade. Uppenbart är det ett enmansföretag, vilket innebär att ägaren inte bara tjänar grova pengar på sin verksamhet, utan också bedriver ett företag som är helt fritt från mångfald och mångkulturella inslag. Hon är eller har varit ledamot i två andra företag som inte kan visa upp lika goda resultat också dessa tämligen befriade från mångfald och mångkulturella inslag. En snabb titt och man kan konstatera att ägaren i fråga bor i ett välbärgat område, riktigt befriat från mångfald och mångkulturella inslag.

Var och hur ägaren bor är tämligen ointressant i sig och visar egentligen bara hur dessa förespråkare för mångfald och mångkultur valt att bosätta sig lång från de områden där just mångfald och mångkultur regerar. Ni känner igen detta från den mediala sfären och artisteliten…

Nåväl, ägaren till We Are The Story Doers ger ett exempel på lyckat mångfaldsarbete från Malmö. Swedbank har tydligen öppnat ett kontor i Rosengård, där man anställt banktjänstemän som talar de språk som talas i Rosengård. Knappt någon svenska m.a.o. Inte bara de språkliga lyfts fram, utan också traditioner och synen på institutioner man burit med sig från hemlandet. Något som tydligen är ännu viktigare än språket. Att Swedbank ökade sina marknadsandelar i Malmö (vilket står i artikeln) kanske inte är konstigt då Malmö blir en stad med allt förre svenska inslag.

Mångfaldsförespråkaren ger dessa fyra råd till svenska företag:

 • Få ledningen att förstå vad homogenitet kostar företaget
 • Ta hjälp av medarbetarna för att ta fram strategin
 • Synliggör era ”must-win-battles” och dela med er av hur det går med att uppnå dem
 • Få med konkurrenterna på mångfaldståget

Strategin är alltså att svenska företag ska anställa efter etnicitet och inte efter kompetens. Detta är något som genomsyrar det svenska samhället, inspirerat efter vår socialistiska regering som förespråkar både kvotering och tvång för att uppnå detta.

Vad Sverige har för affärsförbindelser med länder som Somalia, Eritrea och Afghanistan låter jag vara osagt, men det är från dessa länder en stor del av de nyanlända kommit det senaste decenniet. Om nyanlända från dessa länder är anställningsbara på en svensk arbetsmarknad där hög utbildning efterfrågas i allt högre utsträckning, låter jag vara osagt, men det kanske inte längre är viktigt. Mångfald är uppenbart bättre än kompetens i dagens Sverige.

Ps. Ägaren till We Are The Story Doers har varit rådgivare till Hillary Clinton och vår nuvarande regering.

10 reaktioner på “Den nya policyn

 1. Här kan ni se vilka Sverige handlar med:

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/handel-med-varor-och-tjanster/utrikeshandel/utrikeshandel-med-varor/pong/tabell-och-diagram/export-och-import-av-varor-fordelade-pa-lander/

  Stämmer rätt dåligt med listan på vilka länder ockupanterna väller in ifrån!

  Skrämmande att Sveriges industri snart har försvunnit och att Sverige därför efter alla år av plus, nu visar minus i Handelsbalansen!

  Så mina vänner skapas ett uland!

 2. Räkna med att svenskar kommer bli bortkvoterade till förmån för de som är av arabisk osv härkomst ( språk kommer anges dom skäl) – för att kunna serva andra araber etc inom alla områden ffa inom den offentliga sektorn; vård, skola osv.

  När våra barn och barnbarn ska ut i arbetslivet om 10-20 år och har utbildat sig till ex lärare, så kommer tjänsten gå till den som talar arabiska, dari, tigrinja osv. Det kommer inte finnas pengar kvar att anställa lärare som inte pratar minst ett annat MENA språk.

  1. Om dom kan tala Svenska har ingen betydelse för det finns ju snart bara arabisk talande människor i Absurdistan.

   1. 10-20 år? Detta är verklighet för många svenskar redan idag!

  2. Det sker nog redan här och där, men på sikt kommer det bli i betydligt större skala.

 3. Firmatecknare verkar vara en Kristina Sofia Falk, Enskededalen,35 år?
  Jo namnet på hycklare ska alltid fram i ljuset, för det är precis som
  med politiker Mediafigurer och Artister, dom är för mångfald för andra,
  men inte åt sig själva!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: