Otryggheten ökar: ”Inte smickrande för samhället”


INVANDRING. Nästan en tredjedel av Sveriges kvinnor känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna. Fler än en av tio stannar hemma. – Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå. Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig varit så stor i Brottsförebyggande rådets (Brå) nationella trygghetsmätningar. I undersökningen som genomfördes förra våren uppgav 31 procent av kvinnorna att de känner sig ganska eller mycket otrygga när de går ut i sitt bostadsområde på kvällarna. Det är en ökning från 25 procent 2015.

Det är den största ökningen sedan mätningarna startade 2006. Känslan av otrygghet är störst bland unga kvinnor och äldre kvinnor. 12 procent av kvinnorna känner sig så otrygga att de väljer att inte gå ut på kvällarna.
– Det innebär att en dörr stänger ute dem från en del av sina liv. De får en allvarlig inskränkning av sin rörelsefrihet som ingen ska behöva känna, säger Wennerström.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) anser att utvecklingen är ”allvarlig”.
– Vårt mål är naturligtvis att öka kvinnors trygghet och här går utvecklingen åt motsatta hållet, vilket betyder att vi behöver vidta ytterligare åtgärder, säger han till TT. Ygeman påminner om att den straffrättsliga lagstiftningen skärpts, att polisen fått mer pengar och att polisens närvaro i särskilt brottsutsatta områden ökar.

Regeringen vill också skärpa lagstiftningen vad gäller sexualbrott. – Vi behöver en bättre straffrättslig lagstiftning som regeringen kommer att föreslå, vi behöver öka upptäcktsrisken, till exempel med kamerövervakning på brottsutsatta platser och vi behöver fler poliser i brottsutsatta områden, säger Ygeman.

Erik Wennerström har inget svar på varför otryggheten bland kvinnor ökat så kraftigt sedan förra mätningen. Han pekar dock ut två möjliga förklaringar. Kvinnor är framför allt oroade för att utsättas för överfall och misshandel, vilket oftast handlar om sexualbrott.

Andelen kvinnor som utsatts för sexualbrott ökade under de senaste tre åren från 1,4 procent till 3 procent av den kvinnliga delen av befolkningen. – Det är en fruktansvärd ökning, säger Wennerström.

En annan förklaring till att kvinnors otrygghet ökat kan vara att det varit mycket debatt om sexuella övergrepp mot kvinnor på offentliga platser, till exempel festivaler, det senaste året.
– Vi tycker att detta är alarmerande, men exakt vad man ska göra åt det har jag inget svar på, säger Wennerström.

Ser man på otryggheten i hela befolkningen mellan 16 och 79 år så uppger 19 procent att de känner sig otrygga i sitt bostadsområde på kvällen. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan 2015.
– Det här ger en tydlig signal om att regeringen måste skärpa sig när det gäller lokala brott. Brist på insatser lokalt ökar otryggheten. Jag tror att det är ett utryck för att polisen inte ägnar sig åt vardagsbrott, säger Beatrice Ask (M), justitieminister 2006–2014.

-Pettersson påstår att både regeringen, alliansen och media pratar snömos. De vet naturligtvis att det beror på den utomeuropeiska invandringen men de törs inte ta konsekvenserna av sin felaktiga politik och innan de gör det eller vi byter ut regeringen kommer det bara att bli värre…

Pressmeddelande från Brå

Vi har facit: ”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Tidigare tordes till och med Aftonbladet skriva sanningen, men år 2002 förbjöd den socialdemokratiska regeringen av någon anledningen kriminalvården att registrera etnicitet.

Aftonbladet 13/3 2000

Aftonbladet 13/3 2000


21 responses to “Otryggheten ökar: ”Inte smickrande för samhället”

 • age

  Vilka känner sig otrygga?
  Är det alla som röstade för att Sverige skulle skänkas bort till muslimerna?
  Jag ville tidigare tro att en svensk person klarade att tänka längre än vad 87% gjorde inför senaste val.
  OK, att 50%?är dummare än snittet visste vi redan då och vi har fått det bekräftat nu.
  Vi övriga får väl spåra upp dumskallarna och försöka förklara verkligheten för dem.
  En del, speciellt kvinnor hinner nog bli varse vad de har ställt till med innan det är dags för nästa val. Många har redan drabbats och det är bara början.
  Muslimernas teknik är att söndra och oroa samhället för att möta ett svagare motstånd när de ska ta över. (kontrolläs uppgiften i koranen)

  Just nu är nog enda alternativet att bilda lokala försvarsgrupper under skenet av en befintlig verksamhet, ”Grannsamverkan”.
  Vi kommer säkert att hitta många bra, lokala ledare till försvaret mot hotet.
  Polis och regering kommer inte att ha resurser att hindra oss.
  Sverige är inte längre det Sverige vi sett som vårt fosterland och vi måste återställa vårt land!

  Gilla

 • Grune

  Det är tyvärr så att det är inte bara kvinnorna som går otrygga i Sverige, Även vi män känner oss osäkra när vi går ut. Jag är faktiskt rädd när jag på kvällen går ut med min hund. Det vimlar av potentiella massmördare i skogarna och utmed gångvägarna eftersom Löven och Co. Inte har den minsta koll på vad det är för drägg dom släpar hit.
  Jag gör regeringen ansvarig för samtliga grövre brott som begås i Sverige idag.

  Gilla

 • Svante T.

  Fria Tider,

  Följande intervju ägde rum för 29 år sedan. Den beskriver obehagligt väl vad som kan ha ägt rum i Sverige och i väst. Det är en hel generation som indoktrinerats med kulturmarxism/leninism/marxism. Denna generation befinner sig nu – och agerar – på alla nivåer i samhället. Yuri (fd kgb-agent som figurerar i intervjun) beskriver hur hjärntvätten är irreversibel när den väl fått fäste, och hur den tar ca 15 år att genomföra.

  Denna indoktrineringsprocess kallas för ”demoralisering”, och syftar till att vända folket mot sitt eget land, vilket man med viss framgång lyckats göra.

  Nästa fas kallas för ”destabilisering”. Där är vi möjligtvis nu? Med knakande polismyndighet, sjukvård, knakande förtroende/tillit för samhället överlag.

  Fasen efter denna är någon form av kris som kan uppstå till följd av utvecklingen. Eller kanske bara ett långvarigt elavbrott?

  Och den sista fasen är ”normalisering”. Där den makt som planterat hela processen ”räddar” landet..

  Detta är en form av krigföring, fast billigare, och utan vapen.
  Det kallas för subversiv ideologi.

  Studera gärna detta klipp.. det är möjligtvis oerhört viktig kunskap i dagens Sverige.

  Mvh
  Svante T.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Den absurda ansamlingen av antropoida analfabeter och andra allmänfarliga aktörer och avsigkomna abderiter, har tagit samtliga publika ytor och utrymmen i besittning. Åtalsunderlåtelser utgör regel och inte undantag och de av monomaniska makthierarker malträterade medborgarna förväntas gilla läget och acklimatisera sig.
  En förskräckande stor del av svenskarna har av födsel och ohejdad vana invaggats i en politisk dvala, men det socialakrobatiska sedativets verkan börjar alltmer avta. Det finns nämligen en gräns även för vad den mest inbitne idioten förmår acceptera!
  Andreas.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Nej, inte smickrande alls. Och hemmet är min borg. PK-eliten verkar hålla med, mångkulturen gör sig bäst på håll. Ingen rasism på våra gator! Fria, rena gator, välstädat och rent hem. All skit försvinner! Rena, vita, fina hjärtan, ingen smuts här inte. Här kan jag sätta bo, och se mina rena, vita, fina barn växa upp. Följa med på barnkalas och se telningen rulla runt i dyra presenter. Sedan kan vi föräldrar skrocka lite, -Sådana här barnkalas fick en annan inte vara med om, höhöhö. -Joråsatt, sedan blire utlandsresa i vinter, kul för barnen att plaska i poolen. Ett liv utanför tullarna är inget liv värt att leva.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Och gärningsmännens etnicitet i övriga Norden talar sitt tydliga språk. Med eller utan tillförlitlig data i Sverige; överrepresentationen är tydlig och skrämmande. Och den accelererar, alla ”framgångsrika” integrationsåtgärder, till trots.

   Gilla

 • Levande tro

  Sverige kommer aldrig erkänna att alla brott till 98% beror på dessa barbarers syn på kvinnor och att det inte är svenska män som genomför dessa attacker på kvinnor

  Liked by 1 person

 • Nog Nu

  När kommer dekretet om att alla måste ut och mingla med importerna?
  Gissningsvis beläggs innesittande med rasistanklagelse och böter eller fängelse, alternativt sk samhällstjänst på HVB-hem!

  Politiker! Fler och fler börjar inse vilka efterverkningar era gärningar får för samhället och svenskarna!
  Kommer ni kunna se era tidigare väljare i ögonen ute i vimlet, i valstugor, i bekantskapskretsar mm? Vad tänker ni komma med för ursäkter för ert samhällsomstörtande beteende?

  Liked by 1 person

 • ladulaas

  Nu är det faktiskt så, att generaldirektör Wennerström (släkt med landsförrädaren, överste Wennerström, månne?) är chef för BROTTSFÖREBYGGANDE Rådet. Om man kan begära av någon, att denne skall ha idéer om hur man förhindrar brott, så är det han. I ett fungerande land skulle han fått avsked på grått papper innan dagen var till ända, för sådana uttalanden. Han är dessvärre inte ensam, hela den svenska statsapparaten befolkas numera av slika folkförrädare.

  Nej, Sverige är inte längre ett fungerande land. De tragikomiska pajasar – Ygeman är där ett strålande exempel – som numera sitter i regering och riksdag, är bara nickedockor, som de verkligt styrande viftar oss i ansiktet med, så vi inte skall inse vilka det är som verkligen styr – och framför allt att vi inte skall genomskåda deras dolda agenda.

  Om man ser på Sveriges utveckling de senaste decennierna, och om man inte tror att den utvecklingen är en tillfällighet, så inser man omedelbart vart makteliten syftar: Att förstöra Sverige så grundligt, så att ingen återvändo någonsin skall kunna ske.

  Om man inte är en barnslig fåntratt – alltså en så’n som tror att allt i världen bara är slumpvisa konstigheter – inser man vad som är på gång. Det är ingen tillfällighet att länder, som Afghanistan, Irak, Libyen, Ukraina och Syrien, nu förstörs på löpande band. I Västeuropa är det Sverige och Tyskland som står högst på elitens agenda. I Sydeuropa är ländernas ekonomier så enormt skuldsatta, att de aldrig kommer att kunna ta sig ur låneträsket. Grekland är fullständigt kört, men Sverige ligger inte långt efter.

  Det vi läser i landsförräderi-pressen, ser i landsförräderi-TV eller hör i landsförräderi-radion är bara dimridåer. Med dem och med lånade pengar hålls svenskarna lugna, alltmedan rötan underminerar landet.

  Liked by 1 person

  • Sidewinder

   Exakt. Vi måste agera, det är bråttom. Eliten är genomskådade, ändå fortsätter det.

   Hur väcker vi det sovande slöa svenska folket? De som har skrämts bort från alternativa media och bara har tillgång till slaskmedia och Rapport? De som fortfarande har förtroende för skräckkabinettet i Rosenbad, det korrumperade rättsväsendet och de politiserade myndigheterna?

   Thoralf delar ut flygblad. Om vi alla sätter i system att skriva ut lämpliga artiklar från alternativa media och sätter upp på anslagstavlor, på bilar, lägger i brevlådor? Om alla säger en sanning om dagen, för att så sakta börja vänja alla vid att höra det som inte får sägas?

   Om alla sätter igång varsin snöboll så rullar det förhoppningsvis snart tusentals stora klot. Till slut går det inte att stoppa.

   Liked by 1 person

   • age

    – Och genom att träffas lokalt och prata om hur vi ska möta hotet.
    ”Grannsamverkan” är mitt förslag.
    Vi kan nog beväpna oss med ”fläsksvålar” och städa ett kvarter i taget.
    Ett sätt att återta vårt fosterland.

    Gilla

 • eva

  Inte känner jag mig tryggare genom att bara tänka ”Löfvén, Johansson och Ygeman” (låter som en strof i en visa). Däremot känner jag mig tryggare när jag tänker bort dem!

  Gilla

 • Sidewinder

  Tror det är betydligt fler som är rädda och avstår från att gå ut och att sexualbrottens ökning ska vara betydligt större. Märk att de inte nämner hur mycket sexualbrotten för män och barn ökat, utan enbart kvinnorna. Alla är otrygga i dagens Sverige, både män, kvinnor, barn och djur.

  Det har importerats aggressiva halvapor och de är inte att leka med. De parar sig med våld likt gorillor. Det skärs med knivar dagligen och varannan dag är det skottlossning, raketskjutning och stenkastning.Man går helst inte ut om man inte måste i dagens livsfarliga samhälle.

  Vet inte om det är sant men har hört att muslimer får ha sex med djur, om de bränner upp djuret efteråt. Har för mig att man hittade ett brännskadat stackars lamm (kan ha varit annat djur) kort tid efter att invasionen startade. Någon som hört något om det förekommit fler brända djur eller om detta var ett undantag?

  Liked by 1 person

 • Blodsven

  Hur i helvete ska man lösa problem när man låtsas att man inte förstår problemen? Tillsätter man odugliga pajaser på viktiga poster, så skapar man naturligtvis bara ytterligare problem…

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Känns konstigt! Så låga siffror! Det här tror jag inte ett dugg på!

  Gilla

 • jan

  Sverige har noll koll på vilka som tar sig in i Sverige.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Sverige har aldrig varit säkrare hojtar Magnus Betner!

  Gilla

 • Android77

  När som helst kan det hoppa ut en kåt babbe ur buskarna.

  Gilla

 • ossie

  Men den store komikern Betner samt mytomanen Snicke Snacki intygar ju att vi aldrig varit tryggare. Dom kan väl inte ha fel eller …

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: