Kommunala vd:n Björn Ryd arbetsbefriad efter granskning – bolaget har festat upp hundratusentals kronor: ”Det värsta jag sett”

BROTTSLIGHET. Björn Ryd, vd för det kommunala bolaget Svenska kommun försäkrings AB, har blivit arbetsbefriad efter avslöjande om hans festande och bjudande för hundratusentals skattekronor. Gävletidningen Arbetarbladet har i sin pågående granskning av det kommunala försäkringsbolaget Svenska kommun försäkrings AB (SKFAB) avslöjat att Björn Ryd, vd och kundansvarig för bolaget, under flera år regelbundet druckit och bjudit på stora mängder alkohol och lyxiga middagar. Och låtit skattebetalarna stå för kalaset.

SKFAB ägs av flera kommuner, bland annat Umeå. Gävle kommun och Sundsvalls kommun är de två största ägarna.
Efter att Arbetarbladet i en intervju med SKFAB:s styrelseordförande Åsa Wiklund Lång (S) visat upp kvitton för mat och alkohol som vd:n har köpt för företagets pengar, har vd:n nu arbetsbefriats.

– Det här är det värsta jag har sett under mina tolv år i politiken, sa Åsa Wiklund Lång till Arbetarbladet under intervjun.

På söndagen gick SKFAB ut med ett pressmeddelande där de berättade att Björn Ryd från och med i torsdags är arbetsbefriad och att en extern och oberoende revision ska utreda eventuella felaktigheter som rör bolagets representation.

– En egen granskning är helt nödvändig för att kunna bena ut vad som hänt och kunna fatta ytterligare beslut framöver, säger Åsa Wiklund Lång i pressmeddelandet.

Arbetsbefrielsen av Björn Ryd ska enligt SKFAB gälla tills dess att den granskningen är klar.

-Pettersson säger att ovanstående egentligen inte är någon nyhet. Det är ett bolag där sossarna har makten och där sups det för andras pengar, det verkar vara en naturlag.

Men vi ska erkänna att Björn Ryd får det tufft, han har bara 190.000 kronor i månadslön och får behålla den när han är arbetsbefriad så jag föreslår att det ordnas en insamling så herr Ryd får råd att gå på krogen…

8 thoughts on “Kommunala vd:n Björn Ryd arbetsbefriad efter granskning – bolaget har festat upp hundratusentals kronor: ”Det värsta jag sett”

  1. Ännu en överambitiös finansakrobat ertappad med de giriga fingrarna i syltburken, skägget i brevlådan och byxorna vid knävecken. Hur vore det att upprätta en avbetalningsplan, samt placera vederbörande högavlönade och yrkeskriminella rötstock inom lås och bom?
    Andreas.

  2. Sossar är törstiga som få och jävligt givmilda med andras pengar. Märkligt att sådant här kan pågå så länge. Solidaritet och öppna hjärtan, kyss mig där bak!

  3. Kommunals medlemmar, öka er inkomst gå ur facket kommunal
    att betala höjdarnas spritfester är oförskämt och stötande mot
    medlemmarna.GÅ UR KOMMUNAL!

  4. Inga kan spendera med andras pengar som sossarna.

    De är världsmästare!

    Det kommer bara vara muslimer som röstar på dem till slut.

    • Å så har de bytt namn till musle-partiet som tillsammans med miljö-partiet, det oranga, tävlar om att komma över 4 % spärren.

    • Håller med dig. De är ju experter på att leva loppan på skattebetalarnas bekostnad. Hade det var vi vanligt folk som hade försnillat slantarna, hade vi fått betala tillbaka rubbet och sannolikt även fått skaka galler. Men det slipper väl den ”stackaren”. Fy för den lede.

Kommentera