Okunskap eller lögn?

Anna Dahlberg på Expressen reder ut om vår statsminister ljög när han i onsdagens Aktuellt debatterade mot Anna Kinberg-Batra.

Stefan Löfven upprepade samma floskel som många migrationsförespråkare gjort i flera år. Merparten av de som kommer till Sverige är högutbildade och nödvändiga för vår välfärd.

Enligt Löfven är bara en liten bråkdel av de nyanlända lågutbildade. Petterssons och andra alternativa medier har länge påtalat motsatsen och mötts med ord som “främlingsfientliga” och “rasister”. Nu ger Anna Dahlberg oss rätt och kanske hon ger mer trovärdighet i siffrorna.

1 procent av de 70 237 som är inskrivna i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag tillhör den kategori som statsministern hävdar ska rädda vår välfärd.

Förra året ingick 2 804 nyanlända med hög utbildning och yrkeskunskaper i något av regeringens 14 snabbspår ut på arbetsmarknaden. Det innebär 4 procent av de 70 237.

Majoriteten av de nyanlända är högutbildade sade Löfven i debatten och upprepar samma floskler som andra före honom.

31 procent av de 70 237 i etableringsuppdraget har inte ens gått ur en skola som motsvarar vår grundskola och bara 17 procent av de 70 237 har gjort det. 48 procent av de 70 237 nyanlända i etableringsuppdraget har alltså bara på sin höjd gått ur det som kan jämföras med svenska grundskola (årskurs 1-9). Hur många som inte ens gått vår motsvarighet till gymnasieskola eller ännu värre…hur många som inte ens gått i någon skola får vi inte veta i Dahlbergs text.

I slutet av 2019 får vi veta hur många av de 310 000 anhöriginvandrare som väntas anlända, som besitter lika låg eller hög utbildning som de 70 237 som idag befinner sig i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag.

Anna Dahlberg vågar också referera till Tino Sanandajis forskningsresultat om asylinvandringen och dess konsekvenser. Om dessa kan vi läsa i hans nya bok som släpps under veckan som kommer. Ett tips till Sveriges samtliga journalister, både på riks- och lokal nivå, är att läsa den för att därefter bemöta hans forskning och synpunkter med egna vinklar.

“Inget annat västland har någonsin tagit emot så många asylsökande i relation till sin befolkning som Sverige gjorde under åren 2014-15 (OECD)”

Här borde Dahlberg lagt till att “Inget annat västland har tagit emot så många anhöriginvandrare i relation till sin befolkning som Sverige kommer att göra åren 2017-2019”.

Att detta inte skulle få konsekvenser för ett litet land som Sverige är förstås nonsens. Vi ser idag hur den starkt överdimensionerade asylinvandringen äter upp allt i sin väg och försätter samhället och skattebetalarna under hård press. Då hjälper det inte att media, såväl riks som lokal, matar på med sin propaganda. Verkligheten är så mycket mer brutal än de enskilda snyfthistorier vi läst till leda.

Expressen

Debatten mellan Löfven och Kinberg-Batra kan ni se här

Fakta om Etableringsuppdraget kan ni läsa här

Information och exempel ur Tino Sanadajis bok kan du ta del av här men här ett litet exempel på en mening ur boken som är minst sagt intressant.

skarmklipp

lofven-utbildning

33 thoughts on “Okunskap eller lögn?

 1. När vi passerade tio miljoner invånare så kommenterade Minister Annica Strandhäll det med att nu har vi säkrat tillväxten och pensionerna. KOKO!
  Så kunskaperna är inte särskilt höga i regeringen heller eller bluffar de.

 2. Nationalnarren är tvivels utan en avancerad notorisk lögnare, en föga hedervärd egenskap han delar med resten av den Sverigefientliga regeringen. Enbart döva, blinda, utvecklingsstörda samt ideologiskt invalidiserade stackare väljer att acceptera dessa klibbiga klichéer. För övrigt borde den i den akademiska sfären obevandrade överstehövdingen för rövarbandet icke uttala sig om frågor som rör utbildning och kompetens, ty därom vet han noll och intet.

  Landet översvämmas av den kriminella importen och vi ser dagligen de katastrofbetonade konsekvenserna av detta allmänfarliga inflöde. Detta till trots har den som bär det yttersta ansvaret mage att stå och ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet, och med en dåres envishet och en frikyrkopastors salvelsefulla stämma hävda att lejonparten av migranterna skulle vara högutbildade, väl skolade och samhällsnyttiga individer. Föraktet för denna osanningens och desinformationens vanhedrande statskonst är totalt!
  Andreas.

 3. Kan man bara arabiska(skriva och läsa) är man i princip analfabet i Sverige och måste börja om från noll.

 4. De ensamkommande verkar ha ett standarduttalande att leverera och det är att de ska läsa/studera? De saknar alltså det när de kommer hit? Deras studiebegåvning kan starkt ifrågasättas då de presenterar sig själva, inte genom att visa att de kan tillgodogöra sig basal info om landets lagstiftning och respektera den, utan genom att just visa att de saknar förmåga att läsa av sin omgivning och göra sig mottagliga för utveckling av den intellektuella domän i hjärnan som de rimligtvis antas ha?

  Att de kommer hit från Iran och anger Afghanistan som hemland och sedan förfasas när de skickas dit tyder inte heller direkt på analytisk förmåga och insikt i att deras agerande innebär konsekvenser för dem?

  Eldande, gruppvåldtäkter, droghandel, knivstickande och annat relaterat till deras besök i vårt land kommer att sjunka när de avlägsnats från vårt land och då kommer ev regeringens analyser att vara att nu har svenskarna lugnat ner sig och armbanden har fått den effekt som var avsikten?

  När kommer Tinos bok “Massutmaningen” ut till bokhandeln?

 5. Var det snart 1360 miljarder ( i biljon 360 miljarder ) i statsskuld, uppräkningen verkar gå fort? Dessutom är flera städer beroende av årliga kommunala utjämningsbidrag. det tycks vara de invandrartäta kommunerna.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunala_utj%C3%A4mningssystemet
  Landstingen har inga pengar och drar in hela tiden.
  Så när alla kommuner blivit fördelade med alla invandrare inklusive anhöriga finns ingen kommun kvar att utjämna från. Då återstår höga höjningar av skatterna för de som jobbar och har inkomster. Det är på tok för långt till nästa val :/

  • Det går så här när befolkningen begränsar sig till demokrati och endast framför sin vilja 1 gång var fjärde år!
   När dessutom de sk polititikerna säger en sak för att bli valda och sedan gör en helt annan, ja då är denna chimär kallad demokrati inte speciellt mycket värd!

  • Riksgälden:

   Minskar eller ökar statsskulden?

   Statsskulden har varierat mellan cirka 1 100 miljarder och 1 400 miljarder kronor under de senaste tio åren. Men skuldens andel av bruttonationalprodukten (BNP) har minskat från över 70 procent 1995 till 34 procent i slutet av 2015. Det betyder att statens skulder i förhållande till våra samlade inkomster i Sverige har minskat.

   • Och vad vill du säga med det? Det säger ju ingenting om, HUR pengarna används, som regeringen fått till förfogande.

   • Det säger att statsskulden varit betydligt större och att Sveriges ekonomi inte alls är så katastrofal som man vill påskina.
    Sverige är ett land som i många år varit känd för sin goda ekonomi.Anders Borg har blivit utsedd till Europas bästa finansminister.

    Men ekonomi är en färskvara och kan ändras

   • Hur är det skatterna,har de också minskat eller rentav ökat ?
    Det går att skatta ett folk till döds, det läser vi om varje dag.

   • Och givetvis har en stor statsskuld ingen betydelse
    när räntorna stiger, vilket dom kommer att göra.
    Och att stora medel av dom lånade pengarna går
    till icke produktiva individers försörjning, men i
    Mias värld har sådana petitesser ingen betydelse
    för det handlar ju om Sossarnas dåraktiga politik!

   • Mia! Låt oss säga att överskottet idag är 1400 miljarder idag, och tidigare 1100 miljarder. Skatterna har inte minskat. Äldre har inte fått det bättre. Allt i vårt samhälle förfaller. Så VART tar pengarna, de 300 miljarderna vägen + alla neddragningar i välfärden + alla skatter som ligger fast????? Jo, till flyktingarna förståss. Det är DIT alla pengar går idag. Har VI fått det bättre
    p g a minskad statsskuld. NEJ!!! Endast utlänningarna. Så vad spelar det då för roll, om den har minskat. Det är HUR överskottet används, som spelar roll. Och det används endast till att missgynna oss äktsvenskar idag. ALLTSÅ, på minsta gynsamma sätt. Så vad spelar det då för roll, när vårt land utarmas ändå, och det sparas in på allt gott i vårt land, för invandrardräggets skull. Vem tjänar på det mer än dom, som lever lyxliv. Och ni svensktjejer förstörs av deras brutala övergrepp. Hur stor samhällsvinst är det på en skala?????

  • Exakt! Han har tydligen ingen koll på statsskulden. Enligt riksgälden steg statsskulden med 11,4 Miljarder enbart i december 2016.

   Prognosen är dyster, Riksgälden spår att statsskulden kommer öka kraftigt.

   Detta tycks Löfvén totalt ha missat.

   Och han ska vara statsminister?!

 6. Hur kan man veta vad de har för utbildning? Har de med sig sina fina betyg trots att de tappat id-handlingarna?

 7. Tack “arbetsförmedlingen” för dom siffrorna! stassministern önskar nog mörka dom siffrorna lika mycket som han och hans kompisar till folkförrädare mörkar kaozbabbe brottsligheten!

 8. Man får ju förstå om Steffe statsminister tycker att dom
  flesta av invällarna har hög utbildning, för om han jämför
  sin egen förståndsnivå, så blir ju alla högutbildade.
  Det blir ändå ganska löjligt det han säger, för i debatter
  kallas dom nästan alltid ensamkommande barn? Hur har
  ett barn hunnit att bli högutbildad? Eller är dom äldre än
  dom påstår, fundera på det Svetsaren?

 9. Statsministern är naturligtvis varken outbildad, dåligt informerad eller dum.
  Han står under hot från “främmande makt”, islam.

  Ingen, som kommer så långt att han/hon blir statsminister kan vara så dum.
  Ingen skulle påverka allt, som gör att landets förmåga att försvara sig så låg som möjligt.
  Ingen skulle aktivt arbeta för att landet fylls av “främmande makts” soldater, “ensamkommande”, vältränade soldater, jämnt fördelade över hela landet.
  Ingen skulle ge polisen 1/100-del av bidraget som Invasionsverket får.
  Ingen skulle blunda för att 53 bostadsområden i landet redan är ockuperade av “främmande makt”.
  Ingen skulla avstå från att utlysa undantagstillstånd under dessa omständigheter. (Polisen: vi har tappat kontrollen!)

  Hur många fler än jag ser denna förestående katastrof?
  Hur många fler än jag förstår att det nästan är för sent?

  När det är för sent är det redan för sent!

  • Det beror på hur man vill ha det. Om man vill ha det lika bra som det varit så är det inte för sent, MEN det kommer att ta några decennier att ta sig dit. Om man vill följa en utvecklingskurva från 1969 fram till dagens datum då är det däremot alldeles för sent, för i det perspektivet har Sverige gått bakåt varje år medans andra länder gjort framsteg.

 10. “Väldigt många med god utbildning” tycker svetsarn. Är det många när ca 8,5% av de påstått utbildade sjuksköterskorna klarade proven i Sverige?
  Lögn och förbannad dikt är det!

 11. Frågan är om inte denna propaganda och censur mot SVENSKA folket är skäl för att avsätta både regering och riksdag mfl.

  • Som resultat av vissa logiska resonemang känner jag starka farhågor att de anhöriga har ännu sämre utbildning, hälsa och kriminalhistorik!

 12. Vad den nuvarande statsministern har för uppfattning och vad han försöker att tala om är fullständigt ointressant. Outbildad och ohederlig som han är.

 13. Uppenbarligen tror Löfven att svenskarna däremot är så lågutbildade att vi går på hans floskler

Kommentera