Polisen frigör resurser efter mord på pojke

INVANDRARVÅLD. Den 16-årige pojke, Ahmed Obaid, som mördades vid en busshållplats i Rosengård i Malmö i torsdags kväll sköts med flera skott, bland annat i huvudet. Polisen klassar nu den senaste tidens skjutningar i staden som en ”särskild händelse”.

– Det är inte bara det här mordet, det är hela situationen som gör det till en särskild händelse. Det innebär att vi kan disponera resurser utöver de ordinarie, säger polisens presstalesman Lars Förstell.

Pojken ska ha varit på väg hem efter att ha tränat när han mötte två män. Enligt uppgifter angrepp de honom direkt när han klev av bussen i Örtagården.

De första skotten uppges ha träffat pojkens ben och överkropp. Därefter ska skytten ha börjat ta sig från platsen, men vänt om och skjutit ytterligare skott mot pojken – nu i huvudet.

Enligt Sydsvenskans källor användes ett grovkalibrigt vapen och hoppet om att rädda pojkens liv var i princip ute innan han fördes till akuten.

Lars Förstell vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.– Jag kommenterar inte några detaljer om utredningsläget, säger han. – Vi fortsätter på den inslagna vägen med de utredningsinsatser vi har i gång.

Enligt Lars Förstell finns det inga tecken på kopplingar till andra skottlossningar eller mord i området. Polisen betraktar det som en isolerad händelse. – Här tycks det finnas en annan bakgrund än vad vi har sett vid tidigare händelser.

-Pettersson undrar varifrån de extra frigjorda resurserna kommer och vad som blir lidande? Många skyller dessutom på arbetslösheten men jag har aldrig hört att arbetslösa svenskar springer omkring och mördar folk. Det finns gott om vittnen till mordet på Ahmed Obaid, men enligt polisen vill de inte uppge sina namn.

För fyra dagar sedan tyckte rikspolischefen att TV4 överdrev situationen i Malmö…

28 thoughts on “Polisen frigör resurser efter mord på pojke

  1. Människor önskar se det som inte finns och önskar inte se det som finns.
    Vi lever i en labyrint av lögner.

    Det är väldigt svårt för visa att urskilja från sant och falskt.

    Dagens media jobbar starkt för att undanröja och begrava alla sanningar.

    .Myndigheterna har alltså konstruerat samtycke åt oss.

    Makten att kontrollera nyhetsflöde är det samma som makten att kontrollera hur människor tänker.

    Jag känner en som har jobbat på olika redaktioner i Sverige – innan han tröttnade på hyckleriet och lögnerna .

    Vi vet att de ljuger, hycklar och allmänt förvanskar vad som verkligen sker ute i samhället, det är liksom redan fastställt hundra gånger om.
    Är det inte dags att göra något åt det istället eller helt sonika ignorera media helt, vi vet ju ändå att de aldrig kommer att skriva en artikel utan att låta sina politiska skärma avskärma oss från sanningen.

    Det här signalerar för Muhammed och kompani att deras beteende är helt okej och att de är skyddade av staten.

    • Vänstermedia och sossarna är specialister på att spela fult..

      Regeringens förmanande till polisen att dölja invandrares kriminella handlingar med kod 291 är ett exempel.

  2. Ang Reinfelts kommande barn:
    Jag har lärt mig från matten att två minustecken (här åldern och pappan) blir plus…. Kan det barnet behöva.

  3. Brukar kika på Discovery och kanal 9 tror jag det är från Sidneys flygplats i Australien och från Kanada, alla kan följa hur deras resp. ull och gränskontroll arbetar, – varje dag hittar de massor med individer som försöker smuggla allt mellan himmel och jord som de inte vill ha in i sina länder, ex vapen och knark och personer med ett kriminellt förflutet, f.d. fängelsekunder dömda för grova brott, – de skickar tillbaka dem, från Sidney med vändande flyg….KONSEKVENSEN MED ”NO BORDER” OCH EN ANSVARSLÖS MASSINVANDRING BLIR EN ÖKNING AV DEN GROVA KRIMINALITETEN!!

    • När sådant här fint folk blivit mördade i Malmö kommer säkert gangster Steffe Löven att ta sig dit och trösta den Irakiska släkten samt lägga blommor på platsen!
      Till skillnad mot när svenskar blir slaktade som Carola Herlin och vad var det sonen hette minns ni – jo han lystrade till namnet från Astrid Lindgrens böcker, den slaktade sonen hette EMIL HERLIN!! R.I.P!! SKÄMS SVERIGE!!!!!

    • Brukar titta på programmet varje vardagsnära, dom lägger inte två fingrar emellan, tänk om det kunde vara så vid våra gränskontroller.

  4. Släkten vill ha ner Ygeman och han kan väl skicka Özz Nujen för enligt honom har ju brottsligheten minskat så jag antar att han tycker dom är gnällspikar

  5. Följande områden är no go area för västlänningar. Hela rosengård, hermodsdal, holma och krocksbäck. Skulle man besöka dessa områden så sker det med livet som insats. Söderkulla och gullviksborg börjar också bli laglösa områden. Vill man Sverige och svenskarna väl så ta hem isaf styrkan och låt dessa till en början stationeras i Rosengård. Det här med att Eliasson skall få bukt med laglösheten fungerar inte så länge dessa skjutglada typer få fortsätta härja på våra gator. Dra in medborgarskapet och utvisning tror jag skulle få en väldigt dämpande effekt på gäng som skjuter på varandra eftersom det finns inga bidrag i mena länder som det gör här. Där har ni skillnaden

  6. OT
    Reinfeldt ska bli pappa igen.

    Det som händer när män åldras är att spermierna får en allt sämre kvalitet pga att produktionsförmågan mattas i könsorganen. Detta får till följd att män som är över 40 år och blir fäder riskerar att deras avkomma ”begåvas” med mutationer som innebär att personen kan få genetiskt betingade psykiska diagnoser?

    Den som lever får se hur det går för den nu 51-åriga blivande fadern och hans 11 år yngre flickvän (mor till barnet) vilket också har betydelse i sammanhanget och bidrar till ökad risk för ovan nämnda ”fenomen”? Och hur det kommer att gå för barnet?

    • Men det gäller bara PK-Soffpotatisar!! Övrigas och fysiskt aktivas anlag och spermier förbättras och bär på förbättrade anlag under inverkan av EPI -genitik!!!!!

      • EPI-genetiken är delvis ny kunskap (med avseende på bevisföringen). Dock har dessa kunskaper funnits i troligtvis hundratals eller tusentals år då man upptäckte att t ex den äldre Smedens son hade en förvånansvärd fallenhet för smide i förhållande till sina yngre söner vilket beror på att smedens arbete påverkar vilka av hans gener som ska aktiveras och i vilken grad. Det är delvis detta som gjorde att man förr trodde att man ärvde egenskaper!! Vilket alltså nu bevisats är delvis sant!!! Men det sker alltså inte genom att de fasta anlagen ändras utan genom att de aktiveras resp inaktiveras. Och det går dessutom i arv fast i liten men tillräcklig omfattning!!!! Bl a Här kan du läsa om det!!

        http://epigenetik.se/

    • Tja

      https://www.google.se/amp/www.menshealth.com/health/age-and-risks-of-fathering-a-child%3Famp?client=ms-android-h3g-se

      ”They concluded that the risk of having any of these issues increased from 1 in 50 among the general population to 1 in 42 among babies born to men age 40 and older.

      Specifically, the risk of having a child with achondroplasia—a type of dwarfism—spikes from 1 in 15,000 to 1 in 1,923 once men reach age 50. And the risk of schizophrenia more than quadrupled, from 1 in 100 within the general population to 1 in 22 with fathers over 50.

      What’s more, autism rates rise from 1 in 1,000 to 1 in 174 for kids whose dads had them after age 40.

      Unfortunately, cancer rates among offspring also seem to rise too as their dads grow older, possibly because of some of the same DNA mutations that contribute to other conditions.”

    • En redan defekt uppsättning gener som degenereras ytterligare kan bara betyda en sak; Lättintegrerad i ”det nya Sverige”. 😉

    • Kvinnan är 40 år också en för hög ålder för barnalstrande. Denna pajas Reinfeldt som moderater stod i kö för att slicka hans röv tyckte att den vanliga knegaren skulle jobba till 75 år innan pension – själv har han berikats sig på svenska statens bekostnad och lever ett liv utan krav på att arbeta vid 51 års ålder! Han borde tvingas skura pissrännor tills han är 80 år!

    • Ja och sen finns det ju andra oönskade gener i fadern om gör att risken blir väldigt stor för barnet.Jag tänkte närmast på intelligensen.

Kommentera