Idag berättas om varg som hittades i maj??


Idag rapporteras det om en skjuten varg som sänkts i Gullmarsfjorden. Det var i maj som försvarets dykare hittade en skjuten varg, inlindad i presenning med sänken fästa vid den. Alfahannen från Kroppefjäll har inte setts sedan vintern 2014/2015 och man misstänker att detta är just denna varg. Varför rapporteras det som en nyhet på  SVT  idag den 19 januari, 8 månader senare?? Nu inväntar man provsvar på om det är denne alfahanne. Naturhistoriska museet skall individbestämma vargen. Tjuvskytte på varg kan jag inte förlika mig med. Slår den får eller annan tamboskap så behöver man  inte gömma kadavret så då måste detta vara en illegal fällning.  Fega kräk!! Hoppas att de tar den ansvarige. Åklagaren söker vittnen och tips.

varg

 


22 responses to “Idag berättas om varg som hittades i maj??

 • Lena

  Titta på äcklen som stympade en stackars hunds öron………………..
  https://pbs.twimg.com/media/C2jCafjXUAUo9Jn.jpg:large

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Både vargen och vi är väl utrotningshotade i detta land??!!

  Gillad av 1 person

 • jr

  Det går an att gapa och spela allan bakom tangentbordet i storstan. Det är annat för oss som har dessa utanför dörren . 2009 vid björnjakten i Wilhelmina råkade vi på folk från nån obskyr naturförening som hade skjutit två vargar med bedövningspilar och bar ner dom till ett hästsläp för att sen styra kosan söderut. Dessa rev får sedan hela vägen på väg upp tillbaka till sina revirer. Det är dömt att misslyckas att sätta ut varg , de är revirdjur och återvänder alltid. Det ovanstående förnekades givetvis av alla dem som var inblandade.

  Gilla

  • eugenecork

   licensjakten ett stort jävla skämt, ni pangar
   när ni vill ändå, oavsett…känner väl igen typen
   du representerar
   …bor mitt i vargrike (det va en gång)…idag är
   vargen till 87% borta å skjutna…hela östra
   Europa kryllar av Varg, jämfört med här…de får
   leva tack vare att där finns bytesdjur…mens här
   nöjer sig ”jägare” även ta kol på vargens eget
   villebråd (älg, rådjur)…tycker faktist ni ”Jägare”
   kan dela med er, INTE BARA SNO ÅT ER..tror
   inte ni skulle svälta ihjäl om ni delade bytet med
   en annan urinnevånare som va här lååångt före

   Gilla

  • ladulaas

   Och du bor ändå i den verkliga glesbygden i Norrland. Jag bor i skogarna på gränsen mellan Dalarna och Västmanland. För ett par år sedan bedrevs skyddsjakt på en varg, som strök omkring runt ett dagis, en mil härifrån. Ett par episoder här:

   När jag stod på min tomt och pratade med sotar’n, kom plötsligt grannens hund kutande och efter honom en varg. Om inte sotar’n och jag sprungit efter och tjoat, så hade det inte slutat bra. Samma granne, som har hästar, höns mm, hade tidigare får och getter men fick sluta med det, för vargen tog allihop.

   Vid ett annat tillfälle var jag och min systerson nere i Söderbärke samhälle och lassade grus. Då kom en enorm varg makligt spatserande tio (10) meter ifrån oss, så vi satte oss hastigt i bilen.

   Som du skriver, det går bra att sitta i tryggheten i stan och spela djurvän, tryggt förvissad om att du och dina husdjur inte riskerar något. Här hör vi vargaylanden varje kväll och mina ungdomar vågar inte längre motionslöpa på skogsvägarna här.

   Gillad av 1 person

   • Skåningen

    Satte ni er hastigt i bilen? Varför då? Vargar anfaller knappast människor. I Dalarna för cirka 2 år sedan kom jag förbi 2 vargar som stod och tittade på mig. När jag vände mig och gick emot dem försvann de snabbt in i skogen. Får ni djuren rivna så får ni väl för farao inhägna.

    Gillad av 1 person

  • mari svensson

   som jag skrev ovan, om vargen slår eller river tamdjur så är det en annan sak, skjuter man då så behöver man inte gömma kadavret utan man står för det man gjort – man försvarar sitt! Jag sitter inte i staden med mitt tangentbord – sitter på landet med vargen ylande utanför knuten då och då. Lodjur, rävar, mårdhund – vi har dem.Även gott om rådjur och annat småvilt. Vi har också flera katter och grannar har hundar. Varg väcker så otroligt starka känslor hos oss, onda och goda. För eller emot. Vackra, smarta, ståtliga djur.
   Ok att försvara sitt men skjut dem inte för nöjes skull och sänk dem i vattendrag, då är man ett fegt kräk.

   Gilla

 • Ingemar

  Jag är ingen expert på genetik, men min uppfattning sedan över 20 år är att djur som t ex Varg, Järv, Björn och Lo ska endast få dödas genom intensiv och hård skyddsjakt på ”besvärliga” individer. Djur som klarar sig själva utan att besvära människan ska inte jagas!!!! Annars tror jag att särskilt Varg och Järv möjligen även Lo kan få genetiskt felaktiga eller försvagade stammar, som i motsats till vad man önskar tvingas söka sig till boskapsdjur.

  Gilla

  • Ingemar

   Ska tillägga att den Svenska Vargen tillhör den nordliga underarten (rasen) som är storväxt, har stor hjärna, större rovtänder och är aggressivare än de sydeuropeiska och arabiska små vargarna (oftast 20-35kg) som tillhör en annan underart!!! Svenska vargar blir sällan större än ca 60 kg (rekord ca 80kg) medan de Ryska ofta når vikter på 70-80kg! Rekord 86 kg!

   Gilla

  • eugenecork

   …gissar älgjakten ger minst 100 gg. (samhälls-
   ekonomiskt) i retur mot de fåtal tamdjur som
   vargen lyckas klippa…dessutom har dagens ”lyx-
   jägare” en favör, då de jagar i snöskotrar me gevär
   utrustade med kikarsikten,…snacka om fega ynk-
   ryggar utan ryggrad…helt klart ”nöjesmördare”

   Gilla

   • Ingemar

    Då är det tjuvjakt!! Vapen får inte ens fraktas på snöskoter utan specialtillstånd från Länsstyrelsen!

    Gilla

  • Hönsmamman

   Har sett ett par på nära håll (mycket nära håll) Starka och friska. Vana att få jobba för sin överlevnad vilket syns på deras starka fina musklade kroppar och fina tänder. Inga förkortade nosar och undermåliga leder som man kan se inom hundaveln.

   Gilla

 • Suzie

  Fy så vidrigt! Hoppas verkligen varg-mördaren hittas och får sona sitt straff.
  Det finns rovdjur på två ben som skall jagas och dömas istället.

  Gillad av 1 person

 • benke

  Det tar ca 8 mån innan poletten trillar ner på Svt

  Gilla

 • eugenecork

  satans lustmördare, detta epitet är blygsamt mot
  vad bondläpparns ungjävlar är…vedervärdiga as!!!

  Gilla

 • Levande tro

  Som invaderar Sverige skulle det vara

  Gillad av 1 person

 • Levande tro

  Vore bättre att de jävla varghatarna la lite mer energi på alla blattar somminvaderar Sverige . Vargen är helt ofarlig jämfört med dessa individer

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Passar kanske för att vilseleda svenskar som har upptäckt en kanske lösning, där det politiska eländet dö… ut.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: