Stäng

Polisen satsar på ökad mångfald med utomeuropeisk bakgrund

INVANDRING. Polisregion Syd och Östra Grevies folkhögskola väcker liv i en tidigare lyckad utbildning. Syftet är att i förlängningen få in en ökad mångfald i regionen. Till hösten startar återigen Östra Grevie folkhögskola upp en ettårig polishögskoleförberedande preparandutbildning i nära samarbete med Polisregion syd. Utbildningen riktar sig främst till personer med utomeuropeisk bakgrund och ska ge studenterna bra förutsättningar att komma in på polishögskolan samt bli framtida medarbetare i polisregion Syd.

– Som det ser ut idag speglar vi inte samhället. Vi behöver i förlängningen fler anställda med utländsk bakgrund för att klara vårt uppdrag och därför arbetar vi aktivt och långsiktigt med frågan, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i polisregion Syd.

Utbildningen, som har legat nere i två år, har tidigare gett bra resultat. Av 120 studenter har minst 32 kommit in på polishögskolan och minst 18 personer utöver dessa har fått civila jobb inom myndigheten.

Mångfald en förutsättning för att klara uppdraget. Polismyndighetens ska komma närmre medborgarna och vara tillgängliga för alla. I polisregion Syd är antalet anställda med utländsk bakgrund* 8,7 procent, varav 6,1 procent är poliser. Detta i en region vars medborgare med utländsk bakgrund är 23 procent.

– Kan vi till exempel få in fler flerspråkiga kan vi också ge medborgaren annan service. Polisen är till för alla och med ökad mångfald ökar också vår förmåga att förebygga brott och öka tryggheten, säger Jarl Holmström.

Polisregion Syd har varit med att se över utbildningsinnehållet, studenterna kommer att göra studiebesök och polisanställda kommer regelbundet att föreläsa om polisens verksamhet.

* utländsk bakgrund har den som är född utomlands eller född i Sverige med två utlandsfödda föräldrar (enl. SCB)

Läs om mer om polishögskoleförberedande utbildningen på Östra Grevie Folkhögskola

Polisen

-Pettersson undrar varför det behövs särbehandling för vissa sökande med ett förberedande år? Vidare undrar jag hur polisen kan säga att utbildningen tidigare givit bra resultat? ”Av 120 studenter har minst 32 kommit in på polishögskolan och minst 18 personer utöver dessa har fått civila jobb inom myndigheten.”

Siffrorna tyder på att 60 procent inte kan eller vill jobba hos polisen.

Sedan anser jag att polisen ska vara enhetlig, korrekt, rättvis, saklig och enhetlig. Absolut inte bestå av mångfald.

13 reaktioner på “Polisen satsar på ökad mångfald med utomeuropeisk bakgrund

 1. Muslims lag är koranen!
  Muslims skyldighet är att följa koranens budskap!
  Muslim bekräftar sin hjärntvätt 5 ggr/dag + hela fredagen!
  Koranen säger att islam ska ta över världen, ”inte delar av den,
  utan hela – och om så behövs, med våld”!
  Islam är en sekt som hotar vårt fosterland!

  Kan vi ha poliser som hotar vårt fosterland?
  Kan vi ha poliser som är hjärntvättade?
  Kan vi ha poliser som svurit tro till en sekt som hotar oss?
  Kan vi ha poliser som har annan lag än den svenska lagen?

  Kommer muslim, som utbildas till svensk polis, att tvingas
  skriva på att han/hon tar fullt avstånd från islam och koranen?
  Vem kontrollerar?
  Vem synar moskéerna på fredagarna (efter svenska ”poliser”)?

  Var finns SÄPO?
  Var finns vårt försvar?
  Var finns vår regering?
  HAR DE REDAN LÄMNAT OSS?

  Alla muslimer är muslimer!

  Är du lika rädd som jag?

 2. Detta är bara början på denna politik man kommer att kvotera in outbildad personal i alla samhälls områden skola, förskolan, barntillsynen, sjukvården, försvaret,kommunala förvaltningar dessutom till högre löner än utbildad personal som dessutom skall agera goda ciceroner samtidigt som man skall upprätthålla verksamheten i fungerande skick.En omöjlig uppgift, våra politiker vet detta, men har smaklösheten att driva sin vansinniga agenda i sann globalistisk anda, nämligen att skapa kaos. Sen har man nått sitt mål och kan skapa det samhälle med rädda människor som man kan styra som man vill, ett nytt Sovjetunionen eller EU som vi kommer att bli en delstat i. Nej vi måste ut ur detta rösta rätt 2018.

 3. Då vi med all upptänklig tydlighet har sett vad denna eviga mångfald i praktiken leder till, beslutar man sig i den oheliga globalismens namn för att försämra läget ytterligare. Vad Sverige erfordrar för att söka komma tillrätta med den i det närmaste irreparabla skada som åsamkats nationen genom den ohejdade migrantinvasionen, är definitivt ICKE inblandning av fler infiltratörer, socialt inkompetenta och analfabetiska element. Den allestädes närvarande kvalitetsförsämring som nu ges status av regulativt ideal, kommer endast att gynna den strategiska destabiliseringsprocess som med full kraft hotar riket och den allmänna säkerheten.
  Andreas.

 4. ”Invasionen till Sverige:
  Svenskar! Res er och protestera innan det är för sent och vi får ett nytt Sovjetunionen i Sverige. Se den politiska propagandan som förklädd tar alla möjliga former i syfte att skuldbelägga och tysta svenskarna, så att vi blir ett lättstyrt folk. Det pågår en förintelseprocess mot Sverige och svenskarna.”

  http://kimmoa.se/rn/visa?UID=12935827&HTTPS=1

 5. Så blir Sverige en stor islamisk humanitär makt spela – där ockupanternas barn kommer att spela fotboll med ljushåriga huvud.

 6. De klarar inte begåvningstestet, till det krävs minst treårigt gymnasium med godkända betyg, trots det missar de flesta, många invandrare når inte om till 1 på den 10 gradiga Stannineskalan (eller vad fan den nu heter.) Tyvärr ser det ut så och de som klarar det av gruppen invandrare är äldre med universitetsutbildning och överkvalificerade för polisjobbet, tänker då på läkare och civilingenjörer.
  En polis måste väl för fan kunna läsa och skriva svenska felfritt samt räkna litet, åtminstone de fyra räknesätten!

  1. Stanine (standard nine(9)) och är 1-9. Och visst är det som du säger, det är tvunget att sänka kraven för dem med chimpansgener i sig om de ska ”klara” testerna.

 7. Hur kommer det här att förändra polisens kapacitet och arbetssätt, samt allmänhetens förtroende ???? Vad det gäller mig så vet jag !!!!
  När ska man kvotera in andra minoriteter, med inhemsk bakgrund ????

  Jag tycker att det här är kvalifiserat vansinne, höj istället kraven, lönerna (ca 40-50%) och polisers befogenheter mot redan konstaterade kriminella samt låt de som söker göra det utan påverkan !!!!

  1. Självklart ska det bara vara vita ariska hårda män i den svenska poliskåren. Vi har ju nödvändigheten att polisen inte känner några som helst lojaliteter till den kriminella klass av låg-iq u-lands-raser som har tagit sig hit för att parasitera, bedra, stjäla, våldta och mörda mm.

 8. Särskilt kul blir det när dom får reda på att det, tyvärr, inte finns några
  pengar till lön!

 9. Kvotera in analfabeter, så blir det nog bra. (Ironi.)
  Icke-svenskar tar över landet. Icke-svenska poliser har ingen känsla för landet eller oss etniska svenskar och kan bli ytterst nyttiga för vår sverigefientliga regim.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: