Malmö farligast i Norden – men inte ”Sveriges Chicago”

MEDIA. Sydsvenskan är en märklig tidningen men frågan är om dagens artikel om mord i olika städer inte är bland de märkligaste som jag läst i Sydsvenskan någonsin. Det låter som Sydsvenskan vill få Malmö att framstå som en lugn och fredlig stad. 

sydsvenskan_mord_i_malmo

Att jämföra antal i mord i Malmö med nordeuropeiska städer i samma storlek är det inte tal om. Att det är så gott som uteslutande personer med invandrarbakgrund som både är förövare och offer utelämnas helt.

Att använda måttet mord per 100.000 invånare i en jämförelse mellan Malmö och Caracas och Chicago med flera är ytterst märkligt.

Vill Sydsvenskan med artikel framhäva tesen att 11 Malmömord 2016 och tre hittills i år är inte så farligt.

Det kunde varit värre. Om man jämför med Caracas. Det ända Malmö har gemensamt med Venezuelas huvudstad är bristen på stabil och god ekonomi.

Caracas har cirka 2 miljoner invånare, med totalt 4,7 miljoner invånare i hela storstadsområdet. Chicago är USAs 3:e största stad och har cirka 2,7 miljoner invånare. I vad som ofta kallas “Chicagoland” bor det 9,5 miljoner invånare. Alltså något mindre än Sveriges hela befolkning.

-Pettersson undrar varför inte Sydsvenskan tar steget ut och jämför med Mosul, Aleppo och de andra krigszonerna, men troligen vill man urskulda det samhälle man varit med om att skapa…

Medias_rapportering

9 thoughts on “Malmö farligast i Norden – men inte ”Sveriges Chicago”

  1. Undrar om inte Carl Bildt uttalande till Trump om vad har du ”rökt” på, var ämnat för denna Olle L som skriver allt märkligare artiklar! Helt klart går han på något!

  2. Är man som vänsterpolitiker och journalister både döva, blinda och dumma, då märker man inte vissa uppenbara företeelser i samhället.

  3. Varför inte jämföra med Tyskland under 30 åriga kriget, eller med hunnernas plundringar!

  4. Ja det var ju lugnande läsning. Nu har jag inte tänkt flytta till varken Malmö eller Chicago, så jag borde ju känna mig trygg. Eftersom polisen helt verkar ha tappat kontrollen så är jag ändå orolig att det grova våldet snart finns i min närhet – trots att Sverige ”aldrig varit tryggare”. Jag får väl söka asyl på Island…..:-)

  5. Bra exempel att skriva om, Venezuela är socialistiskt och Chikago styrs av demokrater och Malmö styrs av sossarna !

    • Dessutom är andelen vita endast ca. 30% och minskar stadigt. Andelen svarta är ca. 35% och ökar. 30% är ”latinamerikaner” och 5% asiater. Malmö är väl på väg åt samma demografiska håll. Svenskar lämnar Malmö i rasande fart medan mer slödder fån Afrika och Mellanöstern flyttar in. Sannerligen ingen ljus blid för Malmö. Enda orsaken att Malmö klarar sig ekonomiskt är p.g.a. enorma skattebidrag från staten och övriga kommuner.

      • Jag undrar om skribenten på Sydsvenskan kan se någon likhet mellan Malmö och Chikago? Vad kan det vara som gör att så många mord händer just här?

Kommentera