Migrationsverket sänker prognos för asylsökande


INVANDRING. 34 700 människor kommer att söka asyl i Sverige i år. Så lyder Migrationsverkets nya prognos, som innebär en minskning jämfört med hur myndigheten bedömde läget i höstas.

Under förra året sökte knappt 29 000 personer asyl i Sverige. För 2017 räknade Migrationsverket i sin prognos från oktober med 36 700 asylsökande. I den prognos som myndigheten presenterar i dag tror man på 34 700 asylsökande i Sverige i år – alltså 2 000 färre än förra bedömningen.

Prognosen för 2018 är på 35 000 personer, vilket är 5 000 färre än i oktoberprognosen.

Några dramatiska förändringar av de antaganden som gjordes i höstprognosen har inte skett. Kriget i Syrien och Irak pågår, men EU:s migrationssamarbete med Turkiet gäller fortfarande. Efter att det trädde i kraft förra våren minskade antalet migranter och flyktingar till Grekland markant. Dessutom är den så kallade Balkanrutten fortsatt stängd för de som vill ta sig vidare norrut i Europa.

Även EU-länder har behållit sina tillfälliga gränskontroller inne i EU. Den svenska regeringen beslutade i förra veckan att förlänga gräns- och id-kontrollerna i Syd- och Västsverige över våren.

Många migranter och flyktingar tar sig fortfarande över centrala Medelhavet till Italien från framförallt Libyen och EU befarar att de kan komma att öka under våren. Migrationsverket bedömde dock i höstprognosen att de flesta av dessa grupper inte har Sverige som tilltänkt destinationsland.

Den första februari i år var 115 360 personer inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem. I höstas räknade myndigheten med att handläggningstiden kommer att stiga till 15 månader i år och sedan sjunka så att snittiden blir tolv månader under 2017. Prognosen var då att upp till 107 000 asylärenden kommer att avgöras i år.

Många kommuner kämpar med att ordna bostäder till asylsökande som får uppehållstillstånd. Förra året togs 68 761 flyktingar med anhöriga emot i kommunerna. Prognosen för 2017 var i höstas 79 700. Siffrorna innefattar även dem som ordnar bostad på egen hand.

Samtidigt väntas allt fler behöva återvända till sina hemländer. Oktoberprognosen spådde 28 800 avgjorda återvändandeärenden 2017. Av dem väntades 14 800 återvända frivilligt.

Prognosen för antalet inkomna anhörigärenden under 2017 var i oktober 91 000.

-Pettersson hör att brottsligheten beror på socioekonomiska effekter och eftersom det inte finns arbete och bostäder till en stor del av dem som kommer importerar regeringen fullt medvetet brottslighet…

Migrationsverkets pressmeddelande

Sverige slog rekord 2016. Tre gånger så många som de övriga nordiska länderna – tillsammans


18 responses to “Migrationsverket sänker prognos för asylsökande

 • Lena

  Det är siffran för asyl, för tusan all ANHÖRIGINVANDRING då, inte ett ljud om den skräcken !
  Här är bilder från Blackburn UK , ett invandringshelvete, titta på bilderna vilka som sitter på golvet och vilka som inte får någon uppmärksamhet, nästan alla är etniska engelsmän.
  Vilka ligger på salarna, det visades inte !
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4201548/In-one-hospital-picture-shambles-Casualty.html

  Gilla

 • Tomas Andersson

  Import av arbetslöshet. Herregud. Kan inte nån knäppa på ”on”-knappen snart

  Gilla

 • Svenne Dufva

  Det är många som söker skydd (asyl) i Sverige. Det märkliga i sammanhanget är att nästan samtliga anländer från Danmark. Vilka hemsökelser har drabbat vårt södra grannland? Och varför är det endast vissa etniciteter som drabbas av dessa hemsökelser?

  Gilla

 • Jonas

  Man försöker ofta få det att låta som att invandringen minskar genom att säga att antal asylsökande minskar. men varje ny asylsökande är en ökning av antalet asylsökande.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Vi skall inte släppa in en enda till!
  Vi klarar inte dem vi har utan de kommer att ta död på oss!
  Trust me!

  Gilla

 • Lena

  Kan det bli värre än så här ?……………kLittorin uttalar sig, jag trodde i min enfald att han hade för evigt lämnat landet Sverige, doftade ”köttgrytan” alltför lockande ?
  https://pbs.twimg.com/media/C4ElbulXAAA9HkM.jpg:large

  Gilla

 • ruben

  Migrationsverket har sänkt hela Sverige i ett nafs. Ta tillbaks, rensa upp, återställ, laga, är vad som gäller, men tar nog många år innan uppdraget kan slutföras. Först en prövande väntan till nästa val, så att det kan börja.

  Gilla

 • Thor

  ”Många migranter och flyktingar tar sig fortfarande över centrala Medelhavet till Italien från framförallt Libyen och EU befarar att de kan komma att öka under våren. Migrationsverket bedömde dock i höstprognosen att de flesta av dessa grupper inte har Sverige som tilltänkt destinationsland.”

  Det här stycket visar klart hur Migrationsverket struntar i Dublinförordningen. Hur ska det ens kunna övervägas att lycksökare som stiger i land i Italien ska ha Sverige som destinationsland? Om en sådan lycksökare vill söka asyl skall det enligt Dublinförordningen ske i Italien. Andra EU-förordningar följs av svenska myndigheter in i absurdum men inte denna. När EU-förordningar inte följs hotar EU med dryga böter men inte när det gäller Dublinförordningen. Det passar globalisternas och Soros agenda och visar tydligt vilka som har den reella makten.

  På samma sätt kan de 34 700 lycksökare som väntas egentligen avfärdas. Endast det fåtal som kommer med direktflyg har rätt att söka asyl i Sverige, resten skall genast avvisas till närmaste land som passerats. Därefter får det landet om det så önskar ”skicka vidare” enligt Dublinfördningen.

  Gilla

 • jan

  34 700 flyktingar skulle motsvara att USA tog emot 1 041 000 flyktingar,
  m a o en hel miljonstad, USA har 318,9 miljoner invånare (2014).

  Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsverket verkar fullständigt ha missat Annie Lööfs 30 miljoner invandrare som hon vill välkomna till Sverige.

  Gilla

  • Lena

   Så där kan någon ”spy” ur sig som har vuxit upp i Johanssons Maramö, en idyll som i Astrids Lindgrens Bullerbyn.
   Dessutom tog det henne nio år att få ut sin ”jurkand” , vad kan ha varit mer intressant än studierna ?
   Kan det vara att driva Sverige ner i ett gigantiskt förfall, vad är hennes problem, varit bortklemad kanske ?

   Gilla

  • Hönsmamman

   Enligt uppgifter fr Norge behövs det ca 2,5 personer f att bekosta uppehället för en invandrare fr 3e världen.

   För 30 miljoner skulle detta kräva en befolkning på 75 miljoner. I arbetsför ålder är det väl ca 5 miljoner i Sverige. Annie Lööf kommer att få sälja lotter eller nåt för att kunna finansiera sina dystopiska drömmar? Är övertygad om att de som kan bidra med ett positivt netto förmodligen väljer att lämna Sverige, om inte permanent så åtminstone tillfälligt, för att man vill investera sin livsgärning i nåt konstruktiva projekt?

   Gilla

 • ruben

  Så länge vi ger bidrags-turister bidrag och asyl-skydd ( mot vad ? ) kommer MENA-människor lockas ut på medelhavet i hopplösa farkoster, som blir bärgade hela tiden av kustbevakningsbåtar. Risken numer är inte lika livsfarlig pga räddningsfartygen. Vi borde skrota migrationsverket och stoppa all invandring från MENA-länderna. Den invandring, som bokstavligen kommer att slå sönder vårt samhälle måste stoppas.

  Gilla

 • JR

  34.700?? Det är f.ö. 34.700 för många! Men det är bara siffror och vilda gissningar hit och dit. Allt för att förvilla och missleda. Ingen som heslt fakta bakom.
  Alldeles nyss läste jag en prognos att vi skulle ta emot 650.000 fram till år tvåtusentjugio!
  Som jag har sagt förut, Sverige är kört!!
  JR

  Gilla

 • Nosferatu

  39 000 är för många och räkna sedan med deras anhöriga och alla inser att detta inte håller

  Gilla

 • Moberg

  Och hur ska våra styrande klara av det? Varje nytillkommen är ju en för mycket när allt är fullt utom arbetstillfällen förstås!
  Varför har så många otillräckliga samlats i vår Riksdag? Varför gör vi inte som Sonya Hedenbratt sjöng ”dags att sätt i propp”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: