Kvinnans barn anhållna för drunkningsmord i Arboga


BROTTSLIGHET. Tre personer har anhållits för delaktighet i mordet i Arboga 2015 då offret hittades drunknad. Polisen ger inga detaljer om vilka personerna är eller deras åldrar. Men de anhållna är Johanna Möllers son och dotter samt dotters sambo.

De misstänks alltså för att ha varit delaktiga i det misstänkta mordet i Arboga i augusti 2015. Då Johanna Möllers man hittades drunknad på grunt vatten under mystiska omständigheter. Mannen var gift Johanna Möller som nu sitter häktad för mord och mordförsök på sina föräldrar.

Läs vidare i inläggen nedan, så har ni underlaget för en kommande film.

TIDIGARE 2017-02-08. Mohammad har erkänt mordet i Arboga

Johanna Möllers pojkvän har erkänt att han mördat kvinnans pappa och försökt mörda hennes mamma, uppger åklagaren. Hans advokat vill inte kommentera uppgifterna. – Han har medgett att det är han som har haft ihjäl den här mannen och också huggit kvinnan, säger åklagaren Jessica Wenna. 

Den 42-årige Johanna Möller, som också sitter häktad, nekar till mordanklagelserna. Wenna vill inte kommentera hur hennes läge påverkas av pojkvännens medgivande.

Den 66-årige mannen hittades död i en sommarstuga utanför Arboga i Västmanland 3 augusti, hans hustru var också svårt skadad. Efter ett tag riktades misstankarna mot dottern.

Polisen utreder också hur gammal pojkvännen är. Han själv säger att han är 18, men det finns uppgifter om att han kan vara så gammal som 24 år, säger Wenna.

TIDIGARE 2016-12-02. Johanna Möller misstänks även för mord på maken

Den 41-åriga Johanna Möller har delgivits misstanke för mord på sin make, rapporterar flera medier. Åklagaren Johan Fahlander säger i ett pressmeddelande att kvinnan förnekar brott.

– Hon har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Det var i augusti 2015 som mannen hittades drunknad i Hjälmaren utanför Arboga.

Mannens grav öppnades nyligen och obduktionen av kroppen borde ha gett någon form av teknisk bevisning som visar att han inte drunknat av egen kraft. Polisen får kritik för att de inte skickade någon till platsen där mannen hittades drunknad, hade de varit där borde de ha dragit slutsatsen att det var väldigt svårt att drunkna av egen kraft där, speciellt för en vuxen vältränad man.

TIDIGARE 2016-10-26. Johanna Möllers afghanske sambo är 25 och inte 18, och från Iran

Johanna Möllers mordmisstänkta sambo har själv uppgett att han är 18 år gammal och därmed skulle han inte kunna dömas till livstids fängelse för Arbogamordet. Nu påstår den 41-åriga Johanna Möller att sambon ska ha ljugit om sin ålder och egentligen har fyllt 25 år.

Den 18 eller 25-årige Mohammad som tidigare uppgett att han kommer från Afghanistans huvudstad Kabul säger nu att han är född och uppväxt i Irans huvudstad Teheran, under påfrestande förhållanden.

Han har berättat att han hoppade av skolgången i Teheran och tog diversearbeten. Avhoppet från skolan skedde efter att han, enligt egen uppgift, hade slagit en lärare som ska ha gått till attack mot honom i årskurs sex. Efter bråket ska han ha blivit relegerad.

Båda föräldrarna kommer från Afghanistan – men själv berättar han att han bara har tillbringat en vecka i landet. I familjen fanns även några äldre bröder.

Åklagaren har nu begärt att få öppna Johanna Möllers ex-makes grav för att obducera honom. Ex-mannen drunknade under mystiska omständigheter i augusti förra året.

-Pettersson säger att verkligheten överträffar fantasin och att detta kommer att bli en långfilm så småningom. Sedan måste man inse att svenska myndigheter är medansvariga som har lockat hit de ”afghanska” grabbarna från Iran…

TIDIGARE 2016-10-13. Misstankarna mot Johanna Möller stärks

Nu stärks misstankarna mot den 41-åriga kvinnan vars make hittades död i Hjälmaren förra året, skriver VLT. Kvinnan sitter redan häktad misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar i Arboga.

Johanna med några

Johanna med några ”ensamkommande afghanska barn”

Maken hittades i augusti förra året död i sjön Hjälmaren, på en meters djup, nedanför en sommarstuga i Arboga. Inledningsvis klassade polisen dödsfallet som en olycka, men försäkringsbolaget If fattade misstankar och genomförde en egen utredning. If fick fram uppgifter som pekade på att brott kunde ligga bakom dödsfallet.

För någon månad sedan valde polisen slutligen att inleda en förundersökning om mord och försök till grovt bedrägeri.

Nu har utredningen tagit stora steg framåt och mannens maka, den 41-åriga kvinnan, är huvudmisstänkt, skriver VLT och hänvisar till en uppgiftslämnare.
– Hon är inte delgiven misstanke om att ligga bakom sin makes död ännu, men hon kommer inom kort att bli det, säger källan.

Åklagare Jessica Wenna, som leder förundersökningen, har tidigare berättat att ingen formellt har delgivits misstanke för mord på maken.

Leif GW Persson, professor i kriminologi, säger sig vara övertygad om makens död inte var en olycka.
– Det går inte drunkna där. Då ska du vara full intill medvetslöshet och det var han inte. Han var fullt frisk, simkunnig och kände till stället väl, har han tidigare sagt.

Dödsfallet kantades av fler märkliga omständigheter. Någon hade tecknat en livförsäkring på maken, och förmånstagaren var den 41-åriga kvinnan. Eftersom If ansåg att försäkringen var förfalskad betalades dock inte beloppet om 2.5 miljoner kronor ut. Kvinnan fick beskedet under sommaren.

TIDIGARE 2016-09-05. Christina Möller ville ha besöksförbud mot dottern men nekades

Christina Möller som utsattes för ett mordförsök i Arboga i början av augusti har ansökt om besöksförbud mot sin dotter, Johanna Möller, men nekats detta.

Christina Möller man och Johanna Möllers pappa dödades i attacken i sommarstugan och dottern och dennes 18-årige afghanske pojkvän misstänks för mordet och mordförsöket. Ansökan gjordes efter att den 41-åriga dottern och hennes sambo släpptes och innan de greps igen i Norge.s 

Åklagaren avslog ansökningarna eftersom paret inte tidigare dömts för brott mot närstående, enligt tingsrättens handlingar.

Johanna Möller har drivit två hem för ensamkommande barn på ett olagligt sätt. Det har Inspektionen för vård och omsorg, IVO, slagit fast.

Den mordmisstänkta kvinnan är vd för ett familjehemsföretag och till IVO har företaget uppgett att de båda hemmen skulle betraktas som förstärkta familjehem. Men IVO ser hemmen som olagliga eftersom det har saknats tillstånd.

Det ena hemmet tvingades stänga i februari i år och barnen på det andra boendet hade samtliga flyttats därifrån i mars.

TIDIGARE 2016-09-02. Det afghanska flyktingbarnet och HVB-kvinnan i Arboga häktat för mord och mordförsök

Den 41-åriga kvinnans 18-årige sambo har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök i Arboga. Åtal ska väckas senaste 30 september klockan 11.00. Kvinnan häktades också, misstänkt för mord och mordförsök med tillägget, misstänkt för anstiftan till mord. 

Häktningsförhandlingarna sker i Västmanlands tingsrätt bakom stängda dörrar. Vilket innebär att det bara är rätten och parterna som får vara med i rättssalen under förhandlingen.

De misstänktas advokater har belagts med yttrandeförbud, men 18-åringens advokat säger att hans klient förnekar brott.

Det är oklart vad åklagare och polis rotat upp för nya fynd som gör att 18-åringen och 41-åringen återigen gripits för brottet.

TIDIGARE 2016-08-31. Arbogakvinnan och afghanen gripna i Norge misstänkta för sommarstugemordet

Tisdagen den 30 augusti vid 18.30-tiden greps två personer på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord i Arboga den 3 augusti. Personerna som greps är den 41-åriga kvinna och den 18-åriga man som tidigare varit anhållna för brotten.

Mannen och kvinnan var anhållna i sin frånvaro och internationellt efterlysta.

– Gripandet ägde rum i Trondheim i Norge och var odramatiskt, säger Anders Hedström presstalesperson i polisområde Västmanland.

Han fortsätter: – Misstankarna har stärkts mot den 41-åriga kvinnan och den 18-åriga mannen. De kommer nu att transporteras till Sverige och så snart de är i landet kommer ett inledande förhör, RB 24:8-förhör, att hållas med de båda, säger han.

Mannen och kvinnan är i nuläget på sannolika skäl (den starkare graden) misstänkta för brotten och under veckan kommer åklagaren att ta ställning till en häktningsframställan.

– Utredningsarbetet fortsätter och vid det inledande förhöret delges misstanke om de brott de är misstänkta för och deras inställning till brottsmisstankarna, säger Hedström.

Pressmeddelandet: Två personer gripna misstänkta för mord och mordförsök i Arboga

TIDIGARE 2016-08-19. Mordmisstänkt par släppta och inte belagda med reseförbud

Den 41-åriga kvinna som var anhållen misstänkt för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma har släppts fri. Även hennes 18-årige afghanske pojkvän har frigivits. Trots att kvinnan var på väg till Thailand när de greps och att misstankarna kvarstår så är de inte förbjudna att resa utomlands. 

”De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen”, skriver åklagare Johan Fahlander som leder utredningen i ett pressmeddelande.

– Utredningen fortsätter naturligtvis, men de är inte längre anhållna och blev inte häktade, säger Anders Hedström, presstalesman vid polisen i Västmanland, till TT.

Kvinnan och mannen kan även röra sig fritt. – De har inget reseförbud. De är fria att resa precis som alla andra, säger Annika Collin, pressansvarig vid åklagarmyndigheten, till TT.

– De är inte borttagna ur utredningen och följden är att de fortfarande är misstänkta.

-Pettersson tycker att denna historia blir mer och mer fantastisk. Fortfarande misstänkta, släppta utan reseförbud.

Mitt förslag till den 18-årige Mohammad att han reser hem till Afghanistan och tar sin brud med sig, trär på henne ett tält och sedan kan de leva lyckliga i alla sina dagar…

TIDIGARE 2016-08-17. Ensamkommande barn, sex och mord

Det är en riktigt snaskig historia av sex och brott som började i somras med att en 41-årig kvinna som bedrev ett HVB-hem för ensamkommande pojkar anklagades för att ha utnyttjad de unga männen för sex med hot om att de skulle utvisas annars. Polisen lade dock ned utredningen. 

Den 3 augusti larmades larmades polisen till en sommarstuga utanför Arboga. När polisen kom till platsen hittade de en död man och en skadad kvinna. De drabbade personerna visade sig vara ett gift par – en 68-årig man, Göran Möller, hittades mördad och en 63-årig kvinna, Christina Möller, var skadat med bland annat skärsår i ansiktet, de var gifta och hemmahörande i Eskilstuna.

Dagen därpå, den 4 augusti, anhölls den 63-åriga kvinnan misstänkt för mord på sin 68-årige make, hon avfördes senare som misstänkt.

Den 14 augusti greps i stället en 41-årig kvinna och en 18-årig man boende i Eskilstuna. Kvinnan är dotter till paret och ska haft en dålig relation till dem.

Den 41-åriga kvinnan är samma person som tidigare i sommar figurerade i utredningen om sexuellt utnyttjande av två ”flyktingpojkar”.

18-åring som nu misstänks för Arbogamordet har bott hos 41-åringen den senaste tiden och enligt vad tidningen erfar ska han vara intressant för utredningen av den grova misshandeln i Råbergstorp i Eskilstuna den 10 juli i år. Då knivhöggs och misshandlades samma två flyktingpojkar som uppger sig ha utsatts för sexuellt utnyttjande av den 41-åriga kvinnan.

Den 63-åriga mamman, Elisabeth Möller, vårdas fortfarande på sjukhus och är bevakad.

Om det inte räcker där så hittades den 41-åriga kvinnans man för ett år sedan drunknad i vattnet utanför samma

Johanna Möller

Johanna Möller

sommarstuga som Eskilstunaparet mördades och misshandlades i. Utredningen kring dödsfallet visade att 41-åringen dröjde 12 timmar med att anmäla sin äkta hälft försvunnen och att det tecknades en livförsäkring strax innan. 

Livförsäkringen, som kvinnan tecknat, var på 2,5 miljoner men försäkringsbolaget IF har vägrat betala ut ersättningen. Mannen var vältränat, duktig simmare, inte full men hittades på 1 m:s djup.

– En av de märkligaste historier jag varit med om i mitt yrkesliv, säger Lars Rogenfelt, numera pensionerad polis, som höll i utredningen om drunkningen, till Vestmanlands läns tidning, VLT.

Drunkningen kom att rubriceras som en olycka men det beslutet har överklagats av ett försäkringsbolag. Enligt uppgifter till VLT tittar nu polisen närmare på det dödsfallet också.

Den misstänkta kvinnan och dottern till paret heter Johanna Möller (kallar sig även Blomsterlund) och är född 1975, också boende i Eskilstuna. Den 18-årige ”vännen” som bodde hos kvinnan hör hemma betydligt längre bort, nämligen u Kabul, Afghanistan.

18-årige Mohammad

18-årige Mohammad

-Så Pettersson försöker sig på en sammanfattning, Johannas man drunknar straxt efter att en rejäl livförsäkring tecknats. Johanna driver ett HVB-hem för ”unga pojkar” och anklagas för sexuellt utnyttjande, Johannas pappa hittas mördad och mamma svårt skadad i deras sommarstuga, Johanna grips med sin 18-årige vän, Mohammad Rajabie, på Arlanda när de var på väg till Thailand trots att mamman fortfarande ligger på sjukhus…

Johanna Möller driver Pangelius familjehemsvård AB med organisationsnummer 559031-6823. Det finns inget bokslut över företaget men den 14/7 2016 införskaffade bolaget en svart Volvo XC60.

Vad tror ni? Går det att göra en långfilm på dramat…Johanna, till höger, med några pojkar nedan.

Johanna med pojkar


11 responses to “Kvinnans barn anhållna för drunkningsmord i Arboga

 • kao

  Hela historien är så sjuk den bara kan bli, och tyvärr tror jag att det kommer visa sej att det är ännu värre än vad man tror just nu. Men åklagarna är mycket väl insatta, som tur är. Inte bara i ärendet utan också i den personlighetstyp kvinnan är.

  Jag känner till såna personer både privat och yrkesmässigt och vågar min högra hand på att hon tillhör den skrämmande gruppen jag åsyftar.

  Det är fruktansvärt otäckt att en enda människa kan styra sin omgivning som den kvinnan har gjort. T.o.m sina egna barn…och det har nog inte skett under bara ett års tid, men det har nu eskalerat till ett vansinnigt beteende – eftersom det uppenbarligen fungerade.

  Jag är övertygad om att hon INTE är psykiskt sjuk – hon är OND.

  I morgon 12/6-17 kommer jag fortsätta kolla rättegången i realtid på både Aftonbladets och Expressens webb.

  // Kao

  Gilla

 • eugenecork

  skräckexempel på en 87:a (barnens mor)!

  Gilla

 • Involuntarium

  Tagga ner!!!! Hittills är ingen dömd för något brott! Här är det lugnast att invänta rättegång och utslag, innan någon uttalar sig åt det ena eller andra hållet! Det har hänt förut att svenska staten har fått betala stora skadestånd till personer som frihetsberövats på goda grunder men där brott ej går att styrka!

  Märkligt att de fortfarande sitter häktade, tror nog att förundersökningsledaren har lite problem med bevisningen och vittnen framförallt den tekniska!

  Vi normalt funtade individer förstår att utan bevis och vittnen kommer det att bli förbannat svårt att fälla någon överhuvudtaget för mord, dråp eller what ever! Ett erkännande innan rättegång har inget värde och étt erkännande utan bevis och vittnen i en rättegång är av intet värde! Det finns flera exempel på det, vi måste komma ihågatt ii brottsmål ligger hela bevisbördan på åklagaren och då går det inte med några halvmesyrer!

  Ni vet ”bortom rimligt tvivel”!

  Om nu någon av de inblandade blir dömda för något så ska vi självklart komma ihåg att Stefan Löfven och hens Feministregeringen är indirekt medskyldiga! De har ju låtit Sveriges gränser stå vidöppna för de invällande horderna av illgärningsmän som dessutom kallar sig ensamkommande barn! Ingen koll överhuvudtaget på vilka individer som befinner sig i Sverige! Vi ser konsekvenserna varje dag av den politik som förts av den rödbrungröna sörjan som kallas Sveriges regering!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  Gilla

 • Tony

  Jävla sjukhuvud!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Man blir lite nyfiken på den mördade mannen, som verkade ha hela familjen samt deras respektive emot sig?

  Gilla

 • Tanten

  Är den dränkta mannen pappa till barnen?

  Gilla

 • Lena

  Fasansfullt från början, läste någonstans eventuellt hörde att den misstänkta kvinnan har småbarn, småbarn mördar inte !
  Har hon varit gift tidigare eller har barn från tidigare med någon annan ?

  Gilla

  • Mia

   Kvinnans egna barn är i 20-årsåldern men hon har haft fosterbarn. Hur man nu vågade placera småbarn i det hemmet.

   Gilla

   • Lena

    Arma barn att vara förflyttad från ett elände till en sådan som henne. Pippi Långstrump visste vad ”prussiluskor” var för några bedrövliga varelser och de får fortsätta, hur många barn som än får lida !
    Dj***la typer, den linjen kom alla stollarna in på, de som ville vara akademiker men inte hade förmågan att genomföra en vettig utbildning ( nåja något undantag finns det säkert ”efter regeln”.

    Gilla

 • Roland Karlsson

  När jag var liten hade vi en portvaktsfru som hette Johanna. Alla vi barn hatade henne. Den här Johanna är ju fullständigt vidrig. Hon verkar bryta mot livets alla regler. USCH!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Lite från SVT, om ni vill veta ”sanningen”!

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/tre-anhallna-for-arbogamord

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: