Åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet


POLITIK. Ni vet att hur tjatet om Sverigedemokraternas förflutna låter från politiker, Twittervänster och så kallade ”journalister”. SD bildades 1988 och hade säkert ett och annat rötägg i sina led men de måste ändå betraktas som rena amatörerna jämfört med de riktigt mörkbruna sossarna, borgarna och V var inte ett dugg bättre men det får vi ta en annan gång.  

Åtskilliga är det som kallat Sverigedemokraterna för nazister och för att ha ett brunt förflutet. Bland annat EXPO som i samband med SD:s 25 års jubileum ville ha hjälp med att påminna om SD:s historia. Det tänker inte jag bry mig om, jag tror Expo, Expressen och de andra klarar det utmärkt och tar ett par rader om Socialdemokraternas historia i stället.

Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så steriliserade man cirka 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi.

Institutet grundades 1922 och var världens första, vilket senare nazisterna i Tyskland hade nytta av.

De som steriliserades var så kallat “imbecilla, undermåliga individer, idioter, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella” och många andra för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

De statsministrar som såg till att driva på steriliseringarna under alla dessa år var främst Per Albin Hansson (12 år) och Tage Erlander (22 år). Men även Olof Palme såg till att driva institutet och steriliseringarna under sina första sju år som statsminister mellan 1969-1976. Nazityskland är det enda land som steriliserat fler människor än Sverige.

Socialdemokratins mörka historia är inte bara brun, den är mörkbrun…

Politikfakta 


39 responses to “Åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet

 • Statsminister Löfven minns inte socialdemokraternas rasbiologiska bakgrund som hyllas än idag | Petterssons gör skillnad!

  […] Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga makt… […]

  Gilla

 • Socialdemokrat: ”SD får medhåll och sympati endast av de som har bruna rötter och vill ha bruna handslag” | Petterssons gör skillnad!

  […] varför inte om Gammelfascisterna (S) och Judepassen, kanske det finns tid att ögna igenom att åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet, räcker inte det finns det mycket […]

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Onekligen frestande att kasta sig i denna dynamiska och emotionellt laddade debatt. Hur som haver gott folk, undertecknad hobbyskribent och samhällskritiker drar sig icke för att i tid och otid framföra sina djupt kända övertygelser, varför vederbörande nu dristar sig till följande parentes i kommentatorsfältet.
  Man förstår till fullo inläggets syfte och rättvisa jämförelse mellan den elitistiskt profilerade nationalsocialismen och den i grunden medborgarfientliga socialdemokratin, vilken under en lång rad decennier nu gjort sitt yttersta för att kväva den fria tanken och viljan.

  Vad ovan nämnda steriliseringspolitik beträffar, kan denna trots en provokativ natur, betraktas som en samhällsbefrämjande åtgärd för nationens väl. Att söka stävja reproduktionsförmågan bland imbecilla, gravt psykiskt eller fysiskt sjuka och kriminella, innebär i praktiken att man även ser till det rent humanitära. De steriliseringar som fordom utförts har högst sannolikt förhindrat mycket lidande och elände, ty vi skall dock hålla i minnet att det icke per automatik får anses att avlandet av barn sorterar under de mänskliga rättigheterna.

  Naturligtvis kräver denna bedömning en professionell, ansvarsfull och nykter förmåga, ty att det förekommit ett antal onödiga steriliseringar står utom tvekan. Till syvende och sist kan nämnas att de artificiella reproduktionsmetoder som ohejdat befrämjar HBTQ-maffians föräldraskap, enligt mitt förmenande icke är förenligt med ett sunt tänkande där man sätter barnets bästa i fokus.
  Andreas.

  Gilla

 • Bosse S

  Stefan Löfven gick med i partiet redan som 13 – åring, när sossarna fortfarande tvångssteriliserade folk. Enligt hans eget resonemang angående SDs rötter och när Jimmie Åkesson gick med i partiet, så kan vi väl tillämpa samma flexibla resonemang om Stefans sossemedlemskap.

  Gilla

 • Observator X

  Nåja, nu är det inte alla som ska ha barn, heller.
  Jag har inget emot att sterilisera kraftigt lågintelligenta eller zigenare, araber eller negrer.
  Varför skulle man ha det? Det blir ju bara skit ur de tre sista grupperna, ändå.
  Det är ingen hemlighet. Fakta, inget annat.

  Gilla

 • gamgubben

  Det var kanske ett stort misstag att sluta med dessa aktiviteter, för det är väl skälet till att grovt våld ökar mm, mm, eftersom det inte enligt nomenklaturan, är invandringens fel.
  Om någon tycker jag drar fel slutsats så kommentera gärna men på ett civiliserat vis!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke.

  Socialdemokraternas nuvarande ledare Stefan Lövens mor och far var aktiva nazister och innan ens Sverigedemokraterna var påtänkt sysslade de med tvångssteriliseringar av de svagaste och mest utsatta människorna de kunde komma åt. Vi ska komma ihåg att Olof Palme började sin karriär på SÄPO och att Socialdemokraterna byggde upp en egen spionorganisation som de hade full kontroll, Informationsbyrån (IB) och Socialdemokraternas ledare hade täta kontakter med Sovjetunionens gangsterregim, det mesta har sopats under mattan men det finns några böcker av f.d. chefen för säkerhetspolisen (Frånstedt…) som är värda att läsa men Sveriges säkerhetssituation med de livsfarliga muslimerna är långt värre och blir vårt lands undergång!

  Liked by 1 person

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke.

   Olof Frånstedt är f.d. chef för Säkerhetspolisen (SÄPO) och har bland annat skrivit boken : ”Spionjägaren”. Olof Frånstedt hade mycket god insyn i det Socialdemokratiska partiet och utnämningar till chefer på olika nivåer samt Socialdemokraternas kontakter med Sovjetunionen….Intressant läsning, han skriver även om Raul Wallenberg och var personligen i Sovjetunionen och undersökte detta.

   Liked by 1 person

   • Observator X

    Håller med!
    Frånstedts två memoarböcker ”Spionjägaren I och II” är mycket intressanta och seriösa.
    …där berättar Frånstedt även om den nionde besättningsmannen i DC-3:an som sköts ner.

    Läs även Anders Jallais böcker samt besök hans hemsida där han intervjuar just Olof Frånstedt.

    Liked by 1 person

 • Nisse

  Tänk om sossarna kunde börja med sterelisering igen då kunde inte en viss folkgrupp öka i antal. Vilket skulle vara bra för oss skattebetalare…..

  Gilla

 • Sisu

  Sossarna och LO är ren maffia, det finns mycket under ”ytan” som skulle förgöra dem om det kom fram..

  Jag har en del att bistå med, väntar på rätt tillfälle att ”sjunga ut”.

  Gilla

 • Ingemar

  Sossarnas förflutna är klart ”brunast” så de borde upplysas, samt själv upplysa sina väljare samt övriga befolkningen om detta !!!!

  Liked by 1 person

 • Argus

  Det är en utmaning, på riktigt för en gångs skull, för ett modernt samhälle att hitta ett mellanting där fortplantningsförmågan godtyckligt berövades människor och där barn far illa för att alla människor inte är lämpliga som föräldrar. Innan det moderna samhället var sannolikheten närmare noll att människor med olika typer av handikapp skulle uppnå könsmogen ålder och därför inte ett samhälleligt problem.

  Jag finner det svårt att kritisera människor för att ha försökt göra det bästa med begränsade kunskaper och resurser med moderna mått mätt. Det var trots allt inte förrän 1953 som man snubblade över DNA. Med dagens teknik har det till exempel visats sig att von Linnés försök till katalogisering och katigorisering främst baserat på utseende stämmer långt ifrån alla gånger.

  Gilla

 • Amanda

  Jag kan då aldrig förstå mig på hur en socialdemokrat VÅGAR alla gånger gå på andra partier! för detta ovan .. ja de tar ju priset!!

  Liked by 1 person

 • Galten

  En svensk film har premiär idag om det vedervärdiga förfarandet som socialdemokratiska regeringar varit involverade i.
  http://www.svt.se/kultur/film/recension-sameblod

  Liked by 1 person

  • Argus

   Jag har vänner och bekanta som betecknar sig kväner. Det vill säga Sveriges enda andra ursprungsbefolkning vid sidan av de två nordgermanska stammar som befolkade landet vid istidens slut. Alla hållbara teorier och hittills gjorda arkeologiska fynd vederlägger att samerna är ursprungsbefolkning trots att Reinfeldt & Co pekar ut dem som urfolk i 2010 års Regeringsform.

   Enligt mina ovan nämnda vänner och bekanta så har en icke oväsentlig andel samer blivit kvar i dåvarande personunionen Sverige-Norge då Storfurstendömet Finland stängde gränsen på 1800-talet. Samerna må vara en nation då det är ett kollektiv av människor förenade genom ursprung, kultur och språk men de har definitivt inte varit statsbärande som internationella lagar kräver för att erkännas privilegier som resten av befolkningen förnekas.

   Gilla

   • Galten

    @Argus
    Min intention var endast att belysa en del av vedervärdigheterna som belastar de nu så hetlevrade belackarna.

    Gilla

 • Truthfighter

  Klart att de ÄR nazister. Det bevisas bara av hur vidrigt vi äktsvenskar behandlas i dagens Sverige. Men nan kan fråga om mångkultur är mindre nazistiskt än rashygien. Jag tycker då inte det. Snarare tvärtom! Det är svårt ämne det där. För vad är egentligen rätt????? För kan ni inte se att sossarna IDAG, utrotar oss. IGÅR, gick de för långt i ett lovärt syfte. För vem vill inte måna om ett folk. Det är sunt och riktigt.

  Men vad det pekar på är hur sossarna egentligen är. Se bara på äldrevanvården som de byggt upp. Lika sustematiskt människofientlig den. Det är helt enkelt sossarnas natur, att plåga människor, sadistdrägg som de är. Se bara på Stalin. Han var också socialdemokrat i grunden. Och se bara hur de förstör vårt land idag okänsligt på alla sätt. De ser inte det minsta till människovärdet, utan bara till kallhamrade socialistiska prinxiper, som de ska genomföra till varje pris, utan minsta mänsklig hänsyn. Om människor kommer i kläm och lider aldrig så fruktansvärt, fine enligt dem. Huvudsaken att den socialistiska äckelpolitiken genomförs.

  Idag finns det bara socialdemokrater och SD-borgerligheten. D v s, sju partier är socialdemokrstiska och ett är borgligt. Så tänk på det! Och det ENDA parti som idag inte är nazistiskt, är SD.

  Liked by 1 person

  • Steffe R

   Helt rätt!
   Kommunism är bara ett hittepåord eller en värre nivå av socialdemokrati. Både Lenin och Stalin var socialdemokrater. Sen att de gick full bananas med sitt hat mot allt bra, vackert och fint, rev alla kyrkor som de plundrade på allt vackert och värdefullt och slaktade vita kristna i kanske 100 miljoner är bara nästa nivå av socialdemokratin.

   Liked by 1 person

  • Ullabella

   Du skrev vad jag också tänkte – att det är sossarna som står för nazismen i dagens Sverige. De beter sig vidrigt på alla vis och de
   håller på att utrota oss som folk, vilket är den ultimata ondskan. Det enda partiet som är demokratiskt och inte nazistiskt är idag SD. Måtte svenska folket fatta detta i tid.

   Liked by 1 person

 • Mia

  Det är inte särskilt rättvist att jämföra två partier där det ena kom in i riksdagen 100 år senare och inte hunnit göra misstag i början av 1900-talet. För övrigt var det en centerpartist som lämnade in en motion om rasbiologi.
  Och steriliseringarna började upphöra på 50-talet även om lagtexten inte togs bort förrän på 70-talet.

  Gilla

  • Skåningen

   Än sen om de upphörde på 50-talet. Skulle det vara en förmildrande omständighet? Det är ju ett fullständigt människoföraktande resonemang. Skäms på dig Mia.

   Gilla

   • Mia

    Jag har inte påstått att det är förmildrande men det skrivs ofta att det pågick långt in på 70-talet.

    Gilla

  • dave

   Historierevisionisten ”Mia” har uttalat sig.

   Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som socialdemokraten Hjalmar Branting och högerns Arvid Lindman.[källa behövs] Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd.[källa behövs]

   Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hultkrantz, Herman Lundborg (som senare skulle bli chef för institutet) samt dennes förtrogne Robert Larsson. Drivande namn i riksdagen var bland annat statistikern Nils Wohlin från Jordbrukarnas riksförbund samt socialdemokraterna Edvard Wavrinsky och Alfred Petrén[4].

   Som första namn på motionerna stod Alfred Petrén och Wilhelm Björck. I Andra kammaren var motionen förutom av Björck underskriven av både socialdemokraten Hjalmar Branting och högerledaren Arvid Lindman samt framträdande liberaler som Jacob Pettersson, Raoul Hamilton och Knut Kjellberg. Alla politiska riktningar i riksdagen var alltså representerade bland motionärerna.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

   http://ub.uu.se/hitta-i-vara-samlingar/verk-och-samlingar-i-urval/rasbiologiska-institutet/

   Liked by 1 person

  • Skåningen

   Eftersom lagen fanns kvar ändå till 1976, så fanns möjligheten att utföra dessa grymheter, och det skedde också. Jag har en faster som blev tvångssteriliserad 1968. Det hette att hon var lösaktig. Det var ”ursäkten” man använde.

   Liked by 1 person

 • Tony

  Egentligen borde dom medlemmar i dom två senaste
  regeringar som Sverige haft genomgå Sossarnas
  gamla Reningsmetoder, så att inte idiotin förs vidare
  i flera led.
  Hade den så kallade statsminister vi visar upp idag
  haft en gnutta förstånd innanför pannbenen, borde han
  ha så pass mycket kurage att hålla käften stängd om
  andra partiers förflutna, samt be om ursäkt om sitt eget
  partis förflutna?

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det parti som högljuddast beskyllt andra partier för att vara nazister är egentligen själv nazister, på riktigt.

  Liked by 1 person

  • Steffe R

   Helt rätt!
   Eftersom ”nazism” är hittepåbilden som lanserats av hollywood som överhuvudtaget inte har något som helst med vare sig tysk nationalsocialism eller svensk etc och de enda som på riktigt utfört något liknande i verkligheten är den Sovjetiska socialdemokratin och den kinesiska ”kulturrevolutionen” under den socialdemokratiska Mao så är det helt riktigt.

   Liked by 1 person

   • Truthfighter

    Nazism är nazism, oavsett vilken skepnad den har. Hitler var en. Amin Al-Husseini en annan. Och Löven och socialdemokratin en tredje. Samma förintande skit.

    Liked by 1 person

  • dave

   Som man känner sig själv, känner man andra.

   Gilla

  • Ullabella

   Exakt. Och islam har även de mycket gemensamt med dem.

   Gilla

 • Steffe R

  Betänk hur landet ser ut. Tänk på Reinfeldt med sin ökanda bakgrund, tänk Steffe Röven (som tur är icke har barn och vi får be till gudarna han icke heller får), tänk Mona.S, Ylva Johansson med allt för många fler. Jag har väldigt svårt att tycka att sterilisering är fel med tanke på hur allt nu ser ut. Se filmen ”Idiocracy” så kommer ni nog ändra uppfattning om ni idag har något emot sterilisering av imbecilla, låg-iq, kriminella etc.

  Gilla

 • Wally Walrus

  De kan inte ha gjort ett alltför bra jobb med tanke på att det är just framförallt ovanstående kategorier som styr landet idag.
  Jag fäster mig särskilt vid kategorin imbecilla men när man ser bl a Steffe Röfven gå i Pridefestivalen tillsammans med sina 7-klöverclowner så finns ju samtliga kategorier representerade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: