En varning från Malta


Joseph Muscat, premiärminister på Malta, varnar för att flyktingströmmarna över Medelhavet kan nå nivåer vi aldrig tidigare skådat.

Redan till våren kan tiotusentals människor ta sig över Medelhavet från norra Afrika till länder som Malta och Italien. Detta ska enligt Muscat vara något både underrättelsetjänster, regeringar och hjälporganisationer känner till. Därför vill han att EU redan nu inleder samma samarbete med Libyen som man gjort med Turkiet och att man också utvidgar aktionerna på Medelhavet för att förhindra smugglarna att lämna libyskt territorium.

SvD och Berlingske

Givetvis ställer sig Sverige, i form av vår utrikesminister, sig tveksamma till ett flyktingavtal med Libyen.

SR

Flyktingkaoset 2015 kom som en överraskning hävdar regeringen och många proffstyckare. Långt tidigare kunde dock varningar skönjas från bl.a. hjälporganisationer i Mellanöstern, men dessa avfärdades med omedelbar verkan av naiva myndigheter. Den naiviteten kommer att lamslå Sverige i många år framöver. En läsvärd artikel finns på Ledarsidorna och heter ”Operation mörkläggning” och i den beskriver Johan Westerholm (S) hur politiker och myndigheter kände till kaoset i förväg.


8 responses to “En varning från Malta

 • zeleka

  Å så förvånade ,,, kan inte ta ansvar för sina egna gärningar som för mycket barnafödande KATASTROF
  Jag har inget intresse för deras framtid

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Naturligtvis ägde regimen full kännedom om hur de oundvikliga konsekvenserna av denna makabra invasion skulle komma att gestalta sig. Att hävda att man inte kunnat förutse den katastrofala utvecklingen, utgör ytterligare en av alla grova lögner som serverats under de senaste åren av de i alla avseenden globalistorienterade regeringarna. De destruktivt formativa skeenden vi nu tvingas hantera är direkta följder av den ultimata finansiella maktelitens politiska agenda och dess strävan efter att krossa de europeiska nationernas välstånd.
  Medvetenheten, vilken makthierarkin med alla medel och PK-medias benägna bistånd söker dölja, är orsaken till vårt nya dysfunktionella samhälle, vars ordningsmakt avstår från ingripanden och där rättsstatens verkställare endast fyller en nominell funktion.
  Andreas.

  Gilla

 • Guest

  Det bästa är om Europa tar efter australiensk invandringspolitiken. Där kommer det inga fler båtar till Australien och austrailien hjälper bra många fler invandrare i invandrarnas näronråde i stället vilket är mycket bättre.

  Gillad av 1 person

 • Pekka

  Mitt Europa bygger inga murar skrek Löfven.

  Det hade inte varit dumt med en fungerande gränskontroll tycker jag.

  Vi tycker olika Löfven och jag, väldigt olika..

  Gilla

 • MartinA

  Samarbete med Lybien? Den som inte skyddar sig själv förtjänar inget skydd.

  Gilla

 • Lofas

  Hoppas Jimmy Å. lyfter detta innan det är försent och stassministern kan skylla på att vi har varit naiva igen..

  Gilla

 • Argus

  Tony Abbott, Australiens förra premiärminister som ordnade det ”australienska problemet” är ledig, anlita honom.

  Det är först och främst fråga om signalpolitik och sedan om logistik. Australien har löst problemet genom att i första hand vända fartygen åter till ursprungshamn och i andra hand erbjuda asylprövning i någon önation i närområdet där de asylsökande ställs inför två val, bli nekad asyl eller avbryta asylansökan mot en summa pengar.

  Att göra som de vise i Bryssel är ren idioti och kommer aldrig att stoppa tsunamin. Nu sätter flyktingsmugglarna migranterna i usla farkoster och ringer sedan kustbevakningen som kommer och hämtar upp migranterna och skjutsar dem till Italien. EU borde istället verka för en bas i Libyen dit migranterna återförs. Jag garanterar flyktingsmugglingen skulle upphöra på två veckor.

  Sverige bör också säga upp New York-protokollet från 1967. Läs, begrunda och bli sedan mörkrädd: http://www.manskligarattigheter.se/dm3/file_archive/020515/42bedce53459bbbd488fad884c36b036/fn_670131.pdf

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror att det är få som tror att Sverigedemokraterna var det enda partiet som visste om.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: