Vänstern står närmare Saudiarabien

INVANDRING. “Trots alla år av integrationsprojekt har segregationen ökat i Malmö. Då behöver man kanske tänka i andra banor”, säger Lars Åberg. 

Han tillhörde kulturvänstern. Men i det multikulturella samhället har vänstern förlorat sina ideal, menar författaren och journalisten Lars Åberg. – Det är fullständigt obegripligt. Jag kan inte förklara hur man kunnat gå så vilse i tillvaron.

Hans bok ”Framtidsstaden – Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”, sålde slut direkt. 3000 ex. Titeln syftar på att Malmö, med sitt geografiska läge, är den stad i Sverige som först nås av förändringens vindar, och därmed blir lik en kristallkula för övriga landet.

– Men man blir inte profet i sin hemstad, säger Lars Åberg med ett leende. Den gamla sanningen illustrerar det faktum att hans beskrivning i boken av Malmös utveckling stämmer illa överens med stadens officiella.

Lars Åberg har som journalist bevakat Malmö i över 40 år, och mot bakgrund av hans redovisning av en segregerad stad i sönderfall, framstår de förskönande omskrivningarna från politiker och chefstjänstemän som han intervjuar som märkliga kontraster.

Tror du att de själva tror på vad de säger? – Det tror jag. De sitter som i en bubbla, och intalar sig att tycka likadant, för det är smidigast att inte sticka ut. Det är ett spel, även om jag tror att det finns många välvilliga som faktiskt tror att ”problem” är samma sak som ”möjlighet”. De har väl hört något om att det finns ett kinesiskt tecken där ordet betyder båda delar. Jag tror att det helt enkelt handlar om en anpassning till de förutsättningar och realiteter som finns på jobbet.

Legitimerar det SD när multikulturen problematiseras i det offentliga samtalet? – Nej, tvärtom. Det som drivit folk till SD är just att man inte pratat om de negativa saker som ju folk ser i vardagen. Det är fusk med sanningen när de som tar upp problemen beskylls för att obehagliga åsikter sprids. Då diskvalificerar man journalistiken. Den går inte att bedriva seriöst om man hela tiden sneglar på konsekvenser. Då bakbinder man sig.

I Malmö finns ett speciellt förhållande, menar Lars Åberg, mellan de inflytelserika aktörerna – den vänsterstyrda kommunen, högskolan och media. – De har samma uppfattning om hur Malmö ska skildras. Den borgerliga oppositionen är svag, och det finns ju inget annat ställe där behovet av kritisk journalistik är större än i en stad utan opposition.

Lars Åberg är besviken och oroad över dagens vänster. Den ställer sig bakom allt det som den förr var emot, menar han. – Patriarkat, hederskultur, reaktionär religion, könsapartheid. Vänstern står närmare Saudiarabien än klassisk vänsterpolitik.

Är allt kört? Jag vill ju att det ska bli bättre, men de som håller tyst om problemen och använder förskönande omskrivningar, ja, jag får ju anta att de tycker att allt är bra som det är.

Läs mer på Lokaltidningen…

-Pettersson säger att Malmö har stora problem. Alldeles för stor invandring, brottslighet, fem miljarder i budgetunderskott per år m.m. men det kanske största problemet är att socialdemokraterna har haft makten i 100 år och vägrar se problemen…

Om Lars Åberg på bloggen…

Bild från Politikfakta

lars-aberg

10 thoughts on “Vänstern står närmare Saudiarabien

 1. Apropå en konsekvens av trovärdigheten hos ledande ”vänsterfolk”……

  Den fackliga organisationsgraden bland arbetare fortsätter att sjunka.

  Enligt de senaste mätningarna var andelen arbetare som är med i facket nere på 62 procent år 2016.

  Det är en procentenhet mindre än året innan.

  Organisationsgraden är fortfarande betydligt högre i offentlig sektor än i den privata sektorn som helhet, men det är i den offentliga sektorn som facket tappat mark det senaste året. Där har organisationsgraden sjunkit från 77 till 74 procent bland arbetarna.

  http://arbetet.se/wp-content/uploads/2017/02/NYgrafik-515×394.jpg

 2. Hur intellektuella i Sverige kan vara så förblindade och korkade är en ständig gåta för mig. Det skulle räcka att bekanta sig med Sovjetunionenshistoria för att förstå var fanns de mörka krafterna.
  Det är högskoleutbildades plikt att läsa, tänka logiskt och dra de rätta slutsatserna. När vi på universitetet i Warszawa kämpade mot kommunismen 1968 studenterna och intellektuella i Väst kämpade för den. En obegriplig dumhet. Dags att ställa sig under skampåle och svara på frågan: svenska kulturvänstern – varför ställde ni sig på antidemokratiska brottslingarnas sida? Ha?

 3. Om man för två magneter emot varann, så stöter de bort varann, hur gärna man än vill att de ska fogas samman.

  Verklig mångkultur är en omöjlighet utan apartaid. Då blir det bara den groteska sörja som härskar i Malmö. Att försöka med integration, sen man gjort allt för att splittra befolkningen, är komplett dårskap. Hitler lyckades! Men är det ett sånt samhälle vi vill ha? IS har också lyckats med mångkultur i sitt område. För mångkultur med total integration, är nazism. Utan denna är mångkultur just = segregation och totalt sönderfall, då man inte har något sammanhållande beständigt som förr, utan bara luft. För vad annat är demokrati och jämlikhet annat än tomhet. Det handlar om val. Jag säger bara: VARFÖR MÅNGKULTUR JUST HÄR, när palestina-området får bygga på folktanken? Vad är ide’en att utrota folk, som det svenska? Det har jag aldrig förstått.

 4. Om man likt dagens politiker helt saknar kognitiv förmåga, är man alltid vilse i pannkakan. Även de, som väljer dessa stollar till landets ledare, torde vara lila vilse

 5. Vänstern har väl alltid varit vilse i Pannkakan? Lyssna
  på Gudrun Schyman, i hennes värld är det kvinnoförtryck
  att det inte sitter lika många kvinnor i Svenska bolagsstyrelser,
  men inte att kvinnan bara är hälften så mycket värd som en
  man i den Muslimska länderna, ej heller att kvinnor inte får
  lov att klä sig som dom vill och så vidare, eller att prata med
  en annan man än sin egen.

  Sen kan vänstern heller inte peka ut ett enda land på
  jorden som haft det kommunistiska dödgrävare systemet
  och där det har varit välstånd?
  Kina kallar sig visserligen för kommunister ännu, men det
  var först när dom började anamma det kapitalistiska
  systemet som fattigdomen minskade!

  • Även på papperet kommunistiska Vietnam började blomstra ekonomiskt när landet lade om politiken i kapitalistisk riktning … på det sätt som föregångaren det tidigare kommunistiska Kina gjorde.

 6. Som jag läste en artikel i Fria Tider ”Katie Hopkins skräckresa till Sverige: ”Din vita hora!””. Även krigsreportern, som fick fly ut ur Rinkeby.
  Hon pratade med en kamaraman på SVT som undrade varför hon ville politisera frågan. Så hon undrade vilka som var galna förstås.
  http://www.friatider.se/katie-hopkins-skr-ckresa-till-sverige-din-vita-hora
  Tyvärr kan inte regeringen slå sin panna blodig mer för att försköna Sverigebilden utomlands. Det krävs konkreta åtgärder i Sverige, som aldrig yppats inom riksdagen. Ett exempel, ta bort alla idiotiska bidrag för kriminella som kommit hit via migrationsverket och utvisa dem. Sluta curla Malmö med 5 miljarder per år och ställ krav på de omyndiga invånarna där. Duger det inte är det bara att åka tillbaks dit där de kom ifrån. Samma åtgärder på flera kommuner i landet, som lever på utjämnade pengar och biståndspengar. Får utvecklingen fortsätta ser vi snart ut, som delar av Syrien eller staden Beirut inom något år.

 7. Det är orsaken till att jag vill kalla dagens Våldsbejakande Yttrandefrihets- och Sverigefientliga vänster för Tokvänstern !!!!
  .
  Den mer Sverigevänliga vänstern finns väl knappt kvar ????

Kommentera