Förslag: Asylsökande ska avvisas till läger utanför EU

INVANDRING. När flyktingströmmarna blir stora ska asylsökande i krisfall kunna direktavvisas från EU till läger i länder utanför unionen utan att först få asylprövning. Det föreslår Frankrike och Tyskland, vilket framgår av ett internt dokument som diskuteras i EU. 

I dag skulle tillvägagångssättet inte fungera då EU ställer hårda krav på bland annat en rättssäker asylprövning och drägliga levnadsvillkor när människor avvisas till så kallade säkra länder. Enligt det nya förslaget skulle det räcka att en asylsökande inte riskerar att utsätts för tortyr eller dödsstraff eller annan förnedrande behandling.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson tycker förslaget är dåligt. Asylsökande ska inte släppas in i EU, de ska söka asyl eller arbete från hemlandet eller närområdet och bostad och försörjning ska vara ordnat innan de kommer. Problemet ligger inte i EU utan i migranternas hemländer och kan inte lösas här eller på Medelhavet…

skeppsbrott

7 thoughts on “Förslag: Asylsökande ska avvisas till läger utanför EU

 1. När skall vi då få läsa om verkliga, funktionella kraftåtgärder för att avvisa och utvisa de stridsdugliga antropoidhannar den kriminella regeringen Löfvén importerat i syfte att medelst våldtäkter, upplopp och bränder, kuva det svenska folket inklusive den psykologiskt desarmerade polismakten?
  Andreas.

 2. Man borde inte släppa dem in i EU alls. Det är det enda lösningen för att stoppa invasionen och islamisering.

 3. Roligt att höra!! Denna ide har jag (liksom säkert tusentals andra) haft i minst ett år nu. Det här kan bli en bra lösning!! Kontrollen ska vara stenhård, inga identitetsbedrägerier ska godtas! alla ska hälsoundersökas minutiöst, avlusas, kollas mot tidigare kriminalitet samt ålderstestas. Bagage och kläder mm ska kollas mycket noga och desinfekteras mot skadedjur genom tvätt och /eller bestrålning/värmebehandling.

  Alla som genom bedrägerier m a p ålder, identitet eller annat kommit in i Svea Rike och fått uppehållstillstånd/medborgarskap etc ska fråntas detta och utvisas på livstid!!!!
  Dessutom tycker jag att ska Svea Rike ha ett migrationsstopp på minst 10 år!!!! Det är nödvändigt för att rädda landet !!!!

  • Visst är det så. Är det någon som vet något om alla dessa som kommit sedan 1975? Det enda moraliska måste ju vara att alla som ljugit på något sätt eller gjort minsta brott måste bli utvisade tillsammans med sin familj / sina familjer och alla efterkommande barn / barnbard, deras familjer etc. Har de inget land så kan man ju hyra stora läger i fjärran östern dit man skickar dem.

 4. Enligt Trumps tal skall han komma med någon åtgärd snart (i veckan?) Han är outside-the-box och hittar nya vägar när vissa försöker stoppa honom. Blir spännande att se vad han gör.

 5. Frankrike och Tyskland föreslår????I krissituationer?? Om de kommit in i EU skall de ut ur EU oavsett kris? Vi har fått nog nu för många år framöver.

Kommentera