Folkets hus och kommunismen


Folkets Hus i Gällivare har beslutat sig för att avboka ett möte Sverigedemokraterna skulle hålla i föreningens lokaler nu på måndag.

SD hade utlovats en bokning, men bokningen var ett misstag säger ansvariga. ”Misstag” är en grumlig ursäkt för inte har de ansvariga missat av SD är ett riksdagsparti som bedriver en migrationspolitik som både S&M anammat idag?

Lena Lindberg som jag förmodar sitter i styrelsen för Folkets Hus i Gällivare är en av de som tog beslutet att avboka när det visade sig att Jimmie Åkesson skulle besöka mötet. Enligt SD lokalt har man hyrt lokaler i Folkets Hus vid tidigare tillfällen och det utan problem. Det måste också ha varit ett misstag, enligt bl.a. Lena Lindberg. NSD

Lena Lindberg försvarar beslutet med att SD är en rasistisk förening som inte delar Folkets Hus syn på ”allas lika värde”, de tre ord som ofta används när argumenten tryter. Lindberg medger att kommunen till viss del finansierar verksamheten, men att kommunledningen står bakom beslutet att porta SD. Kommunala medel finansieras av kommunens skattebetalare, som då rimligtvis borde vara de som avgör frågan och inte den tillsatta och välavlönade ledningen, men det verkar inte bekymra Lena Lindberg. Kommunledningen består förövrigt av S, V, Mp och M.

Folkets Hus webbsida kan bland mycket annat läsas:

”I våra hus vill vi se debatter med många olika åsikter och det samma gäller hur vi ser på Bokmässan. Att hyra ut monterplats är däremot något helt annat. Folkets Hus och Parker har en lokaluthyrningspolicy där vi säger nej till rasistiska, icke-demokratiska och exkluderande rörelsers organisering. Enligt vårt synsätt är det skillnad på att låta olika åsikter framföras i en debatt och att hyra ut lokaler för gruppers organisering”

Den här motiveringen skrevs i samband med Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg.

Nu ställer sig sig givna frågor.

 • Lena Lindberg svarar på en fråga i filmen nedan om Vänsterpartiet har rätt att hyra lokaler hos Folkets Hus i Gällivare med ett rungande JA! Det är känt att Vänsterpartiet finansierar icke-demokratiska och extremistiska kommunistorganisationer runt om i världen. Om Folkets Hus ska vara trovärdiga i sin värdegrund borde rimligtvis också de hindras att använda lokaler i organisationens regi.
 • SSU har kritiserats hårt för att arrangera separatistiska möten där vita inte har tillträde. Ren rasism m.a.o. och därmed borde inte SSU får hyra lokaler hos Folkets Hus.
 • Nu när både S&M karbonkopierat SD:s migrationspolitik, borde rimligtvis de bägge partierna hamna under samma stämpel som SD och därmed borde både S&M portas från Folkets Hus. Allt annat är hyckleri.
 • Även om Lena Lindberg på Folkets Hus i Gällivare inte säger det rent ut, så borde hon och styrelsen exkludera muslimer från att hyra och gör de det är det inget annat än rasism och islamofobi. Islam som religion är allt annat än inkluderande och här ses både kvinnor, homosexuella och andra religiösa grupper som paria.

Lena Lindberg har givetvis målat in sig i ett hörn och vi får se om hon kommer ut från det hörnet utan att skita ned skorna med färg. Vill ni kan ni ställa frågorna till henne här, men gör det med respekt så att hon inte kan åberopa det klassiska ”näthatet”.

Innan ni ser filmen nedan, undrar säkert ni samma sak som jag. Är Lena Lindberg på Folkets Hus samma Lena Lindberg som representerar Socialdemokraterna i Gällivare och kandiderade till riksdagen 2010? Om så är fallet kan vi misstänka att beslutet från henne är partipolitiskt.


18 responses to “Folkets hus och kommunismen

 • ingvar

  Undrar om de skulle släppa in rasisterna i sitt ungdomsförbund SSU
  De som bara släpper in rasifierade och ICKE VITA
  http://www.expressen.se/nyheter/ssu-distriktets-plan-mote-for-rasifierade/

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Det ligger tyvärr i tiden att haka på det av diktaturregimen sanktionerade okynnet att exponera sitt förakt för det enda verkliga hotet mot densamma. Det anses trendigt och duktigt att ta avstånd från det enda parti som vågar uttala den i alla sammanhang tabubetonade sanningen. Etablissemanget skyr inga medel för att upprätthålla sitt politiska lögnmakeri och säkert förväntar sig ovan nämnda multikultimarionett till fruntimmer att bli klappad på axeln för sin lydnad mot det kulturfascistiska enväldet.

  Emellertid skola nya vindar komma att blåsa och vi ser då med spänning fram emot vilka ”misstag” och pretexter denna Folkets Hus-föreståndarinna då kan tänkas leverera.
  För övrigt borde FH-schabraket byta namn, ty att dessa lokaler skulle utgöra samlingsplats för vanligt folk, är icke längre med realiteten överensstämmande. Däremot nyttjas faciliteterna flitigt av allsköns samhällsfientligt slödder och rödimpregnerade gaphalsar, vilka äger föga kunskap om begrepp som demokrati, yttrandefrihet och icke minst sunt förnuft.
  Andreas.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lena Lindberg har rent ut sagt, dålig koll på vad demokrati är.

  Det är bedrövligt………………

  Gillad av 1 person

 • 70 årig Tyska kulturberikad | Petterssons gör skillnad!

  […] konstaterar: Det verkar som dessa kulturberikare inte delar vår värdegrund! Får de komma in på Folkets Hus i Gällivare?  Dom beter sig som djur! Djur har man i inhägnader, eller […]

  Gillad av 1 person

 • Suzie

  I Sverige råder ”värdegrundsdemokrati” som står över alla Sveriges lagar.Det har gått så långt att myndighetschefer ger order till medarbetare att följa och tillämpa ”värdegrunden” före svensk lag,detta skriver inte systemmedia om eftersom de är lierade med Löfvenjuntan och övriga sjukklöverpartister i enpartistaten Sverige.Det som SD och regimkritiker utsätts för i Sverige liknar alltmer de förföljelser och diskriminering judarna blev utsatta för i Tyskland under nazitiden .Fascism i Sverige kommer från makteliten och deras medlöpare.

  Gilla

 • Argus

  För hundrafemtioelfte gången. Alla dessa mentalt lealösa vänstermänniskor som saknar förmåga att läsa innantill. Deras agerande strider totalt mot den hållning som de säger sig försvara. Deras så kallade värdegrund baseras framförallt på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna från 1948.

  Även om de alla synes lida av alexi så borde de i alla fall gemensamt kunna staka sig igenom portalparagrafen.

  ”Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och böra handla gentemot varandra i en anda av broderskap.”

  ”Alla människors lika värde” gäller i födelseögonblicket och inget annat även om de är svårt för ett spädbarn att handla på ett sätt som förändrar det. Det kommer normalt senare i livet. Förutom att Gnällivare Folketshusförening inte fått det berättat för sig så bryter deras handling till portalparagrafens andra budskap. Det är f.n i mig ingen broderskapshandling att blockera ett politiskt parti som uppfyller alla demokratiskt ställda krav.

  Gilla

  • Börje

   …inte värde, översättningen till svenska ska vara värdighet och det är stor skilllnad.

   Gilla

   • Argus

    Visst är det så men jag kan tåla felöversättningen om den bara läses rätt. Men ett sådant erkännande skulle rycka undan hela ”värdegrunden” under fötterna på de ”vänsterliberala” och de skulle sedan befinna sig i ett moraliskt och etiskt fritt fall. Därför kommer det aldrig att ske.

    Gilla

 • Lena

  En sansad och intressant diskussion om svensk politik, bra start på lördagen.
  http://www.swebbtv.se/

  Gilla

 • Mumien

  Sameskolan i Gällivare stänger ute SD. Partiet är inte välkomna att göra ett arbetsplatsbesök pga ”deras rasistiska och främlingsfientliga politik” säger skolchefen Annechatrin Brandén
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/sameskolstyrelsen-stanger-dorren-for-sd?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170113%3Asameskolstyrelsen-stanger-dorren-for-sd%3Anyh

  Gilla

  • Ståfräs

   Jag har tidigare med glädje stöttat Samerna och deras rättigheter i Sverige, nu hoppas jag innerligt att dom själva gör sak i saken och bjuder in säg 2000 Syriska baaarn till sina kåååtor, grattis o njut av mångkulturen.

   Gillad av 1 person

 • Kapten Bölja

  Det är något liknande Nowaks medieutredning kom fram till.
  Skattemedel till politiskt korrekta och uteslutande av de som framför
  obehagliga fakta mot denna ideologiska inriktning.

  Således något liknande som i Nazi Tyskland men nu orkestrerad
  under en socialistisk ledning.

  Gilla

 • Mumien

  I Norrköping tar östgöta kök politisk ställning mot SD genom att neka partiet att hyra en festlokal
  https://ostergotland.sd.se/pressmeddelande/

  Gilla

 • Ullabella

  Sådant demokratiförakt och förbannat hyckleri gör mig vansinnig. De blundar för tyranni, kommunisternas massmord och diktaturer, despotism och terrorfinansierande dödskulter och i sin litenhet dristar de sig till att sabotera för det enda fria och sant demokratiska parti vi har!
  Är detta inte olagligt? Råder inte mötesfrihet i resterna av Sverige eller har löfvenjuntan passat på att skriva om den lagen också?
  Det räcker nu!! Vi måste protestera mot småpåvarnas maktfasoner!

  Gilla

 • ossie

  Allas lika värde ?? Utom SD förstås.

  Gilla

 • Tony

  Sossar och deras företrädare är bara en samling odemokratiska
  figurer, man snackar en massa skit som människors lika värde,
  och förvägrar dem att uttrycka andra åsikter än dom som passar
  dem själva. Hycklare är ett mer passande ord för socialdemokrater!

  Gilla

 • mari svensson

  När skall ballongen brissera?? Inte långt borta nu………

  Gilla

  • är ni insnöade - totalt ´´´arra

   SD är inte bara 2 bokstäver SD SD är en stor del av sverige , Svenskar o massor av tidigare anlända medborgare VILL INTe GRUVSAMHÄLLET erkänna FOLKET SOM VILL LANDETS VÄL

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: