I teorin

Lugn ni på Expo, IRM och etablerad media. Följande ni kommer att läsa är bara en teori och teorier måste väl också ni kunna acceptera?

Jag har överhuvudtaget inga belägg för detta, kan inte på några vis bekräfta och kan heller inte länka till någon sida. Här har Henrik Schyffert och jag något gemensamt, med den skillnaden att jag erkänner bristerna i mina teorier. Det gäller religionen.

Vi nås av nyheten om kristna som hatas, hotas och förföljs i länder där islam dominerar. Vi läser om kristna flyktingar som berättar om fasansfulla övergrepp och en nästan utrotande agenda i muslimska länder. Vi läser hur kristna flyktingar även angrips på asylboenden i det land de flytt till och vilka som begår dessa övergrepp tror jag de flesta vet.

Så här långt är nog både Expo, IRM och etablerad med.

Trots alla larmrapporter från delar av världen och trots bevis på kristnas utsatta position, använder Svenska Kyrkan med ärkebiskopen i spetsen mycket av sin tid åt att propagera för islam. Fördömande och avståndstagande ord lyser närmast med sin frånvaro. Varför?

Här kommer min teori in i spelet och här kommer jag att förlora Expo, IRM och etablerad media.

Islam är inte i Sverige för att kuvas, man är här för att kuva. Vi ser hela tiden hur religionen och dess mer religiösa utövare, använder sin religion som makt- och påtryckningsmedel för att det svenska samhället ska vika ned sig och ge islam en särställning. Är det så att Antje Jackelén ser chansen att åter ge religionen en hög status i samhället i kölvattnet av den växande religionen islam? Är det därför Svenska Kyrkan omfamnar islam och inte tvärtom?

Jackelén och hennes kyrka missar i sådana fall en liten, men nog så viktig detalj. Islam förföljer kristna i muslimska länder och vi ser hur muslimer i Sverige tagit med sig sin agenda hit, vilken gör att kristna från andra länder känner sig lika otrygga som Sveriges judar. Problemet med Antje Jackeléns öppna armar är att allt fler lämnar Svenska Kyrkan, samtidigt som islam växer sig allt större och starkare. När antalet muslimer är större än idag och islam har fler tillbedjare än kristendomen, kommer islam att trampa på de kristna, precis som man gör i muslimskt styrda länder världen över.

Det är min teori om varför Svenska Kyrkan omfamnar en religion som runt om i världen förföljer kristna. Har ni någon annan får ni gärna delge den.

16 thoughts on “I teorin

  1. I likhet med de irreparabla skador regeringen Löfvén åsamkat det svenska samhällsfundamentet, har Svenska Kyrkans portalgestalt, ärkebiskop Jackelén, vållat landets församlingar en lika historisk som sensationell skadeverkan. Det konstant vikande medlemsantalet, vilket nu visar en approximativ förlust av 60.000 personer som valt utträde, tycks inte engagera denna Belsebubs tillskyndare. Vederbörande ecklesiastiska katastrof är fullt fokuserad på att generera en utopisk synkretism och överlappande konsensus mellan kristendom och islam, vilket även för den icke teologiskt utexaminerade ter sig som en rent makaber ambition.

    Jackeléns uppenbara fallenhet för kvasipsykologiska konstruktioner, som exempelvis ”interreligiositet”, påvisar även en benägenhet för mytomani. Det kristna budskapet versus det sataniska verk som utgör grunden för de koranförslavades subhumana aktiviteter, symboliserar varandras ultimata motpoler. Den marxistiskt skolade och icke-kristna globalistryttare som nu tituleras ärkebiskop, är så pass ideologiskt faktaresistent och förblindad att hon är oförmögen att inse att det kristna, ljusa kärleks- och frälsningsbudskapet ICKE låter sig inlemmas med de människofientliga diktat Koranen anger. Att tillfoga allt levande så mycken skada, död och lidande som möjligt, för att därefter i ett slags makaber postexistens komma i åtnjutande av skörlevnaden som den finala belöningen, går så pass långt ifrån kristendomens löfte om frälsning som bara är möjligt.

    Emellertid är det min fulla övertygelse att samhället en dag, med hjälp av vår goda kampvilja och sunda förnuft, skall återta sin normala balans.
    Andreas.

  2. Islams erövringskrig är redan igång. Våldtäkterna på icke-muslimer är en del i detta krig. Islam har använt samma teknik tidigare.
    Våldtäktsmännen klandras inte av muslimer.
    Folkmord på icke muslimer är en helig plikt i islam, inte helt olikt nazisternas ideologi.
    Så varför skall vi tolerera den ena, men inte den andra?

  3. Stefan. Dina tankar kan vara i rätt riktning. Antje ser kanske ”troende” som det viktigaste. Man kan dra liknande paralleller med feminister som omfamnar invandring av kvinnohatande kulturer.

  4. Islam är ingen religion utan en politisk våldsideologi fullt i klass med nazism och kommunism och med världsherravälde
    som mål.

  5. ”Vade retro me, satana!” (latin: gå bort ur min åsyn, satan!), var Kristus tillrättavisande ord till Petrus, Mark. 8:33 (”Vade post me, satana!”, Matt. 16:23). ”Vade satana!” eller ”Apage satana !”, grekiska Hypage (apage) satana!, ”Gå bort, satan!”, början av Kristi sista svar till satan, då denne frestade honom (Matt. 4: 10, Luk. 4:8). Även tidigare ”Vik hädan, satan!” (Wikipedia)

    Har Antje Jackelén ett kristet samvete ?

  6. Ja man minskar inte på muslimernas hat mot Judar och västvärldens kultur genom att vika sig för det och officiellt ge deras hat rätt. Visst är det riktigt att inte bemöta allt idiotiskt, men man behöver inte liera sig med muslimernas enögda strävan eller berömma deras aggressiva krav på underkastelse där de drar fram. Det aggressiva och hatfulla söndrar och förstör de samhällen de härjar i. Det är bara att se och lära av dagens historia. Varför skulle Sverige bli ett undantag från MENA-länderna om man låter det pågå?
    Deras strävan är ju också att ljuga så mycket som behövs, även för Ante Jackelen för att lura in henne i sin propaganda. Muslimerna uppmanas till att ljuga i deras heliga skrift om det gynnar deras tro. Hoppas hon är medveten om det? Om religionen bedrivs, som en maktideologi och används med lagar före och i motsats till landets demokratiska lagar är det en samhällsomstörtande politisk agenda man driver. Det skall förstås aldrig uppmuntras. Det verkar redan pågå i vissa moskéer. Hoppas det finns tillräckligt kloka människor inom ansvariga myndigheter, som kan upptäcka och avslöja de farligaste trollen och skicka ut dem ur landet innan de fått för mycket fäste. Det kan vara en hårsmån, från att den kritiska massan uppnåtts innan det upptäcks och då kan det bli svårt vända på utvecklingen. Det är påfrestande långt till nästa val.

  7. Det är den största skandal mot Kristna och kristendomen
    att Ante Jackelen blev vald till ärkebiskop, hon är ett rejält
    sänke för Svenska kyrkan.

  8. Ante Jackelen är inte kristen. Hon är endast intresserad av sin position. Därför omfamnar hon islam. När den dagen kommer när det gäller att stå upp för kristendomen är hon den förste som konverterar till islam. Tyvärr så kommer islam inte erbjuda henne någon position utan endast ett svart tält till klädnad. Men det har hon inte begripit.

  9. Antje Jackelén är väl i så fall en person som bidrar till att minska på hatet.
    Att samarbeta religioner emellan är bättre än att motverka varann.

    Något som människor har gjort i allt för många år.

    • Vad vår ärkebiskop gör minskar inte muslimernas hat mot de kristna, snarare tvärtom. Muslimerna ser sina positioner flyttas fram och växer därför snabbare. Tyvärr!

      • De muslimer hon har kontakt med lär ju inte hata kristna.Och deras erfarenheter sprider sig i sin tur som ringarna i vattnet till andra muslimer.
        Hon har god kontakt med både muslimer, judar och andra trossamfund.
        Det skulle vara bra för mänskligheten om fler vore som hon.

      • Vanligt sunt förnuft räcker.

        Så länge det funnits människor så har det funnits religioner.
        Och tack vare dessa har man försökt bekämpa varann, även kristna har gjort det.
        Nu har man (en del av oss) äntligen blivit så civiliserade att man istället vill kommunicera med varann över religionsgränserna.
        Och det är visst jag den enda här som tycker är ett steg framåt.

Kommentera