80 saneringar – men lössen är kvar


INVANDRING. Trots en mängd saneringar, är problemen med löss på asylboendet på Rosenlund i Jönköping omfattande. Migrationsverket står nu näst intill maktlöst inför problemet. – Lössen bor i sängen och kommer fram på natten när ljuset släcks. De bits och jag kliar mig så blodet rinner, berättade Merna Abdullfath, en av de boende, när SVT Nyheter Jönköping träffade henne i somras.

svt_loss

Och nu ett halvår senare kvarstår problemen trots intensiva insatser.

– Vi har genomfört saneringar i princip varje vecka och förra året gjorde vi 80 stycken.

– Problemet är att människor kommer och går hela tiden, vilket gör det svårt att få till effektiva rutiner, säger Jonas Lindell, enhetschef Migrationsverket.

Antalet asylboenden förväntas att minska i Jönköping. Men att lägga ner boendet på Rosenlund är inte aktuellt enligt Migrationsverket. Trots att saneringarna kostar stora summor varje år.

– Vi har personer med särskilda behov som behöver närheten till länssjukhuset Ryhov och då försöker vi placera dem på Rosenlund, säger Jonas Lindell.

– Likaså är närheten till Migrationsverkets lokaler också bra då boendet fungerar som transitboende vid möten. Så det är viktigt för oss, fortsätter han.

Så vad ska ni göra? – Vi får fortsätta bekämpningen i samma utsträckning som nu och hoppas att lössen någon gång försvinner.

-Pettersson säger att det är lätt att släppa in men svårt att bli av med…


24 responses to “80 saneringar – men lössen är kvar

 • Lisa.

  Det är väl därför att svenskarna reser så mycket.
  Det måste vara obehagligt för emigranterna att bli fulla av löss så fort de kommer till Sverige.
  De borde få ekonomisk ersättning av oss.

  Gilla

 • Kurt

  Spreja dom inkl deras baggage vid ankomsten till Svenska gränsen med DDT. Känner de sig kränkta få de väl söka sig någon annanstans.

  Gilla

 • Trudelutt

  Vägglöss är inte svårt att bli av med.
  Dock påverkas de inte av att man klagar.

  Gilla

 • Mm

  Kul när lössen av alla sorter får fäste på våra sjukhus, de är ju redan etablerade i öppenvården. Grattis Sverige att ha blivit med löss

  Gilla

 • dave

  Släpper Sverige in löss så är det klart lössen stannar.

  Gilla

 • håkan

  Ruinfelts pensionsräddare för med sig mycket gott till sverige !! utrota mena folket så försvinner lössen !! enkelt !

  Gilla

 • Ingemar

  Så länge invällarnas sk ”integritet” är viktigare än allt sunt förnuft och så länge vansinnesmigrationen får fortgå så kommer vägglössen att komma tillbaka om och om igen, och sprida sig mer och mer i hela samhället och bli en stor eller mycket större plåga än i början av 1900- talet! Men dagens vägglöss verkar vara av en annan ras eller art som är mycket svårutrotad!!!! Visst kan en del komma med vanliga Svenskars hemresor men det är nog en bråkdel!!!!
  Pappa (var född i början av 1900-talet) berättade att de rökte ihjäl vägglössen på försommaren i samband med utflytten till ”sommarstugan” på tomten. Kanske hade de cyanväte (blåsyra) som tillsats i röken, vilket gjorde tidpunkten viktig, fruktansvärt giftig gas!!! När de äntligen var fri vägglössen måste alla nyinköpta möbler, saker mm granskas mycket noga för att undvika nya löss!!!! Det görs väl inte alls nu på invällarna!!!!

  Gillad av 1 person

 • Schweinet

  Om man inte kan få ordning på vägglöss kan man göra som tyskarna under WWII men då krävs disciplin vilket gör åtgärden meningslös för flyktingarna.
  Först sanerar man sängen, byter madrass och alla sängkläder. Sängen ställs en bit från vägg och sängfötterna ställs i plåtburkar som fylls med vaselin eller olja. Eftersom vägglöss varken kan simma eller hoppa så förblir sängen lusfri. Kravet är däremot att man måste kontrollera att sängliggaren inte får med sig några löss vid läggdags och här skiter det sig för kaoz-människorna.
  Så gjorde tyskarna i skyddsrummen trots att de hade gott om zyklon b.

  Gillad av 1 person

 • Kajsa

  I skulle ta och översätta denna text till lämpliga språk och se till att den spreds till rätt länder.

  Gilla

 • putte

  Nemas problemas vi har ju två riksbekanta experter på skadedjursbekämpning visserligen gäller deras kompetens bruna råttor men skit samma skadedjur som skadedjur nämligen Cecilia Hagen och advokatssamfundets högsta ledare fru Ramberg . Vore ju ett smäckjobb att få åka ner till Jönköping och klubba löss .

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Att Svenskarna inte kan se till att inte få dessa odjur med sig hem???
  Konstigt ändå Svenskarna semestrade i minst 40 år utomlands
  utan att dessa odjur med sig hem. Dom måste ha blivit mycket
  mer oförsiktiga+ Eller kan det va…. Nej vi har blivit slarvigare

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Detta var ju formula 1 hotel förr besökt av mest vanliga turister då fanns minsann inga löss.

  Gilla

 • Lena

  MENA-invandringen har medfört sånt som inte fanns i denna utsträckning tidigare. I Sverige utrotade sjukdomar, skadedjur, våldtäkter, mord, misshandel, hot, bedrägerier, bidragsfusk, rån, raketskjutningar, stenkastning, bilbränder, upplopp mm. Fy fan vilket skitland Sverige har blivit!

  Gillad av 1 person

 • Lena

  De personerna med särskilda behov som behöver vård på sjukhuset, följer inte lössen med till sjukhuset då och smittar ner även där ?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: