Mer fakta från Peter Springare

Nytt inlägg från Peter Springare. Läs hans på hans Facebook. 

Örebropolisen Peter Springare har publicerat ett nytt Facebook-inlägg där han tackar för allt stöd han fått av svenska folket. Samtidigt avslöjar han att 22 av de 24 som misstänks för mord eller mordförsök i Örebro är invandrare.

***

Vill börja med att återigen sända mitt mycket stora, stora Tack!!!! till alla de, runt om ilandet och utomlands ifrån, som skickat brev, kort, hälsningar i olika medier, blommor, presenter mm. Likaså jättetack till alla de som startat och kämpat med olika grupper på facebook till stöd för mig. Ni skall veta att allt detta stöder och värmer något enormt. För som jag tidigare skrivit, är det en isande kyla som biter genom märg och ben, när man står på barrikaden i full orkan.

Jag har lärt mig mycket den här veckan.Dels hur fruktansvärt infekterat ämnet jag tagit upp egentligen är. Men också på ett brutalt sätt blivit varse hur enkelt det är att förvrida en text till att tolkas till något helt annat, än det som verkligen sagts eller som var andemeningen från början. Allt efter egna politiska agendor.

Jag har också med en kirurgisk precision stämplats som rasist, utlänningshatare och ”godtyckare”, vars ”sanningar”och egna upplevelser mästrande har satts inom citationstecken. Det har förvånat mig hur många kommentatorer och höga politiker, förbehållit sig rätten att beröva mig mina egna erfarenheter och sanningar, genom att avfärda dem med att jag ”har fel” och bara lever på schabloner.

Jag vill bara säga, när det gäller vad jag säger, tycker eller påstår, så är det min obrutna sanning. Likaså vad jag ser och upplever i vardagen kring elände, misär och ond bråd död och vad detta får för konsekvenser för samhället i stort, så är också det min obrutna sanning. Jag vill diskutera företeelser som är destruktiva och få en ändring till stånd. Däremot står jag inte för rasism och godtycke, när det gäller att förhålla sig till andra människor. Detta oavsett om man är invandrare eller ”genuin” svensk.

Tyvärr har jag inte kunnat jobba så mycket den här veckan på grund av den ”storm” av flöden på olika sätt, till följd av mitt inlägg förra fredagen. Men jag kommer här nedan att redovisa lite fakta, kring ett par av de brottskategorier vi utrett här på grova brottsgruppen i Örebro under tiden 1 januari 2015 till 30 december 2016.

Den första är kategorin mord/mordförsök, vilket är ett av de allvarligaste brotten vi har i vår brottsbalk. Är ofta också mycket komplex att utreda och kräver mycket stora resurser och tid, vilket självklart påverkar utredningsresultaten vad gäller exempelvis mängdbrotten.

Mord/mordförsök 1 jan 2015 – 30 dec 2016;
12 utredda ärenden. 24 misstänkta gärningsmän
I 10 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst.
I 2 av ärendena var gm av svensk härkomst.

Av de sammanlagt 24 involverade gärningsmännen var 22 av utländsk härkomst och 2 av svensk härkomst.
Den försvinnande lilla del av alla invandrare som är kriminella, är således kraftigt överrepresenterade här när det gäller mycket grova våldsbrott. Och om nu inte detta skulle vara något så när lika i landet i stort, har vi i Örebro mycket, mycket stora problem.

Utpressning; samma förutsättningar i tidsperioden.
18 utredda ärenden. 25 misstänkta gärningsmän.
I 13 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst.
I 4 ärenden var gärningsmännen av svensk härkomst.
I 1 ärende var gm okänd.

Av de sammanlagt 25 gärningsmännen var 19 av utländsk härkomst och 5 var av svensk härkomst och 1 okänd.
Jag återkommer nästa vecka eller tidigare, med lite redovisningar från min horisont.

Jag ber att få avsluta med detta;
Ahmeds pappa ville inte se sina barn bli dödade i ett sönderslitet, våldsamt, krigshärjat land. Han satsade allt han hade och flydde till Sverige. Han ville ge sina barn ett tryggare liv och en bättre framtid.

I dag är Ahmed mördad. Brutalt nedskjuten på öppen gata i Sverige.

Väldigt många av brottsoffren i dessa våldsbrott jag och övriga grova brottsutredare i landet utreder, är just invandrare eller barn till invandrare. Därför är det inte heller så konstigt att jag fått så pass stort stöd av just invandrare, eftersom de förstår vad det är jag sätter fingret på.

Peter Springare

Om Peter Springare på bloggen

12 thoughts on “Mer fakta från Peter Springare

 1. Det som de skäggiga ensamkommande männen inte förstår, är att när de ger sig in på en kriminell bana i det nya landet, så förstör de för de landsmän som sköter sig, som har integrerat sig, som jobbar och har barn i skolan.

  Att höja rösten mot de kriminella är inte att vara rasist, tvärtom. Vi ska alla ha rätten att leva i trygghet.

  Men, detta saboteras medvetet våra PK-politiker och myndigheter (och media) genom att gulligulla med de kriminella, istället för att kasta ut dem.

  Stort tack till Peter Springare som höjer rösten!

 2. Det du Peter Springare gör anser jag helt onödigt, det spelar nämligen ingen roll längre vad någon säger eller gör landet kommer falla oavsett då hjulet redan börjat rulla och saknar bromsar, men det finns en sak du kan göra nämligen att övertala samtliga av dina kollegor inom polisen att säga upp sig och sluta som polis, och ju fortare Sverige står utan poliskår ju fortare kan vi dvs folket tvångsomhänderta dom kriminella och korrupta politiker, journalister mm som ligger bakom denna vidriga statskupp och ställa dom till svars för allt som hänt i landet sedan årtionden tillbaka och straffa dom samtliga med livstidsstraff och dödsstraff, ja tyvärr så måste dödsstraff införas för att komma tillrätta med dessa problemen. Om inte annat kan vi bara se på när landet sjunker längre och längre ner i kvicksanden och folk snart kommer dö som flugor pga att anarkin som snart råder i hela Sverige på alla gator och torg.
  Ni inom polisen har ett ödesval, ni avgör hur Sveriges framtid kommer se ut för era egna och våra barn och barnbarn, jag hoppas ni ta ert förnuft tillfånga och gör det som är rätt för Sverige.

 3. Apropå tjatet om ”utmaningar” och en ny bra faktabok av Tino.

  Aleksandra Boscanin skriver en utmärkt bra ledare i GP…..igen.

  Citerar en del…………

  ”Summan av nya asyltillstånd och inresta anhöriga beräknas under de kommande fem åren att uppgå till en kvarts miljon. I ljuset av hur illa integrationen fungerar i dag finns skäl att undra hur det ska gå för dem i Sverige.

  Under tisdagen släppte Migrationsverket en ny prognos. Följande fras inleder pressmeddelandet på deras hemsida:

  ”Färre människor söker asyl i Sverige, men utmaningarna är fortsatt stora”.

  Det är symptomatiskt att Migrationsverket väljer att tala om just ”utmaningar”. Ett ord som länge använts för att försköna konsekvenserna av den storskaliga migrationen till Sverige.

  För knappt en vecka sedan släpptes nationalekonomen Tino Sanandajis bok Massutmaning. Bokens titel är tillägnad dem som relativiserar problemen som Sverige står inför. För det är vad det handlar om: problem, inte utmaningar. ”

  Dessa problem är i stor grad koncentrerade till den del av befolkningen som har invandrarbakgrund, vilket Sanandaji redogör för i boken: Utrikes födda står för 17 procent av befolkningen, men utgör 53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. 

  71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund (det vill säga: utrikes födda och andra generationens invandrare), trots att dessa utgör sammanlagt 22 procent av befolkningen. Därtill har 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng invandrarbakgrund.

  Även problem som stenkastning mot blåljuspersonal och anlagda bilbränder är starkt koncentrerade till invandrartäta områden,

  Massutmaning är en viktig bok. Inte för att den innehåller någon ny, banbrytande forskning – utan för att Sanandaji pedagogiskt redogör för statistik, fakta och forskning som redan finns tillgänglig på området.

  I skrivande stund toppar Massutmaning Bokus topplista över mest sålda böcker. ”

  http://www.gp.se/ledare/en-massutmaning-i-vardande-1.4148629

 4. Svensk media som bedriver mycket ”Facebook”-journalistik är ju inte sena att skriva om något som sker på ”Nuneboken.

  Då alltid med överrubriken…. ”den eller det HYLLAS på Facebook”.

  Fast nu skriver ju Peter Springare om den riktiga verkligheten, då blir det naturligtvis svårt och känsligt för svensk media.

  Var inne igår på Nuneboken, och tackade Peter S för det senaste inlägget. Det som Pettersson refererar till i detta inlägg.

  Då var antalet medlemmar/följare cirka 166 000. Rätt fantastiskt.

  Fast inte sett utifrån svensk medias ögon.

 5. Notera!
  Att vad en hederlig Svensk polis uttrycker och beskriver totalt, jag säger det igen totalt tigs ihjäl i media!

  Trots 100 000 följare på nätet!

  DDR 2.0 kommer att falla!

 6. Tackar för upplysningarna.
  Varför är man annars så angelägna att hålla gärningsmännens härkomst hemliga? Är det för att man inte vill ta itu med problemet?
  Eller tar man inte itu med problemet för att slippa få avslöjat att SD haft rätt hela tiden? Här spelar myndigheter och media ett oansvarigt och fult spel med folks liv, ekonomi och hälsa.
  Vi lade ned 2 livsviktiga sjukhusavdelningar i Sollefteå och ständigt dras in på vårdplatser i Sverige. Har vi Europas lägsta antal vårdplatser per 100 000 invånare nu? Polisen och sjukvården måste få rättvisa resurser och arbetsförhållanden, de jobbar förstås på olika sätt men med ungefär liknande syften som, vård och hjälp till allmänheten. Men om man väljer lägga alla pengar och resurser på migrationsverket, så blir det dessa jäkla fel som vi dagligen kan läsa i tråkiga tidningsrubriker, utan att hela sanningen får nämnas. Det är klart att då blir problemen aldrig lösta.

 7. Han gör det därför att han kan.

  Jag är glad att han kan.

  Jag är tacksam och glad för alla de som möjliggjort den teknik som krävs för att revolutionera det verkligt fria ordet i vårt samhälle. De som utvecklade tekniken kunde inte ana hur stor förändring detta skulle leda till i människors liv.

  Det kunde uppenbarligen inte heller politiker och naiva mediafolk (det finns skickliga oxå) föreställa sig eftersom de vanan trogen lägger fram sina tankar som om de är de enda som har en kanal att förmedla sina tankar genom.

  När springare och andra rensat i de rostiga rören (metafor) kommer skiten att bli synligare och fler kan hjälpa till att stödja polisen i sitt arbete. En hjälp som kan betyda långt mer än man kan ana är en vaken och alert allmänhet som inte behöver straffas för att den ser vad den ser.

 8. Är den i alla avseenden eminente Springare prenumerant på Petterssons anrika nyhetsblogg, kommer han att stå sig väl i alla väder! Välförtjänta hyllningskörer utbrister i ett unisont ”Leve Springare och den osminkade sanningen!”
  Woff och kör hårt!
  Andreas 🙂

Kommentera