Sveriges dåliga rykte

Katerina Janousch får nu löpa gatlopp och hon har drabbats av det drev som automatiskt drar igång när någon talar negativt om svensk migrationspolitik och baksidorna av denna.

Janousch beskrivning av Sverige i tjeckisk tv har dömts ut av den svenska kultureliten som dessutom försöker uppmana bokförlag att inte ge ut hennes böcker.

Jag har dock ännu inte sett någon förklaring i svensk media om vad det är i Janousch intervju som bygger på lögner. Tvärtom målar många utländska medier upp svarta rubriker om Sverige, i Norge tror regeringen att Sverige kan kollapsa och har därför börjat diskutera åtgärder och Anders Fogh Rasmussen sade till Fredrik Reinfeldt att han använder Sverige som ett skräckexempel.

Nu har framför allt DN och Expressen inlett häxjakten på Janousch och bland annat kontaktat hennes förläggare med utmålat syfte, bokaffärer slutar sälja hennes böcker och det pågår en allmän bojkottkampanj mot henne. Därmed kan man lugnt säga att Katerina Janousch fått vatten på sin kvarn och frågan är i vilka termer Sverige kommer att nämnas i utländska medier efter detta drev? Snacka om motsatt effekt.

21 thoughts on “Sveriges dåliga rykte

 1. Då de politiska vindarna och den allmänna opinionen vänder, vilket blott är en tidsfråga, kommer de företrädare för ett rationellt och logiskt resonemang, vilka nu stigmatiseras och förhånas, att framstå som de verkliga förkämparna för nationens överlevnad, i kampen mot den anarkistiska laglöshet vi påtvingats.
  En diktaturs främsta signum är förkvävandet av sanningen och det fria ordet, något vår kulturfascistiska regim till fullo anammar. Alla som inte hyser det av etablissemanget korrekta och verifierade åsikterna, ges en verbal käftsmäll och klassificeras per automatik som högerextremist och xenofob.

  Denna mycket tröttsamma trend, där nya former av landsförräderi och nationsförakt blivit högsta mode bland vänsterterrorns oikofobiska och logikbefriade utövare, kommer snart att vara lika passé som en TV-2 tillsats ovanpå en gammal Luxorapparat från tidigt 70-tal. Kuriös och överflödig i sin patetiska estetik.
  Andreas 🙂

 2. Som jag skrivit tidigare! Sanningen är obekväm för det politiska etablissemanget i många frågor som invandring, den katastrofala brottsligheten, EU, Ukraina, Syrien dvs den havererade utrikespolitiken där Sverige står på fascisters och islamisters sida m.m. Den granskande journalistiken i Sverige har totalt kollapsat de senaste tio åren pga den ytterst smala åsiktskorridoren som regimen i Stockholm genom sin politik uppmuntrat.

 3. PK lär sig aldrig, det är samma metoder som dom kört mot
  SD i minst tio år och det enda som hänt är att SD bara växer?

 4. Att upprätthålla och utöka Sveriges dåliga rykte är av yttersta vikt!

  Ta varje tillfälle i akt att tala illa om Sverige och dess nuvarande och tidigare styre/n!
  Sluta vara vänlig och tillmötesgående mot turister mfl!

  På detta vis kan vi i förlängningen undergräva finanserna för det landsförrädande systemet!

  • Så sant, så sant! Tänk att SvD tog in artikeln. Är det en gardering inför framtiden och kommande anklagelser om att SvD inte tagit upp det hela tid?
   Ledarskribenten talar om orkestern som spelar medan Titanic sjunker – den svenska orkestern spelar för fullt och består av enögda politiker, medieetablissemanget, kulturarbetarna, det vanliga etablissemanget, tjänstemän på alla nivåer i den offentliga sektorn + alla som nu yrvaket håller på att vakna upp och märker en rännil av vatten(= människor med annan agenda) håller på att leta sig in i hytten.

 5. Likheterna mellan DDR och Sverige är slående. Har man avvikande åsikter från makteliten skall man förföljas in absurdum,,,

 6. Sett att Katerina Janouch hyllas av relativt många på facebook. Det påstås att hon ”står upp” för yttrandefrihet, demokrati osv.

  Anser att Katerina Janouch här visade en antidemokratisk, yttrandefrihetsfientlig och kriminell inställning:

  ”Expressen-profil hyllar brevbärare som slänger bort SD-valsedlar”

  Cirka 2½ år sen – men har hon ångrat och ändrat sin inställning gällande detta sen dess?

  Menar: För cirka 2½ år sen, var hon väl en vuxen människa som borde varit medveten och ansvarig för sitt ställningstagande?

  http://www.friatider.se/expressen-profil-hyllar-brevb-rare-som-sl-nger-bort-sd-valsedlar

 7. Självklart har media ett intresse i att drevet ska fortsätta.

  Katerina har ingen anledning att överdriva eller ljuga!
  Varför skulle hon ljuga?
  Hon säger vad hon tycker.
  Pressen är i kris och behöver presstöd i form av skattepengar.
  Katerina skrämmer 7-klövern, i det stora hela så är det inget som har hänt egentligen.
  Hon behöver bara hålla huvudet kallt.

  Att skjuta är jättekul, att göra det tillsammans med andra i en skytteförening är ännu roligare.

  • Tack Suzie för länken. Vad är det som upprör? Katerinas svar är en balanserad och saklig sammanfattning. En återgivning av vad TV och PK-media själva rapporterat. Hon upplyser att Sverige har förändrats. Inte allt, inte överallt, men sammantaget ger det anledning till oro. Just O-orden var årets första riksdagsdebatts oro.

   Upprinnelsen till häxprocessen lär vara att Hynek Pallas har ett horn till henne och bedriver en vendetta. Skämmande att Expressen och DN låter honom tända bålet i denna häxprocess. Dock inte förvånande, när chefredaktören bedriver agendasättande journalistik. När sedan Aftonbladet fyller på med grafik att Mediekollen har mobiliserat ett antal (500+) sympatisörer tar Anders Lindberg detta som en sanning att Katerinas ord är osanna och hennes följare/sympatisörer är onda.

   Ja, sannerligen har det goda hatet aldrig talat tydligare. Byt profession Anders! Bli komiker, då får du betalt för att folk lyssnar och skrattar. Nu gråter de över dina ofria ord och köper varken vad du säger eller blaskan.

   @Ulf, du inledde tråden med Katerinas synder för drygt två år sedan. Att hon då borde förstått bättre som vuxen människa. *Mitt tillägg; – och därmed inte förlåtas.

   Jag tillåter mig att välkomna alla, oavsett ras, kön och religion att inte rösta på 7-klövern. Utan flosklerna ”Allas lika värde”, ”Den svenska värdegrunden”. Tillbaka till en nationalstat, ett Sverige som ska stå för respekt för FNs dekl, art.1;
   ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.”

   Vid födelsen var vi lika, vår/deras kultur gav oss olika möjligheter och vi är olika, vilket inte innebär att vi inte ”should act towards one another in a spirit of brotherhood”.

   Lite barnatro har jag kvar, dock ej längre medlem SK, så låt oss förlåta Katerina (övriga roddare) annars är vi själva en del av det goda/onda hatet.
   För övrigt var hon kanske ”bara” indoktrinerad eller okunnig då. Själv var jag ointresserad kanske dum då. Nu är jag hellre rasist och odum enligt citat; ”Hellre rasist än idiot”

  • ”Vi normala svenskar” – vilken/vilka synonym(er) passar bäst till ’normal’ ?

   vanlig, genomsnittlig, typisk, reguljär, ordinär, naturlig, regelrätt, riktig, vedertagen, gängse, som alla andra; fullt klok, klok, mentalt frisk, vid sunda vätskor, vid sina sinnens fulla bruk, själsfrisk, sund, tillräknelig

Kommentera