Stäng

Asylsökande ska fråntas rätten att välja land

Asylrätten är oerhört viktig att värna. Det argumentet tas fram vid varje tillfälle som volymer och överdimensionerad asylinvandring förs på tal.

Frågan är om Cecilia Wikström (L) värnar den rätt ut eller om hon kommer med en variant? Hon vill nämligen skriva om Dublinförordningen och neka asylsökande att fritt välja land.

Förslaget hon kommer med baseras givetvis på att ytterst få EU-länder tar emot den kvantitet av asylsökande EU-kommissionen begär. Sverige är kanske det land som fått smaka på denna misslyckade politik mest av alla, givetvis med decennier av generös, naiv och överdimensionerad asylinvandring i bakgrunden.

Wikström har givetvis en poäng, men den kommer att bli lika meningslös som EU-kommissionens försök att sprida ansvaret till samtliga EU-länder. Saken är nämligen den att de asylsökande inte vill till Bulgarien, Rumänien, Portugal och andra länder där bidragen är långt från lika generösa och kravlösa som i Sverige och ett fåtal andra länder.

De asylsökande vill så klart bosätta sig i länder där de får högst bidrag utan att samtidigt behöva anstränga sig. Dessutom vill de till länder där många landsmän och anhöriga redan bor, dvs Sverige och Tyskland.

Cecilia Wikströms ord om att asylsökande inte ska få välja land är självklara, men kommer att klinga lika tomt som regeringens löfte om att utvisa 80 000 personer utan asylskäl.

Migrationsverkets prognos för 2017 lyder på 25 – 45 000 nya asylsökande (exklusive alla de tiotusentals anhöriga som väntas hit i år) och det är cirka 123 stycken/dag. Wikströms förslag skulle kanske reducera detta antal till 50/dag, men jag är tämligen övertygad om att de som tar sig över Medelhavet struntar blankt i både Wikström och EU-kommissionen. Sverige lockar, så är det bara.

Det enda som kan hindra nya katastrofer är att EU skriver avtal med länderna kring Medelhavet om att uppföra stora flyktingläger dit samtliga asylsökande förs (inklusive de som plockas upp utanför Libyen och idag förs till Italien) och där de får tillbringa sin tid, utan möjlighet att ta sig till Europa utan uppvisat pass eller trovärdiga berättelser.

Tyvärr är länderna i Europa inte intresserade av en fördelning av asylsökande från Mellanöstern, Afghanistan och Afrikas horn, förmodligen ganska skrämda av utvecklingen i Sverige. Därför klingar Cecilia Wikströms ord lika tomma som de gjorde under Alliansens åtta år vid makten.

SVT

17 reaktioner på “Asylsökande ska fråntas rätten att välja land

 1. Det enklaste hade bara varit att låta länderna i MENA och övriga världen bara få lösa sina problem med religion och överbefolkning själva!

 2. Det Cecilia menar är ju naturligtvis att asylsökande inte skall få välja för att alla skall till Sverige!

 3. Man borde i stället förbjuda eu-länder att ta emot asylsökande om man inte lyckas visa sig förmögen att integrera dem och om landet inte förmår ens skydda sina egna medborgare.

  Detta skulle i dagsläget utesluta Sverige som asylland.

  Alla asylmedel borde fördelas från en central organisation som planlägger den ekonomiskt mest gynnsamma lösningen. Läger i närområdet och återvändande asap t ex. Ansvar för ekonomin skall också i större grad än i dag falla på de länder som ansvarar för att generera migration/flykt – givetvis både pull- och pusheffekter skall kosta. Som i vårt fall hade detta dragit fokus mot Reinfeldts uppenbart ologiska agerande.

  De som missbrukar asylsystemet skall bli betalningsskyldiga och i förlängningen kan deras hemland bli betalningsskyldiga eventuelt även via minskade bistånd.

  Även en mer organiserad internationell rättsordning kring detta. Där alla behandlas efter samma regelverk och domstolar koncentreras till särskilda enheter med speciellt kompetent personal. Det skall inte gå att komma undan genom att söka sig till juridiskt vekare domar baserat på länders olika preferenser.

  Problemen måste begränsas geografiskt i stället för att i dag spridas överallt. Barriärer och gränser är fundamentala för att det ska fungera. Med ett naturvetenskapligt synsätt finns det många mekanismer och strategier i vår mikro- och makrovärld som kan tillämpas i sättet att organisera flöden av människor.

 4. Där ser man Cecilia har varit en av de värsta vurmarna för en totalt okontrollerad invandring officiellt men nu kryper det fram en lite mera sann bild och fan vore annars ,hon saknar inte IQ ,och det värsta tänkbara är ju en intelligent smart och talför kärring i motståndar laget ,ty de vrida till verkligheten till oigenkännlighet ,som tur är finns det inte något större antal av dessa,den springande punkten är frågan ,kan du tänka dig att försörja 160 000 individer som kommer från dysfunktionella samhällen där religionen förespråkar mord på icke troende (oss själva )
  Dom flesta av invällarna har avsiktligt kastat alla ID handlingar för att kunna ljuga fritt ,ingen av dessa är att betrakta som flykting,och dom begår brott typ gruppvåldtäkter misshandel och mord (Ikea)Dom är så långt bort man kan komma kulturellt,dom avskyr vårar sätt att leva ,och dom kommer aldrig att arbeta ,dom hatar dig innerligt,och dessutom så har vi redan en miljon av dessa som vi redan åtagit oss (det har påtvingats oss)att försörja livet ut ,vill du ta emot 160 00 till?ingen vettig människa på hela jorden skulle svara ja på frågan

 5. Bra ide men inte genomförbar. Alldeles för flata i Europa. Ingen tar sitt ansvar och skickar tillbaka dem som får avslag utan låter dem vandra fritt till nästa ställe……. Hela klaner skall sammanstråla på samma våglängd och får de inte det så är det någon som drar en snyftare och så är det kört för det landet. Vem skall våga ta i med hårdhandskarna mot dessa bedragare först??

 6. Vi har en myndighet i Sverige som har till uppgift att förstöra Sverige. Vad den heter?
  FörstöraSverigemyndigheten. Den har ett annat namn också. Migrationsverket

 7. Detta vidriga patrask, som partiledningarna i de svenska riksdagspartierna utgör, börjar inse att deras förstörelse av Sverige nu har nått sådana proportioner, att de snart har förlorat all trovärdighet, hos den svenska befolkningen.

  Att det liberala delen av patrasket nu börjar tala om begränsningar av asylinvandringen, beror enbart på att de stadigt dalar i opinionsundersökningarna och snart är under 4%-spärren. Deras egna positioner vid köttgrytorna är därför hotade.

  Det liberala målet – den totala förstörelsen av Sverige, upplösningen av landet och befolkningens förslavande i bankmaffians globala diktatur New World Order – ligger dock naturligtvis kvar. De börjar få vittring på, att den liberala rörelsens 200-åriga slutmål snart kan förverkligas, så vänta er ingen kursändring därifrån.

 8. Flyktingkonventionen lär inte, enligt erfarna jurister, medge välfärdsshopping. New York-protokollet från 1967 är det som är problemet. Dags att säga upp både det och Lissabonfördraget.

 9. Jag förstår faktiskt inte varför det är så viktigt att värna om asylrätten?

  För min del värnar jag hellre om Sverige och svenskarna!

  1. Råttor tar sig in utan ”asylrätt”.
   Råttor förökar sig exponentiellt.
   Råttor äter av allt vi har.
   Råttor för med sig sjukdomar.
   Råttor förstår inte vårt språk.
   Råttor trivs i vår miljö.
   Vi underhåller dem med vad de behöver.
   De smyger omkring bland oss.
   Vi märker inte skadan de gör –
   förrän det är för sent!

   Håll Sverige rent!

  1. Jaha, suck, då är Sydafrika snart ett nytt Zimbabwe som jag skall försörja!

   1. Det slutar med en kontaktannons!

    Kommunist med kniv och gaffel önskar träffa kapitalist med stor stek!

    Tyvärr brukar dom få många svar!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: