Stäng

Tre gripna för bomber vid flera asylboenden – en av de misstänkta avpixlad i hatmedia

HATMEDIA. ”Vi vägrar avpixla” är ett av budskapen i TU:s kampanj om mediernas trovärdighet, pressetik och systemet med ansvarig utgivare. Den treåriga kampanjen inleddes den 23 januari, med debattartiklar och annonser i dagstidningar över hela landet.

Det första steget tas med tre olika annonser, som har rubriker som ”Vi vägrar avpixla”, ”Pixlat av hänsyn” och ”Vi dömer inte, vi pixlar”.

tu-avpixla-nej_0

Budskapet handlar om att ansvariga medier sällan sätter ut namn och bild på brottsmisstänkta personer, men också om skälet till det – att det är brottet som är nyheten och inte vilken religion, sexualitet eller politisk åsikt som den misstänkte har.

Annonserna handlar också om att ta ansvar i nyhetsarbetet och om hänsynen till de omtalade. Men inte bara till dem, utan även till deras barn och familjer.

Trots att annonskampanjen bara pågått en dryg vecka hittar jag mängder med exempel på att medierna fullständigt skiter i sina egna fina ord. Idag hängs ”nazistledaren” Viktor Melin ut i flera medier trots att han bara är misstänkt och att medierna säger att politisk åsikt är ointressant.

victor-melin

”Nazistledare Viktor Melin sitter häktad misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter attentatet mot Syndikalistiskt forum. Nu misstänks också för försök till allmänfarlig ödeläggelse gällande sprängladdningen som hittades vid Lilleby camping.
På torsdagen greps och anhölls också en person misstänkt för mordförsök i samband med att en hemmagjord sprängladdning exploderade intill ett flyktingboende i början av januari i Frölunda, uppger Säpo.
Han är också misstänkt för de andra två dåden som ingår i utredningen som leds av Säpo”

Detta skriver Expressen/GT/Kvällsposten som är samma skit. Helt klart är att de avpixlar vita män med åsikter som hatmedia kallar högerextrema medan de skyddar misstänkta babbar för när de pågår brott har de inget personligt ansvar för då beror det på socioekonomiska effekter…

Läs gärna Säpos Pressmeddelande.

I Säpos meddelande syns inget namn, ingen bild och där står inget om höger extremism eller nazism. Intressant är att bilden på Viktor Melin kommer från den kriminella och vänsterextrema organisationen Expo som Expressen samarbetar med.

Slutsatsen är att media på fina gatan borde hålla tyst när de kritiserar fria alternativa medier för att hänga ut babbar…det innebär inte att jag på något sätt försvarar det herr Melin misstänks för, men jag har förståelse för att vissa människor går över gränsen när politiken som bedrivs hotar vårt land.

15 reaktioner på “Tre gripna för bomber vid flera asylboenden – en av de misstänkta avpixlad i hatmedia

 1. Man skall komma ihåg att Säpo numera är direkt underställt Stefan Röfven varför man bör ta allt som kommer från det hållet med en mycket stor nypa salt.
  Tänk på alla vallöften som denne dysfunktionelle jubelidiot avlät sig innan valet och sedan gjort precis det motsatta. Om någon skulle anhållas för allmänfarlig ödeläggelse så är det väl han själv i så fall och där finns ju hur mycket bevis som helst att bygga åtalet på.

 2. Typexempel på de moraliskt befriade PK-psykopaternas konstant tillämpade inkonsekvens. Det hör till denna sorgliga yrkeskategoris ansvarslösa policy att underminera all opposition och undervisa svenska folket hur gudsnådeligt förståndigt de resonerar. Men, för presshorornas desperata didaktik, bevare oss milde Herre Gud. En värre styggelse av patriotismfientlig pedagogik får man tusan hakar leta länge efter…
  Andreas.

 3. Skickade just ett mail till Thomas Mattson:

  thomas.mattsson@expressen.se

  Hej Tomas,

  Det tog alltså 17 dagar från annonsen om hur duktiga ni är som pixlar och skyddar alla icke dömda människors ansikten tills ni sket i det totalt.
  Men det är klart att en misstänkt högerextrem bombman inte har samma människovärde (eller värdighet som det ska vara enligt FN) som vänsterextremister eller för den skull diverse våldtäktsmän och hustrumördare från fjärran land. Inte i er agendastyrda ”fakenews” fyllda
  eländiga propaganda blogg. Allas lika värde gäller ju som vi vet endast de med ”rätta åsikter” och rätt värdegrund i er värld.

  Tack för ni återigen bevisar er egen totalt skruvade agenda så att jag kan hålla mig ifrån skiten.

  /Ulf

 4. Men ni märker väl hur, av hänsyn förstås, de pixlade männen tydligt påvisas vara vita 😀

  Sällan har jag sett så långtutsträckta, graciösa halsar, toppade av askblond-hårs beprydda hässjar. Hihi. Där fick ni.

 5. Klart som korvspad att pixlingar bara gäller babbar. Svenskar behöver man inte ta nån hänsyn till. Konstigt att nån vill betala för deras alster.

 6. Jag fattar inte att det fortfarande är så många som betalar för lögnerna i kvällsblaskorna.

  Ärt folk blåögda eller rent korkade?

  Och varför anser pressen att det är rätt att visa bild i ena fallet men inte i det andra?

  Deras egna regler säger:
  ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning…”

  ”Slå vakt om den dokumentära bilden. Var noga med att bilder och grafiska illustrationer är korrekta och inte utnyttjas på ett missvisande sätt”

 7. Nu är lyckan stor hos alla vänsterflummare att några gravt förståndshandikappade idioter har varit ute och försökt att aptera några bomber.
  Detta kommer säkert att leva minst lika länge som järnrören.

 8. NÄR BLIR DET ACCEPTERAT att svenskar gör revolt ? vi måste få göra något bra för vårt land , o utan straff , typ, invällarna som slipper med , de mår dåligt vi mår FAN SÅ DÅLIGT men blir dubbelt straffade , när vi ( inte jag är gammal gumma)) men våra unga o äldre som försöker väcka landets styrande , får inte protestera utan grova straff

  1. den gumman som var på tv var mer än 100 år . ingen ställde frågan -är du rädd vad sverige blivit JAG VÄNTADE PÅ DEN FRÅGAN den kom aldrig . men borde kommit Hon hade nog ett ärligt svar på det — men styrt som vanligt , så gulligull

  2. Sant, Arra, ni ser djävulen – islam – varje dag, varje timme och ändå tål ni ……

   ” What, do you tremble? are you ALL afraid?
   Alas, I blame you not; for you are mortal,
   And mortal eyes cannot endure the devil.
   Avaunt, thou dreadful minister of hell !”

   W.Shakespeare: King Richard III, act I, scene 2

 9. Kvällstidningarnas ras fortsätter i Orvestos senaste räckviddsmätning.

  Dagens industri och Sydsvenskan är de enda dagstidningarna som lyckas öka.

  Dagens industri har det senaste året ökat räckvidden med 7 procent – från 298 000 till 319 000 personer i en annars dyster rapport för dagstidningarna.

  Dagens Nyheter, som i den senaste mätningen backade en procent, tappar nu fyra procent av läsarna. Värst bland dagstidningarna är det för Svenska Dagbladet som på söndagar tappat var tioende läsare.

  Sämst går det för kvällstidningarna vars ras fortsätter.

  Expressen har tappat var sjunde printläsare och Aftonbladet var tioende. Expressen läses nu av 569 000 personer på vardagar och Aftonbladet av 599 000.

  Orvesto Konsument 2016:3 har mätt genomsnittlig räckvidd per utgåva i tusental, förändring jämfört med 2015:3 i procent.
  Undersökningen genomfördes under perioden 1 september – 31 december. Totalt deltog 12 828 personer i mätningen.

  Alla siffror på Dagens Media…………

  http://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/orvesto-dagens-industri-mot-strommen-6822235

Kommentera

%d bloggare gillar detta: