Pappa gift med mammas syster som är utvisad men ändå assistent till systerson


INVANDRARBROTT. Ett föräldrapar anklagas för att ha lurat staten på minst 890 000 kronor i assistansersättning. Sex personer står åtalade för att på olika sätt ha medverkat till att blåsa försäkringskassan på pengar i felaktiga assistansersättningar.

De grövsta anklagelserna riktas mot mamman och pappan till en funktionshindrad man, som båda står åtalade för grovt bidragsbrott alternativt grovt bedrägeri.

Enligt åtalet så ska mamman och pappan ha skapat och skickat in tidredovisningar till Försäkringskassan för assistenter som vid många tillfällen inte varit på plats och jobbat med den funktionshindrade mannen. Det ska handla om 930 timmar under 2013 och knappt 2 300 timmar under 2014. Det innebär att det betalats ut 890 380 kronor i felaktig ersättning under de här åren.

En av assistenterna som har fått lön utbetald är mammans syster, som enligt folkbokföringen är utvisad ur Sverige sedan i mars 2013, sedan Migrationsverket bedömt att hon ingått ett skenäktenskap med sin svåger, pappan till den funktionshindrade mannen. Trots att kvinnan var utvisad och alltså inte befann sig i Sverige så stod hon under sjutton månader uppskriven som assistent till sin systerson.

– Pappan har på pappret gift sig med mammans syster i Sverige. Det var något som Migrationsverket avvisade som ett skenäktenskap och kvinnan utvisades, säger vice chefsåklagare Ove Jäverfelt, som under flera år arbetat med förundersökningen.

Läs mer…

 

-Pettersson undrar när babbarna ska ge vinst som statsministern säger…vem är det som lär babbarna att svenska myndigheter är så naiva…

 • utvisad ur Sverige
 • skenäktenskap med svåger
 • gift med mammans syster
 • assistent till systerson
 • förundersökning på 1500 sidor
 • Migrationsverket
 • grovt bidragsbrott

21 responses to “Pappa gift med mammas syster som är utvisad men ändå assistent till systerson

 • Avslag på assistansansökan? Vi vet var felet är! | Petterssons gör skillnad!

  […] En, två, tre     det finns hur många exempel som helst. Här är bara 3 som vi skrivit om tidigare på Petterssons.  I Den länk markerad med EN från 2014 var det en lista med åtalade för assistansfusk. Idel, ädel, adel som Pettersson kallade det. Av 35 namn var 5 svenska, resten ………..skadar inte att lägga ut den här igen. Denna lista är inte ovanlig. Det är så här det ser ut i de olika åtalen för assistansbedrägeri. Ingen av de nedanstående var fällda när listan skrev. […]

  Gilla

 • compulsoryunion

  Man får inte glömma att varje pensionsräddare får 200 000 svenskfödda att gå till jobbet varje dag: kriminalvårdare, socialbidragshandläggare, SFI-lärare, gratisadvokater, kommunala bostadsbolags butlers, sopåkare, arbetsförmedlare, gratistandläkare, osv. Ensamkommande gökungar för Sverige i tiden… jfr posten i Rinkeby, där har alltid 100% vita stressat runt i lågkvalificercat jobb för att nya adeln som sitter hemma ska få post i tid. nyligen har en snäll utomeuropeisk tant fått jobb där, kanske skattebefriat nystartsjobb?

  Gilla

 • jan

  Är det svenskar eller ”svenskar” som begått brotten?

  Gilla

 • age

  Så’n tur att Invasionsverket fick HUNDRA MILLIARDER kronor i
  EXTRA bidrag.
  Då kan de stödja invasionen av vårt fosterland av muslimer.
  Stora, nästan obegränsade underhåll ger invasionen full styrka.

  Vi förväntar oss hundra milliarder till oss svenskar för att köpa vapen.
  Vi måste börja försvara oss innan det är för sent.
  Vi måste ta tillbaka makten över de 53 bostadsområden, som är okuperade av muslimer och där sharialagar råder, inte svensk lag.

  Detta är allvarligt!
  53 okuperade områden i vårt fosterland!
  Vi måste agera själva. Polisen finns nästan inte mer. Pengarna gick till
  Invasionsverket.
  Fatta att det råder korruption!
  Ingen kan förråda sitt land så utan att vara betald eller hotad!
  Tänk och agera!

  Gilla

 • arra

  DET är inte invällarnas fel VEM vill inte gå till dukat bord ? FELET är begånget av staten , och dom kan inte rätta tilldet Fan i båten har dom tagit Afganer f år vi behålla men inte poliser , Det ser mörkt ut ,även idagsljus

  Gilla

 • Lena

  Vad gör de mot oss som föder och göder dem ……..dessa ”lufthuvuden” följer största ”lufthuvudets”teser …….förgör Sverige till varje pris !
  Han ska återigen bli pappa……….stackars barn !

  Gilla

 • Lena

  UT med den dräggen och det NU !

  Gilla

 • Involuntarium

  Arbetat flera år med förundersökningen???? Tydligen har skattekollektivets resurser använts för att både utreda brott och betalats ut som bidrag till bondfångarna! Frågan uppkommer osökt, har pengar betalats ut även under den tid förundersökning pågått?

  Självklart ska de ekonomiskamedlen återställas till skattekollektivet, det görs genom att bondfångarna döms både till återbetalning med ränta och självklart ska alla uppkommna kostnader för förundersökning och rätttegångs kostnaderna betalas och därefter ska bondfångarna självklart ledsagas till svenska gränsen och utvisas på livstid!

  Svenska myndigheter har tappat både karta och kompass för att delvis använda Löfvens uttalande efter AKB:s tillkännagivande om att avsikten att avsätta den nu sittande socialist regeringen! Myndigheterna har fullständigt tappat kontrollen genom att de fullständigt missat att utföra myndighetstillsyn!

  Gillad av 1 person

 • Levande tro

  Det är för jävligt jag som är etnisk har en fru som är strålskadad och har dropp dygnet runt vi får ingen assistans ersättning men de nya svenskarna får det hur lätt som helst,man blir så förbannad så det är väl risk att man får en infarkt fy fan för Dessa svin som beslutar att blattarna får det hur lätt som helst

  Gillad av 1 person

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Levande tro,
   jag beklagar verkligen Din och Din hustrus mycket utsatta och skandalöst orättvisa situation. Vi får sannerligen hoppas att det inom en överskådlig framtid kommer att skönjas en ljusning i detta vidriga bedrägerimörker. Här kan man med fullt fog tala om utsatta grupper, men utsatta på ett för de pliktförgätna och globalistiskt orienterade politikerförrädarna ointressant sätt. Inkräktarnas kontinuerliga krav på komfort och service är man däremot helt fokuserad på att tillmötesgå, och då existerar inga pekuniära pretexter.
   Andreas.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Är det anmälningsbenägenheten som ökat? För så här har det väl ”alltid varit” i Sverige?

  Gilla

 • ericr45

  Hur mycket kostar ”1500 sidor förundersökning” samhället?
  Förmodligen betydligt mer än 890 000.
  När kommer vinsten på invandringen, Löfvén??,

  Gilla

 • Lena

  Sådan här dynga ska vi få slut på !

  Gilla

 • Ingemar

  Det här får nu bl a de stackars funktionshindrade som verkligen behöver hjälp lida för! Genom neddragningar, Istället för att man gör det enda rätta och stoppar den sjuka migrationen!!!! Och frigör mångmiljardresurser!!!!

  Gillad av 1 person

  • Hönsmamman

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏✌✌👌🏫🏤🏪🏣🏩🏰🏨🏨🚿🛁🗿🔧🏰🏭♻♻♻♻🌟⭐🌟⭐🌠🌠🌠🌠🌠🌠♠♥♣♦🔓🔓🔓🔓🔓🔊🔊🔊🌞🌞🌞🌞🌞🐥🐥🐥🐥🐥

   Gilla

 • Kent

  890000 låter väldigt lite. Fattas en nolla?

  Gilla

  • Mimi N.

   Kent:

   Det fattas inte en nolla, utan två nollor. De hittas på adressen – där bor de !

   Strömgatan 18 i Klarakvarteren, Norrmalm, Stockholm.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: