Mosuls flygplats intas

ISLAM. Irakiska styrkor har inlett ett anfall mot den strategiskt viktiga flygplatsen i Mosul, rapporterar statlig irakisk tv.

– Våra styrkor avancerar för att ta kontroll över flygbasen Ghazlani och Mosuls flygplats. IS-krigare drar sig tillbaka mot den nordvästra delen av Mosul, säger militären Najim al-Jabouri till den kurdiska nyhetsbyrån Rudaw.

Flygplatsen ligger vid den södra infarten till staden och ses som strategiskt viktig i den fortsatta kampen om västra Mosul.

Under en offensiv som chockade omvärlden tog IS över Mosul, Iraks näst största stad, i juni 2014. I oktober inleddes en insats för att driva ut den terrorstämplade gruppen ur staden. Irakiska styrkor riktade till en början in sig mot den östra delen av staden, som nu är intagen. Därefter vändes blickarna mot de västra delarna, där det bor omkring 750 000 civila. De riskerar att dödas om de försöker fly och svälta om de stannar.

Västra Mosul är något mindre till ytan än de östra delarna, men mer tätbefolkad. Det är till försvararnas fördel, då bepansrade fordon inte kan användas på de trånga gatorna, och häftigt motstånd väntas.

Det irakiska flygvapnet har tidigare släppt miljontals flygblad över västra Mosul för att varna civila om att en markoffensiv är nära förestående. I flygbladen uppmanas befolkningen att göra sig redo för att välkomna de irakiska trupper som snart kommer för att befria området, och medlemmar i IS uppmanas att ”lägga ned sina vapen och ge upp”.

Enligt FN är nöden svår för de boende i västra Mosul, som är helt avskuret av irakiska trupper. Det råder mat-, el- och bränslebrist, butiker håller stängt och rinnande vatten är otillräckligt. Priserna på mjöl och gas till spisar har skenat.

Mosul är det sista större IS-fästet i Irak.

Läs mer på Reuters…

-Pettersson hoppas att Sverige är beredda att ställa upp. Vi borde skicka minst 100.000 välutbildade ingenjörer, arkitekter, läkare, byggnadsarbetare, poliser och så vidare. Personer som vi har gott om och dessutom har lokalkännedom, kan språket och längtar efter sina familjer.

Iraks sak är vår – skicka folk som kan bygga Irak i stället för att rasera Sverige…sedan förbereder vi för att hjälpa Syrien på samma sätt.

Mosul, innan IS…

Irak, klart att irakierna ska tillbaka av humanitära skäl. De kan aldrig bli lyckliga i ett kallt land uppbyggtav socioekonomiska effekter…

2 thoughts on “Mosuls flygplats intas

 1. Mitt helt svarta katt låg fint i mitt knä som hon brukar göra flera gånger om dan, men så snart hon hörde musiken och arabiska språket, hoppade hon ned som en bolid och sprang ut i hallen. Hon var likgiltig till vackra bilderna. Hon är där fortfarande trots att jag stängde av ljudet. Djuren har ofelbara instinkter. Tidigare i veckan, väcktes en man av att hans katt bet honom hårt i armen flera gånger successivt. Bara då fick karlen känna röklukten – stugans tak började brinna. Katterna kan vara fästa vid matte/husse, då räddar de sin ’människofamilj och inte tänker springa ut och rädda sitt skinn. Hos hundar, hästar och andra s.k. trogna djur, är denna egenskap vanlig och självklar. bara min katt är dum och har Mosulallergi.

 2. Muslimer/islam!
  Hitler hade ett väl fungerande system för att ”städa” i befolkningen.
  Tyvärr hade han fel mål.
  Världen tappade 100 000 tals intelligenta människor och stannade upp i utveckling.
  Hade han insett det verkliga hotet mot vår mänsklighet hade världen varit i en bättre situation i dag.
  Vi står inför ett val!
  Tag ställning!
  Vårt land, vårt fosterland, vår kultur och det vi byggt upp är i fara!
  Alla muslimer är muslimer!
  Alla muslimer har att följa koranen!
  Koranen säger att islam ska ta över världen, ”inte delar av den, utan hela, och med våld om så behövs.”

  Vad gör du?
  Vad vill du ha kvar?
  Vill du behålla din familj?
  Vill du leva vidare?
  Läs vad dina ”vänner” muslimerna har att rätta sig efter!

  http://www.barenakedislam.com/wp-content/uploads/2016/10/violent-koran-verses.jpg

  JAG ÄR RÄDD!
  Känner du dig trygg?
  Vill du ha muslimer intill dig?
  Det finns ingen lightversion av koranen!
  Alla muslimer är muslimer!
  När det är för sent – är det redan för sent!

  TÄNK!

Kommentera