Afrikan fick 16 år och livstids utvisning, ströp och hängde sin flickvän

INVANDRARVÅLD. Serbe Brhane ville gifta sig med sin flickvän för att få uppehållstillstånd i Sverige – men flickvännen fick kalla fötter. En kväll i somras började paret bråka om giftermålet – och Serbe Brhane ströp henne till döds.

Sen hängde han upp henne i duschen, med en elkabel runt halsen, för att det skulle se ut som självmord.
Serbe Brhanes dömdes för mord till 14 års fängelse, men var inte nöjd och överklagade – och nu har hovrätten skärpt straffet skärpts till 16 års fängelse och livstids utvisning.

-Pettersson hoppas det går att ordna så herr Brhane av humanitära skäl kan sitta av sitt straff hemma i Sudan. Serbe, eller Zizu Zeritu ska utvisas till Etiopien men det är oklart om han kommer därifrån eller från Sudan eller Eritrea men jag satsar en slant på Sudan eftersom det står på hans Facebook.

TIDIGARE 2016-11-17. Afrikan dömd till 14 år och utvisning för mord

Gällivare tingsrätt dömde idag er den 28-årige sudanesen Zizu Zeritu Brhane, till fängelse i 14 år samt utvisning ur landet för mord. Han döms för att ha ” dödat … genom att hänga och/eller strypa henne med en elkabel runt hennes hals och/eller på annat sätt vilket orsakade en snörfåra runt halsen”.

Mannen ska också betala skadestånd till kvinnans två barn på närmare 380 000 kronor.

-Pettersson hoppas statsminister Löfven kan förklara hur det ska bli lönsamt på lite sikt som han säger, jag begriper det inte och jag tror att kvinnans barn har svårt att fatta…

TIDIGARE 2016-11-01. Afrikan långt hemifrån åtalas för mord i Kiruna

Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD. 

Enligt åklagaren ska kvinnan ha fått kalla fötter, vilket förargat mannen. Ett giftermål skulle sannolikt ha ökat hans chanser att få stanna i Sverige. Han hade fått avslag på sin asylansökan och skulle utvisas. 

Mannen har erkänt att han misshandlat kvinnan och inser att det lett till hennes död, men ska inte haft avsikt att döda henne, säger advokat Leif Gustafsson.

I åtalet skriver kammaråklagaren att mannen dödat kvinnan genom att hänga eller strypa henne med en elkabel runt halsen. Dessförinnan ska han ha slagit henne i ansiktet och på halsen, knuffat omkull henne och dunkat hennes huvud i golvet. Mannen har uppgett att han virade kabeln runt kvinnans hals för att få det hela att se ut som ett självmord.

Mannen greps i Frankfurt i juli, dit han flytt efter mordet ägde rum. – I samband med undersökningar på platsen och förhören med personer i hennes närhet kunde vi koppla den här mannen till händelsen, sade Lars-Ivar Johansson vid polisen då.
Enligt polisen finns en hel del teknik som ska undersökas, bland annat mobiltelefoner och andra föremål.

-Pettersson ser att media inte vill upplysa allmänheten om vem den misstänkte är. På hans Facebooksida ser det ut som om han  kommer från Khartoum som är huvudstad i Sudan och där uppges han heta Zizu Zeritu Brhane. Hur som helst är Zizu långt hemifrån, minst 1000-mil och jag tycker det bästa är att han döms och får avtjäna straffet hemma. För övrigt var kvinnan heller inte norrlänning men hon uppehöll sig lagligt i landet.

12 thoughts on “Afrikan fick 16 år och livstids utvisning, ströp och hängde sin flickvän

  1. När skall Svenska brudar komma till insikt och börja att välja sina pojkvänner med omsorg?

  2. Det ligger väl i generna hos aporna?
    Hemma i Aprika gör man väl så?
    Skansen och Kolmården har nog inte plats men det finns stora skogar i Norrland där man skulle kunna bygga ett ”naturområde”.
    Temperaturen och träden stämmer förstås inte men generna anpassar sig med tiden. Mat och vatten finns. De kan strypa en björn eller en varg då och då som ersättning för svenska kvinnor. Sedan kan de sätta på någon älghona i skogen när trycket blir för stort.
    Vi får se till bara att deras stamfränder, muslimerna inte smugglar in vapen. För då kommer stammen att minska snabbt.

    Tänk vilken turistattraktion!

    • Låt dem ha sina vandrande sopsäckar med i skogen efter att ha steriliserats först, inget ovanlig i Sverige tvångs sterilisering.

  3. Love, peace and understanding?

    Falkengren lämnar Sverige. Hon säger att det blivit så kallt. Hon menar nog inte vädret? Undrar om hon menar de kallblodiga morden?
    Eller menar hon att finansministern vill att bankerna ska beskattas hårdare och betala för dessa herrars uppehälle? Hon säger att det som händer i Sverige inte kommer att rättas till utan att något görs åt det. Själv flyttar hon. Undrar om det är det hon menar att åtgärden är? Att flytta? Från Sverige? Till ett varmare land? Där religiösa ideologier inte tillåts styra könsuppdelningen på allmänna badinrättningar? Där det fortfarande är varmt i vattnet?

    Jag tror hon flyttar för att hon vet vad som behöver göras men det går inte att säga här? Hon tar med sig barn och förälder? Ny skola och annan äldreomsorg? Varmare får man förmoda? Inte varm som att kissa i sängen och ingen kommer och byter?

    Hon vill inte vara offentlig person – vill bara ta hand om de offentliga pengarna?

    Jag är helt säker på att hon hade hanterat problemet med Sverige på ett rätt så vettigt sätt men vad är det som gör att hon avstår? Varför vill en människa med potential avstå från att rädda sitt hemland som enligt henne är på fel väg och hellre flytta? Låta bli att tala tydligt och klart om vad hon menar och hellre försvinna in i tapeten? Det är vad hennes agerande väcker en undran över? Det berättar en hel del om det svenska politiska klimatet? De som är smarta väljer att låta bli att agera? Under tiden agerar den ”politiska eliten” vidare på sin toppnivå?

    • @Hönsmamman, din redogörelse är lysande. Annika fortsätter den sista svenska folkutvandringsepoken. Då färre än de kvarvarande lämnar landet för att trygga sina barns överlevnad.

      Är jag en dysterkvist? Ja. Hellre rasist och odum enligt citat; ”Hellre rasist än idiot”.

      Detta sagt så är varken Annika m.fl. (företagsledare, ämbetsmän, tjänstemän, egenföretagare, löntagare. pensionärer m.fl) idioter. De kommer bara följa vågen – ut ur Sverige. Tyvärr blir det några kvar. DU och jag – kanske?

      Några som inte ska beviljas utresetillstånd är 7.klövers politiker. De har haft ansvaret. PK-media flyr, när det förstått att de är de som är idioterna..

  4. På banderollen?
    Den nya lagen är ett brott mot fn:s mänskliga rättigheter

    Vilket litet geni Reinfeldt lockat hit? Och Löfven och Fridolin släppt in? Och svenska skattebetalare finansierar?

    Vilka internationella regissörer kommer att bli först med att göra en komedi/dokumentär om svensk ”utveckling”? De är nog bara avvaktande artiga inför den kommande storyn. Värre än alla nordiska deckarfantasier tillsammans?

    Undrar var kvinnan kom ifrån? Fanns hon med som bagage?

  5. Visserligen några år på nacken, dock det här klippet från ”vlaams belang” är ännu mer aktuellt idag och då ska vi inte ens fundera över vad det är i morgon.

Kommentera