Expressen hånar sitt offer igen

HATMEDIA. “Expressen… 60 Näthataren… 0”, skriver skittidningen idag, efter att den politiska juryn igår avslog samtliga frågor som advokat Sargon De Basso och hans klient ställt. Juryn hade att ta ställning till om någon av punkterna skulle anses vara förtal och frågorna gällde för publiceringarna i såväl Expressen som i GT och Kvällsposten.

expressen-jim-olsson

Målet handlade om att Expressen på falska grunder hängt ut Jim Olsson som så kallad “näthatare” genom att tillskriva honom två citat han aldrig skrivit samt förvanska ett tredje citat. Tidningens journalister David Baas och Christan Holmén försvarade sig med att de råkat sortera in citaten i fel mapp. De anser dessutom att det är okej att ändra i citat.

Igår friades Expressen av en jury sammansatt av nio politiker; fyra från Moderaterna, tre från Socialdemokraterna och två från Liberalerna. Minst fyra av politikerna anser nämligen att det inte är förtal att en pensionär hängs ut på detta sätt med falska citat. Minst sex ledamöter i juryn hade behövt rösta ja för att fälla Thomas Mattsson. Ingen motivering till frikännandet ges.

Som jämförelse kan nämnas att Pettersson fälldes för förtal av Tahir Mujtaba. Det började den 2 december 2013 med att jag publicerade ett inlägg ”Umeåbo åtalas på urdu” och sedan rullade det på med polisförhör, tidningsartiklar, åtal och rättegångar.

Jag åtalades för brott mot personuppgiftslagen (PUL) när jag publicerade offentliga uppgifter och sanningen. Jag frikändes i både tingsrätt och hovrätt för detta. Men jag dömdes för att ha kränkt Tahir Mujtaba genom att publicera sanningen. Förtalsdomen motiverades inte och jag nekades prövningstillstånd. En politisk dom som jag ser det.  Jag ska alltså till den pakistanske medborgaren Tahir Mujtaba betala 10 000 kronor trots att inlägget baserades på offentlig information och enligt Nyköpings Tingsrätt var och är sanna. Herr Mujtaba blev kränkt av sanningen.

Expressen frikända trots att de förvanskat sanningen – Pettersson dömd för att han berättade sanningen. Det är skillnad det. Det går alltså utmärkt för hatmedia att hänga ut regimkritiker och oliktänkande medan oliktänkande inte får publicera sanningen om förbrytare.

På Expressens första sida står pris Bara 20 kr. Tänk på att detta blir 7.300 kronor om året. En del av det ni spar på att inte köpa Expressen kan ni förhoppningsvis avstå till alternativa medier eller för att hjälpa Jim Olsson i hans krig mot etablissemanget.

INSAMLING MOT RÄTTSRÖTAN
Kontohavare: OLSSON JIM OLOF
Kontotyp: Personkonto
Kontonummer: 3110 00 21957
Clearingnummer: 3110
GÅVOR FRÅN UTLANDET
IBAN: SE1130000000031100021957
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS
Pengarna skall betala ådömda kostnader till motparten och att gå vidare till ECtHR (Europadomstolen). 
Processen i ECtHR kommer att skötas av en Advokatbyrå (i praktiken klart).
Överskott utöver mina tidigare låga omkostnader och Advokatbyråns omkostnader i ECtHR kommer att användas till andra som drabbats av RÄTTRÖTAN 
på ett liknande sätt.
Mitt mål är bara att bekämpa RÄTTSRÖTAN mot oliktänkande från Medier mfl.
MVH
Jim Olsson

20 thoughts on “Expressen hånar sitt offer igen

 1. Det ryktas om att denne Mattsson ska ha blivit misshandlad utanför Operan inatt!

  Med en flaska och en parkbänk!

  Återstå att se hur mycket sanning som ligger bakom ryktet!

 2. Sista ordet är sannolikt inte sagt i detta för oss alla så angelägna ärende och man anar att uttrycket välförtjänt revansch förr eller senare kan komma att bli aktuellt. Att de nationsföraktande absurdisterna på Ex-pressen automatiskt förlänar varje rakryggad medborgare som dristar sig till opposition det föga smickrande epitet “näthatare”, kan dock vändas till vår egen fördel, ty nu om aldrig förr känns det motiverat att ådagalägga allt vårt hat gentemot det folkfientliga och destruktiva etablissemang som gör ALLT för att krossa såväl demokrati som verklig yttrandefrihet.
  Andreas.

 3. Går det inte att förbjuda dessa partier eller sådana rabiata företrädare i nämnt mål att någon gång mer få delta.
  Detta är parodi på sk. PK eller folkförtryckande agitation.

 4. En femhundring är skickad.

  Finns på Jims processkonto på måndag.

  Kämpa på mot Expressens hyckleri.

 5. Ok, jag utmanar övriga läsare på att bidra till Jim, mot pösmunken Thomas Mattsson som inte risker en enda egen privat krona!

  OBS! Var och en bestämmer belopp själv!

  Jag skänker 1000kr oavkortat till kampen mot Gris-Expressen!

 6. Och i Stockholm kan man just nu höra Bonnierfamiljens ondskefulla skratt eka från Djurgården…. Hahahehehihihahahahohohahahhah!… (o.s.v.)

 7. Bra! Jag lägger minst 10 Censurblaskebelopp till Jims Konto! sverige har nu hamnat i ett så allvarligt läge, att man måste betala för yttrandefrihet och rättssäkerhet!

 8. Undrar hur det känns att ha en chef som Thomas Mattsson? Har själv aldrig haft någon skitstövel som basat över mig, men nu är ju journalister inte som andra så de kanske trivs i gyttjan?

 9. Nu har Ju alla som tycker att utgången av detta mål är
  åt helvete chansen att från och med i morgon dag ha
  som mål att ALDRIG mer befatta sig med DDR blaskan
  Expressen, så att det åtminstone kommer att kännas
  i penningpungen för denna oseriösa blaska, och då
  som extra bonus slippa och se den flinande Mattsson
  segervisst förkunna att Expressen vann.
  Åt helvete med politiska domare!

 10. Det är inte många som har en chans mot en jury som består av nio politiker.

  Då fyra från Moderaterna, tre från Socialdemokraterna och två från Liberalerna.

  Expressen publicerar “mycket skit”, men sanningen om sina siffror över läsarstatistiken, är de inte så ofta de publicerar. Undrar varför?

  Halverad vinst för Expressen 2016. Omsättningen för Expressen blev dryga 1,2 miljarder kronor och resultatet 42 miljoner. 2015 blev resultatet 88 miljoner kronor.

  http://www.journalisten.se/nyheter/halverad-vinst-expressen

  Läs även en bra kommentar angående detta mål.

  http://www.journalisten.se/nyheter/positivt-besked-undersokande-journalistik#comments

Kommentera