Fem röster om Rinkeby, en skiljer sig från de andra…

INVANDRARVÅLD. I måndags kväll attackerade ett 50-tal personer polisen som fick fly, de förhindrade räddningsarbete, misshandlade personer, plundrade butiker och eldade bilar.

USA:s president har uttalat sig om problemen vi har och våra politiker och journalister försöker övertyga Trump om att han har fel och förnekar problemen som all ser och vet finns.  

Mia Rotberg arbetar i Rinkeby och är nedstämd när hon på väg till arbetet blickar ut över utbrända bilar. – Det här liknar en krigszon, säger Mia Rotberg. – Det känns jättetråkigt att komma hit på morgonen och känna den här brandlukten och se alla utbrända bilar. Sen tänker jag på alla mindre barn som växer upp här och som lever med den här rädslan att polisen, brandkåren, ambulanser inte kommer när det händer någonting. Eller att det tar för lång tid för att personer kastar sten på dom när dom kommer hit och försöker hjälpa till, säger Mia Rotberg och tillägger jag är jätteledsen. 

Bengi driver en pizzeria i Rinkeby. Vid 23-tiden fick han samtal om att restaurangen var sönderslagen. – De kom med stenar, när jag kom fram till platsen så var det glas överallt. Jag vet inte vad de ville ha från min pizzeria. Alla fönster var krossade och kassalådan var borta, den hittade vi på torget.

Hur känns det idag? – Det är jobbigt, man tappar suget på att jobba, berättar Bengi. Idag håller han restaurangen stängd. Nya fönsterrutor är beställda och förhoppningsvis kan han öppna som vanligt på onsdag.

Alejandro har bott i Rinkeby sedan 1972. Han beskriver stadsdelen som ett ghetto som är utom kontroll. – Det känns förjävligt här. Det känns som ett jävla ghetto man bor i. Det var inte som för 20 år sedan. Nu är det bara skit här i Rinkeby. Man skäms över vad som händer här. Politikerna borde stoppa och hämta in de som inte är välkomna hit, säger Alejandro.

Chaimaa Hakam är född och uppvuxen i Rinkeby. På måndagskvällen hamnade hon mitt i upploppet i stadsdelen. När en vän till henne ringde och berättade att det brann på torget sprang hon genast ner till sin butik.

– Och det enda jag hör är hur det exploderar däck och glas. Jag ser bilar som brinner. 

– Vem skyddar mig som invånare? Polisen har svurit ed att skydda mig som privatperson. Det gjorde de inte, säger Chaimaa Hakam.

Hon menar att polisen valde att åka från torget efter gripandet av en person, trots att frihetsberövandet tydligt skapade en otrygg stämning. – Butiker plundrades, var var polisen? Folk blev misshandlade mitt på torget, men var var polisen? Jag var här och jag såg bara poliser sitta bekvämt i sina piketbussar. De tyckte att det var för farligt att möta folket på torget. Men jag vill ha skydd. Det är därför det finns polis, säger Chaimaa.

Anders Ygeman är Sveriges inrikesminister och den högste ansvarige. Han bor eller arbetar inte i Rinkeby. Ygeman påstår att USA:s president ljuger om Sverige. – Problemen i Rinkeby är inte i närheten av de beskrivningar som han gett uttryck för.

Sveriges inrikesminister kommenterar händelserna i Rinkeby så här: – Vi har stärkt den polisiära närvaron i våra förorter. Polisen agerar offensivt och griper efterlysta personer. Nu blev det lite stök efter det och det är beklagansvärt, men i takt med att det blir fler och fler poliser i våra förorter som gör fler och fler gripanden så kommer det här också att avta.

”Lite stök” säger du. Men polisen avlossade verkanseld? – Det är högst beklagligt, men de ansåg sig vara tvungna att göra det i det utsatta läget. Jag har i grunden ingen anledning att ifrågasätta den här polisiära insatsen.

Kan Donald Trump ha en poäng när han beskriver problem i Sverige? – Nej.

Vad menar du med det. Vi har väl problem i Rinkeby till exempel? – Ja, men de är inte i närheten av de beskrivningar som han gett uttryck för, och de har inte heller varit grundade på någon slags faktabas. 

Intervjuerna från SVT och Expressen

-Pettersson menar att det bor 60.000 människor i Rinkeby-Kista området och om det är några hundra som ställer till jävelskap, så plocka in dem, utvisa dem som går och håll resten inlåsta, ev. inkl. deras familjer. Då kommer det att bli betydligt lugnare och gör likadant i de andra problemområdena, plus sluta dalta med bråkstakarna i skolan som förstör för alla…

anders-ygeman-stok

34 thoughts on “Fem röster om Rinkeby, en skiljer sig från de andra…

 1. ”När jag summerar det gångna året kan jag som vanligt konstatera att polisens anställda har gjort ett fantastiskt arbete”.

  Det är Dan Eliassons bedömning. Som vanligt lever han i sin egen PK-bubbla.

  Verkligheten: Mord, övergrepp, skadegörelse, hot, stenkastning, stölder, rån, gruppvåldtäkter…..

  Jag vill fråga honom, och 7-klövern:
  VAR KOMMER DETTA ATT SLUTA??

 2. My pamphlet is gone, any idea where it is ?
  Easy, I’ve found it.

  To the puppeteers and their puppets

  Here’s the happy land of fake,
  Everybody, come and take !
  Take away as much welfare
  As your bags and pockets bear.
  You’ll be Swedes and here stay,
  Just by travelling subway.
  You’ll be served, obeyed, adored
  By an old nympho horde.
  Your laws will be embraced,
  All humanity – erased !!

  You may dream your shit in vain
  You’ve got nothing here to gain.
  My Dracula is popular,
  Going for the jugular !

 3. Vore kanske lika bra att kriget fortsätter i Syrien, om det tar slut har terroristerna inget att göra, då kommer de till Europa.
  Och i Europa tänker de inte arbeta.

 4. https://1.bp.blogspot.com/-YnHINb1A49g/VvpC_E7WTyI/AAAAAAAAB6k/2Lz3AT5rORsfhyLLBXEkce96YYptW1Pew/s1600/dan%2Beliasson%2Bextrapoliser.png

  Politiker ifrågasätter rikspolischefen Dan Eliassons årsredovisning avseende år 2016.

  Delcitat

  Jag tror inte att särskilt många delar rikspolischefens positiva beskrivning om utvecklingen, säger riksdagsledamoten Johan Hedin (C).

  Hedin, konstaterar att många nog ifrågasätter rikspolischefens positiva beskrivning.

  – Allt är inte nattsvart, men på många håll i landet är tryggheten allvarligt eftersatt och utan resoluta åtgärder riskerar vi en oacceptabel utveckling som blir mycket svår att bryta, säger han.

  ”Sexualbrotten oroar”

  Han reagerar också starkt på uppgifterna om att vålds- och sexualbrotten ökade under förra året.

  Samtidigt hävdar Sverigedemokraterna (SD) att Dan Eliasson ”är tillsatt för att hålla regeringen om ryggen”.

  Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad konstaterar att det nu står klart att svensk polis inte klarar sitt uppdrag när det gäller lag och ordning i de mest utsatta områdena.

  – Uppklaring av brott behöver kraftigt förbättras och vi måste få ut fler poliser i yttre tjänst, men det har blivit precis tvärtom, säger han

  Slut delcitat
  (Publicerad 2017-02-22)

  Läs hela reportaget på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/c-ifragasatter-dan-eliassons-redovisning

 5. Är det sant som det skrivs på bl.a. Nordfront att även Ygeman är jude? Märkligt vad de är överrepresenterade i så fall vad gäller de som uppbenbarligen arbetar för att förstöra Sverige och för svenskar. Är det någon som vet?

  • Säger om Judar va ni vill era Idioter. De vet i alla fall hur man handskas med Muslimer när det behövs. Medan Svensken låter sig terroriseras av än handfull Blattar och Muslimer.
   Medan Israeler håller alla Arab stater i schack. Stupida nassars uttalande som dessa ge oss alla som är mot den muslimska invasionen Nazist stämpeln!

  • @Nisse, Han med s-märket, han som också kallas ynkeman har sålt sin själ som hela det socialdemokratiska partiet. Alla s ligger skarvfötters med Muslimska Brödraskapet genom Tro och Solidariet
   för att få muslimer att rösta på s mot att de får platser i riksdagen.

   Att ställa en negativ fråga, med hänvisning till Nordfront, nedvärderar judar generellt är att skuldbelägga alla judar. Judar som flyttar från Malmö, utpekade förföljda av muslimer. Sannolikt inte av någon nordfrontare för då är de rasistiska idioter.

   Att Bonnier, Peter Wolodarski m.fl har judisk påbrå är en offentlig sanning. Men dessa har sålt både sin kropp och själ föt mammon och ideen om New World Order.

   För övrigt är jag både pro Israel och en odum rasist citat; ”Hellre rasist än idiot! I den gruppen, idioterna, ingår de som inte år 2018 insett och röstar på rätt parti SverigeDemokraterna,

 6. Att ljuga och förneka fakta till det bittra slutet är kommunisternas strategi sedan Sovjetunionens dagar. Regeringen borde ha avsatts länge sedan. Alliansen är skyldig att detta inte hände. Nu är nästa val det enda hoppet för Sverige. Frågan är hur lång tid tar det att återställa ordning och reda om det ens går…

 7. Ja hur svårt kan det vara?
  Men Ygeman är väl under toffeln på alla de blonderade bimborna i regeringen som verkar styra allt mot undergången.

 8. Dear Donald Trump!

  If you can spare a few C.I.A agents to come and get a large part of our criminal Politician and journalists, then would the Swedish people be extremely thankful, you can just send them to some of your ”black sites” and torture the shit out of them or just throw them in a big black hole where no one can find them ever, then the world would be a much better place for all of us.

  ”If you want a list of this criminals, it may be arranged”

  Best Regards
  Swedish people

 9. Regeringen och svenska journalister gör allt nu för att vi inte ska ta åt oss av sanningen om svenska invandrar problem i bla större städer.de som informerar oss är världsledare och journalister runt om i världen.tänk att vi svenskar får reda på hur det ligger till ifrån utlandet.svenska politiker och journalister är som den forna informationsministern i irak som sa att irakiska styrkor just nu driver den usa ledda armen på flykt,samtidigt som kulorna ven kring honom och den irakiska armen hade flytt.häromdagen öste de svenska politikerna även fd politiker skit över trump som sa sanningen om sverige.löfven sa på engelska att han blivit förvånad över trumps utspel.det låg ingen sanning i vad trump sagt enligt bla våran store ledare.kvällen efter brakade det lös med kravaller i rinkeby!ett 70 tal babbar brände bilar,plundrade affärer samt attackerade polis och brandkår.ridån ner för löfven,bildt,samt för övriga medier som spydde galla över trump samt fox news.jag var hemma hos mor och far idag.jag förklarade att hade inte jag informerat dem om allt våld av importer så skulle de endast känna till sanningen som politikerna,journalister samt medier ger dem.de höll med,de får ingen riktig information genom texttv,tidningar samt tv nyheterna.det är som om vi bodde i nordkorea.all info vinklas och förvrängs innan den når svenskarna.jag tror det här bara är början.redan nu var det ett program i brittisk tv där man pratade om att malmö låg som etta i europa när det gäller våldtäkter.fler länders ledare och journalister kommer att berätta om sverige och våran misslyckade massinvandring de sista 30 åren.fler attacker kommer att ske i våra förorter och nya kravaller kommer ske på andra orter också.inte bara i malmö,stockholm göteborg.våran egna regering vill nu inte gå ut och säga att trump har rätt.aldrig!
  Sen nu var de stolta över att det nu faktiskt är lugnt i rinkeby!?!?ja det tror faan det när hundratals poliser är där! Hur länge kan de stanna där då? Så fort de försvinner kommer ju invandrarna att fortsätta sitt krig.blir det inte i rinkeby nästa gång så sker det någon annanstans i sverige och vad kostar det här sammhället!?!? Vågar inte ens gissa.samtidigt lever babbarna och deras föräldrar på bidrag.man får nog inte uppleva den dagen när de styrande bryr sig om oss riktiga svenskar.så länge får vi läsa och höra hur det står till i detta landet via utländska ledare och journalister.

  • Fan vet om inte Bagdad Bob var ärligare än Ygeman.Han kallade det i allla fall för vad det var,krig.Ygeman kallar det för ”lite stök”
   Tala om en verklighetsfrånvarande politiker.Och sen detta försvar och lögn när han säger att dom baserar inte sina uttalanden på nån faktabas.Nä,den gömmer ju regeringen eftersom BRÅ inte får ange etnicitet i sina rapporter.Jag såg att Fox News kräver en ursäkt av Bildt efter hans hjärnblödning.

  • Humorn budskap är otvetydligt. Precis som tummarna upp. Gilla eller försvinna förstod redan Shakespeare.

 10. Problemet för Ygeman är att det är han som är ansvarig. Erkänner han att det finns problem så måste han sätta igång och uträtta något. Säg den politikern som verkligen vill göra något – ääh, hmm … just det – Trump!
  Är Trump en politiker?

  • Humorn budskap är otvetydligt. Precis som tummarna upp. Gilla eller försvinna förstod redan Shakespeare.

 11. Tänk att det som varenda etnisk Svensk vet och även resten av världen vet har vår muslimska regering och dom som kallar sig för journalister ingen aning om. MYCKET MÄRKLIGT!!!!!!

 12. Ett senare problem kommer då troligtvis att visa sig; när de här bråkstakarna är borta kommer sannolikt andra att ta över deras ”nisch” i ”näringsväven”. De här har mycket mer av destruktiva beteenden i sina gener och skador ifrån uppväxten (krig mm), än SVENSKAR.
  Så det viktigaste som följer är en stängd gräns, så att det i vart fall inte släpps in några nya terrroristämnen!!!!

  • Glöm inte att de flesta av oss är uppfostrade i Luthersk anda, däri ingår att lära sig veta hut.

 13. En minister som mörkar och ljuger om situationen i Sverige, har förverkat sin rätt att uttala sig. Trovärdigheten finns inte längre.

Kommentera