Feministisk stadsplanering kan minska otrygghet, tror politikerna…

INVANDRARHOT. Nästan var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt bostadsområde på kvällen. Ett sätt att minska otryggheten kan vara genom feministisk stadsplanering. 12 procent av kvinnorna känner sig så otrygga att de inte går ut om kvällarna, visar Brottsförebyggande rådets senaste trygghetsmätning. Jämför man med männen är siffran två procent.

Kvinnors upplevda otrygghet har aldrig varit högre. 2015 uppgav 25 procent av de tillfrågade att de var otrygga, 2016 var det 31 procent av kvinnorna som kände sig otrygga.

Feministisk stadsplanering, som syftar till att kvinnor ska få ta större plats i sina bostadsområden och i det offentliga, har använts på sina håll i landet för att öka tryggheten.

– Kvinnor har förlorat den naturliga närvaron i det offentliga rummet, säger Elin Strand Ruin, arkitekt och KTH-lärare, som har arbetar med feministisk stadsplanering.

Stockholms stad har skrivit in feministisk stadsplanering i ägardirektiven för de kommunala bolagen och metoder som har beprövats är bättre belysning och att tvättstugor byggs om. Tanken är att de ska vara naturliga mötesplatser.

Läs mer…

-Pettersson undrar vad det är frågan om?

Om kvinnorna känner sig otrygga? Beror det på belysningen eller är världens bästa tvättstugor är farliga? Är det riktigt så bygg om, men om hotet kommer från något annat så avlägsna hotet. Utvisa det!

 

21 thoughts on “Feministisk stadsplanering kan minska otrygghet, tror politikerna…

  1. I rubriken, att feminister skall sköta ”Planeringen” i städer. Hur skall de gå till, när dessa kvinnliga `ingenjörer´, särskilt en kommunalpolitiker från Malmö säger att ”Planering måste ta tid, lång tid, ända tills jag går i pension”. Blir säkert tryggt då !

  2. Ännu ett bevis för det kapitalt intelligensbefriade och faktaresistenta kjolregementes kalkonpolitik! Precis som om vi behövde fler indicier på den feministiska regeringens desorienterade statskonstnärliga knep och finter, i akt och mening att bemantla det faktum på vilket den eskalerande otryggheten beror. Vi vet förbannat väl att vi inte kan skylla på stadsarkitekterna, men feminazisterna hyser inga samvetsbetänkligheter då det gäller att skydda dem som utövar de ständigt förekommande trakasserierna mot främst den kvinnliga delen av vår plågade befolkning. Vore de cerebralt funktionsnedsatta häxorna genuint intresserade av stadsplanering, skulle de ha upplåtit sina kraxande stämmor i protest mot alla dessa uppföranden av sambandscentraler för terrorism, vilka går under benämningen moskéer.
    Andreas.

  3. Stackars träd och buskar som skövlas bort för att de anses bidra till våldtäkter och rån.

  4. Den stora aggressiva kvinnofientliga (rabiessmittade?) brunstiga ”elefanten” i rummet måste det pratas ja skrikas högt om,det går inte att ignorera det enorma hotet som ”den” utgör för Sveriges flickor och kvinnor,även pojkar är ju drabbade av sexattackerna.Sanningen måste basuneras ut så kraftfullt i ljuset,över hustaken och in i varenda vrå över hela landet så den fullständigt spränger systemmedias lögner och politikerhelvetes tysta,ignorans,iskyla och svenskfolkförakt.

  5. Det finns ju ingen som kan känna sig trygg idag, oavsett kön eller ålder.
    Inte ens blåljuspersonal går säkra även om de är igång med att rädda liv och egendom.

    Vad beror detta på?

    Ja, man behöver inte vara varesig raketforskare eller statsvetare för att inse vad som händer i vårt land.

    Tjejer är förstås ett lättare byte, hur ”berikarna” ser på svenska tjejer är numera allmänt bekant, utom för politiker och PK-media.

    INGEN ska behöva känna sig otrygg, än mindre behöva utsättas för hot eller övergrepp!!

    Att somliga försöker plocka röster på att göra otryggheten till något feministiskt, är inget annat trams och populism!

  6. Som kvinna känns det tryggare att gå på väl belysta platser sena kvällar och under den mörka årstiden. Så fram för mer belysning där det behövs!

    • röda reflexer på invandrarnas kläder Så vi blir varnade på långt håll . migverket förse dessa invällarna med röda reflexer , . funkar sommar som vinter Utan reflexer , .in i buren

  7. Feministisk regering…. Ylva Johansson står just och svamlar på TV. Sa att de kvinnor som har en kortare utbildning ca 3-4 år utbildas just nu till undersköterskor!
    Det gäller för oss svenskar att hålla oss friska och sedan dö knall och fall för att slippa plågas ihjäl.

    • Börjar faktiskt överväga att när den dagen kommer då jag inte klarar mig själv avsluta själv på ett värdigt sätt

  8. Kan nog bli som den feministiska snöröjningen i Stockholm som ju blev kaos när snön vräkte ned i höstas.

  9. Hahaha! Som sagt -världen befinner sig i en tillnyktringsfas och det sista landet att vakna kommer att vara Sverige.

  10. Vad är detta för trams?? Feministisk stadsplanering?? Vad skall de hitta på härnäst våra kära ”företrädare”. Halmstråna är snart slut! Bättre att öppna ögonen för verkligheten och göra något vettigt istället! Feministisk stadsplanering???????

  11. Samhället ska inte verka för åtskillnad mellan könen! Om mer pengar satsas specifikt för kvinnlig respektive manlig sport då blir det bli fel. Allt samhället satsar på ska utformas för att vi alla ska kunna samsas, inte särskiljas.

  12. Samlar man en massa invandrare i ett område, och uppmuntrar till barnafödande så spelar det ingen roll vad som görs. Barnbidrag måste sänkas eller helst bort. Föräldrapenning sänkas kraftigt.
    Har dessa då med sig sin kultur hit med islam som är den mest nedvärderande kvinnosyn som någonsin funnits så blir det ännu värre.
    I muslimska länder betalas ingen skatt. Vet inte vad detta är. Varför skulle dem då betala skatt här.
    Jag ser det dagligen i Malmö hur det jobbas svart. Rest., frisörer, biltvättar, bilverkstäder, däck, startas företag och dem vet inte vad bokföring är. Får dem är bokföring. Inga kvitto, pengar går direkt till släktingar i utlandet. Samtidigt får dessa bostadsbidrag samt en massa andra bidra.
    Lär sig inte svenska. Ungdomar klarar inte skolan. Alla är inte lämpade för att få någon högre utbildningen.
    ”Den svenska modellen” kör sossar och miljöpartister med. Lögner om att vi behöver barn som kan ta hand om oss när vi blir gamla. Pyramidspel.

    Vi har en totalt okunnig Regering och det finns ingen opposition. Allianspartierna med sina totalt inkompetenta ledare, som inte förstått att makten utgår från folket. Folkets vilja skall respekteras. Då lämnar man inte walk over för att hålla Sveriges 3:e största parti utanför. Mobbas.

    Offentliga utgifter stiger och de jobb som skapas är inom offentliga sektorn.
    Finansmarknaden gnuggar händer och sväller.
    Skatter, skatter och åter skatter men bara för en liten del av befolkningen.
    Låtsasjobb med bidrag.

    Politiker som inte ser verkligheten. Att pensionärer flyttar ut är inget nytt.
    Malta, Spanien och Portugal.
    Höga skatter på företagande. Företag flyttar ut. Kommer bli ännu mer framöver. Storbritannien kommer högst troligt sänka skatter likt det som Donald Trump gör. Kommer bli många som flyttar sina huvudbolag ditt efter Brexit. Likaså kommer det ett Frexit efter Marine Le Pen vunnit i maj.
    Europa återgår till bli nationalstater.

    ALLT måste förändras från grunden. Vi måste gynna våra basindustrier. Underleverantörer och småföretagare lever på dessa. En symbios.

    Får räck nu. Extraval nu är lösningen och det finns idag bara ett alternativ.
    SVERIGEDEMOKRATERNA. Bli medlem idag. Visa att vi växer. Köp och klicka inte på pk tidningar. SVT och public service MÅSTE bort.

    Vi har en plan i Malmö hur vi kan hjälpa till få ett sjunkande skepp upp på rätt köl och vi behöver ingen kompass. Färdriktningen finns.

  13. Politiker och journalister försöker på alla sätt att låtsa göra något åt tryggheten utan att beröra blattarna.

  14. Vad dumheter nedlåter sig inte politiker, proffstyckare, feminister och journalister åt bara för att slippa erkänna (och ta tag i) det verkliga problemet?
    Tvättstugor? Ja men, snälla …

Kommentera