Yaras föräldrar får stanna


INVANDRARVÅLD. Den mördade Karlskronaflickan Yara Alnajjars familj får stanna i Sverige. Hennes mamma, pappa och tre syskon beviljas permanent uppehållstillstånd på synnerligen ömmande grunder, rapporterar P4 Blekinge.

Yara skickades till Sverige som ankarbarn och mördades av släktingar.

Yara skickades till Sverige som ankarbarn och mördades av släktingar.

Men modern överklagar Migrationsverkets beslut. Eftersom hon är rädd för att tvingas tillbaka till släkten i Gaza vill mamman att hon och barnen ska beviljas ett permanent uppehållstillstånd med flyktingstatusförklaring eller skyddsstatusförklaring, då det ger ett starkare skydd.

Det har gått snart tre år sedan åttaåriga Yara Alnajjar hittades död i Karlskrona. Flickan slogs ihjäl med en brödkavel hos de släktingar som skulle se till att hon var trygg när hon vistades i Sverige utan sina föräldrar. Senare dömdes två släktingar för mordet. Under rättegången framkom att pappans släkt anser att även modern är skyldig till mordet, eftersom hon placerade flickan hos släktingarna i Karlskrona.

-Pettersson tycker det är ynkligt. De skickade sin dotter i döden som ankarbarn och får nu som de vill, trots att Yara mördades och jag undrar vem som betalt uppehåll för familjen, rättegångar och allt annat…

TIDIGARE 2015-06-15. Yaras familj har sökt asyl

Mördade Yara Alnajjars mamma, pappa och tre syskon har nu sökt asyl i Sverige.

Tidigast till hösten kan familjen, som är från Palestina, få ett besked av Migrationsverket.

– Vi hoppas få ett lika snabbt besked som syrierna får, säger Yaras pappa, Mohammed Alnajjar.

-Pettersson tycker pappan ska dömas för medhjälp till mord. Han skickade Yara som ankarbarn till några släktingar som sedan misshandlade henne till döds. UUUUUTTTTT!!!!!

TIDIGARE 2014-06-13. Den mördade Yaras pappa vägrar åka hem

Yaras pappa Mohammed Alnajjar är fast besluten att stanna i Sverige tills han får klarhet i sina frågor om dotterns död.

– Jag är skyldig Yara det. Jag vill att de som är högst ansvariga avgår, säger han i en intervju med Sydöstran.

Mohammed Alnajjar, pappa till åttaåriga Yara som dödades på Pantarholmen den 30 april, har inte fått många timmars sömn när han möter Sydöstran vid First Hotel i centrala Karlskrona. Men han ler vänligt och talar sedan öppet om sorgen efter dottern och sitt raseri över att det som skedde fick ske.

– Ibland är jag arg, ibland gråter jag, och jag sover dåligt om nätterna. I början var jag rasande på skolan där Yara gick. Jag tyckte de bar ett stort ansvar för det som skett. Men sedan när jag träffade skolpersonalen där, ansikte mot ansikte, såg jag att de verkligen hade brytt sig om Yara, berättar Mohammed Alnajjar för Sydöstran.

Hittills har kommunen stått för kostnaden för Mohammed Alnajjars hotellrum under hans vistelse i Karlskrona. Från och med fredag gör de inte längre det.

– De tycker väl att de är ”färdiga” med mig nu, säger han uppgivet men med behärskad vrede: Han är fast besluten att inte åka tillbaka till Gaza igen förrän han fått svar på de frågor som han ännu brottas med: Han vill veta den exakta orsaken till dotterns död, och hur något sådant kunde ske utan att myndigheterna ingrep i tid.

-Pettersson tycker fallet är enkelt. Den ansvariga för flickans död är pappans släktingar som slog ihjäl Yara OCH pappan som skickade en sjuårig flicka som ankarbarn till Sverige, till släktingar som han uppenbarligen inte kände tillräckligt väl…eventuella fel som svenska myndigheter begått ska han skita i så länge han inte ser sitt eget och släktens skuld…UUUUUTTTTT!!!!!

2014-06-13_1327

TIDIGARE 2014-05-03. Araber begärs äktade för åttaårings död.

Det par som misstänks för mord på en åttaårig flicka i Karlskrona på valborgsmässoafton begärs häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord. 

Yara född 25/9 2005. Mördad 30/4 2014.

Yara född 25/9 2005. Mördad 30/4 2014.

Häktningsförhandling väntas äga rum i polishuset i Kristianstad på söndag, klockan 13 för kvinnan och klockan 14 för mannen, enligt Åklagarmyndighetens sajt.

Barnets riktiga föräldrar befinner sig i palestinska Gaza. De blev på eftermiddagen underrättade om det inträffade.

Yara kom till Sverige i februari förra året. Hon bodde hos släktingar i Karlskrona och det var meningen att övriga familjen skulle återförena sig med henne så snart som möjligt.

– Vi har ansökt om återförening och vi har fyllt i alla papper. Men myndigheternas beslut drog ut på tiden, säger pappan, som är tjänsteman i den palestinska myndigheten.

– Jag ska stämma svenska staten för det här. Jag ska inte ge upp om jag så ska gå ända upp till kungen. Jag ger mig inte förrän jag har fått veta sanningen om vad som hände min dotter, säger pappan.

-Pettersson tycker pappan ska ta och lugna ned sig lite. Istället för att sörja dottern som han själv skickat utomlands som ankarbarn så hotar han med stämning och skyller på andra utan att veta exakt vad som hänt. Visserligen verkar det som svenska myndigheter har klantat till det rejält men pappan som skickade iväg sin då 7-åriga dotter som ankarbarn till släktingar i Sverige har nog en hel del skuld i det hela också.

Bara svenska PK-myndigheter kan tro att 7-8 åriga barn tar sig ensamma från Gaza till Sverige.

”Socialnämnden i Karlskrona kommun har den 5 november 2013 ansökt om att tingsrätten förordnar Rami Ashour som särskild förordnad vårdnadshavare för Yara. Yaras föräldrar, som befinner sig i Gaza, har efter kontakt med gode mannen medgett yrkandet om att Rami Ashour förordnas som särskild förordnad vårdnadshavare för Yara. Yara har själv också samtyckt till att Rami Ashour ges uppdraget”

De som begärs häktade är…

 • Rami Adnan Hamdan Ashour, 31,
 • Amani Abbas Mostafa Madi, 30,

TIDIGARE 2014-05-01. En åttaårig flicka avled i går i centrala Karlskrona. Två personer sitter anhållna misstänkta för mord. Strax innan påsk ringde en man till polisen angående den åttaåriga flickan.

– Vi såg att något inte stämde med flickan, berättar mannen för bltsydostran.se Mannen berättar att han larmat SOS via larmnumret 112.

– Jag ringde till 112 och de tyckte att jag skulle kontakta polisen. Det gjorde jag.

Mannen berättar att de har hört ljud från lägenheten och även sett att den åttaåriga flickan farit illa då de råkat på henne i tvättstugan.

– Vi mår mycket dåligt och undrar självklart om vi kunde gjort något mer än att ringa polisen, säger mannen.

Polis och ambulans kallades under natten till en adress i centrala Karlskrona då en ung flicka skadats allvarligt. Flickan, fördes med ambulans till Blekingesjukhuset, men konstaterades avliden strax därefter.

En 31-årig man och en 30-årig kvinna greps under natten och sitter nu anhållna, på sannolika skäl misstänkta för mord. De två personerna ska ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med flickan.

Polisen är förtegen om händelserna under gårdagen. De två anhållna är inte flickans föräldrar.

– De är inte hennes föräldrar. Hennes föräldrar är inte underrättade och befinner sig utomlands, säger Lotta Hansson, informationschef på polisen i Blekinge. Flickan hade kommit till Sverige som ”ensamkommande” barn för ett år sedan. Hur nu någon kan tro att en sju-årig flicka ensam kan ta sig från Gaza till Sverige.

Mannen och kvinnan är kända av polisen sedan tidigare, mannen för misshandel och kvinnan för stöld.

-Pettersson antar att det är ännu en kulturkrock, de misstänkta är från Gaza och är inte föräldrar till flickan men troligen släkt, men de detaljerna tror jag knappast PK kommer att nämna, hur som helst är mord fruktansvärt och när barn är inblandade…dessutom visste både polisen och socialtjänsten om att flickan behandlades mycket illa men orkade eller ville inte agera.

Polisen                                          Flashback 


15 responses to “Yaras föräldrar får stanna

 • Swedish psycho

  Barnet dog i islamiseringens namn. Muslimer lever bara för att sprida denna cancer. Då kommer familjen i andrahand.

  Gilla

 • Tony

  Jag åker inte hem innan jag får klarhet?????? Jamen då
  är det väl bara att sätta handfängsel på figuren och förpassa
  honom hem till sitt land.

  Gilla

 • Demonen som Säger RAAKT UUT Vad Andra Baaraa Vågar Tänka

  Trist att Yara skickades till Ankdammen – annars hade de
  alla levt bra – varit hel familj – o inga släktingar dömda
  för grova våldsbrott – tänk så FEEL FEEEL FEEL
  det blir när man flyttar eller skickar familjemedlemmar hit

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Det arma, mördade barnet har konsekvent nyttjats som en bricka i lycksökeriet, och familjens föregivna sorg över det inträffade syftar huvudsakligen till att säkra sin egen bekvämlighet inom parasitparadisets generösa hägn.
  En normal förälder som värnar om sin avkomma sänder definitivt inte iväg en sjuåring till okänt öde. Hon offrades, helt klart. En förbannat tragisk historia.
  Andreas.

  Gilla

 • valentin

  Normalkorkat i gratislandet

  Gilla

 • Erik

  Men, men, hallå, hallå, hur gick det här till!?

  Har de kunnat anhöriginvandra när Yra redan är död!?

  Eller har jag missat något?

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Va bra att de får stanna, buuuuuuuuu jag gråter, ta nu hit hela släkten ända bak till Muhammed…..buuuuuuuuuuuuu + alla andra mycket ömmande ärenden….buuuuuuuuuuuuuu- vi får pantsätta slottet och låna upp från ECB så vi kan tömma alla jordens dårhus och fängelseceller, FÖR ALLA LIKA VÄRDA OCH MÅSTE HIT SÄGER STEFAN LÖVEN!!!!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  TT och deras jubelkör i hatmedia sänker sig till en ny nivå genom att kalla Yara för Karlskronaflickan!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/sverige/yaras-f%C3%B6r%C3%A4ldrar-f%C3%A5r-stanna-i-sverige-1.4100883

  Gilla

 • Wally Walrus

  Dessa ”människor” skyr inga medel och går gärna och helt ohämmat över lik så länge de kan nå sina mål d v s att komma till och få stanna i Schlaraffenland.

  Gilla

 • mix

  det är nåt med deras självuppfattning som är helt sjuk. De tror de är viktigast i världen,stjärnor etc, alla andra ska fixa och buga och bocka …jag förstår att de är vana vid sjuka kastsystem,klaner,familj religiösa avarter etc,men så funkar det inte i swe. Problemet de inte greppar är att ingen bryr sig här,vi har egna saker att syssla med,jobb att sköta etc. Stackars lilla flicka som fick ta smällen för föräldrarnas girighet.

  Gilla

 • Lena

  Det är så fasansfullt att jag kan inte kommentera !

  Gilla

 • Kg Asunden

  ”Yara skickades till Sverige som ankarbarn och mördades av släktingar”
  Ut med alla (familj, släktingar, …) som på något sätt har samröre med detta mord.

  Gilla

 • Guran

  ”Jag åker inte hem förrän de ansvariga avgår säger pappan”
  Den ytterst ansvarige är ju faktiskt denne pappskalle (pappan) som skickar sitt ankarbarn hundratals mil bara för att få en framtid som bidragstagare i ”landet gratis”.
  Urk och fy för dessa kravmaskiner…….

  Gilla

 • Android77

  Det är nog en och annan som tvingat ner sina barn i en gummibåt för att ta sig till Europa? Alla andra fungerande metoder är säkert också välkomna. Vi måste förstå att i dessa länder har barn inte det värde som vi tror.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: