Är du inte längre flykting ska du resa hem


INVANDRING. Inger Stöjøjberg är utlännings och integrationsminister i Danmark. Støjberg tillhör Venstre som är Danmarks äldsta parti och politiskt är liberalt/konservativt. I ett debattinlägg i BT skriver Inger Støjberg om sin syn på invandringspolitiken och det skiljer sig en hel del från hennes kollegor i Sverige. 

bt_stojberg

“Vi ska hjälpa och beskydda riktiga flyktingar, men när det är fred i antingen hela eller delar av deras hemland, så ska de naturligtvis hem igen och bidra till att återuppbygga det land de flydde ifrån”, skriver Støjberg.

I artikeln nämner ministern andra världskriget och att ingen trodde att de danskar som flydde till Sverige under Andra världskriget skulle stanna kvar här, och påpekar att man efter krigsslutet skyndade sig hem för att få fosterlandet och familjen på fötter igen.

Att tidigare flyktingar vill stanna kvar i Danmark beror på att möjligheterna och välståndet är större där än i hemlandet. Att Danmark skulle hysa både de som är förföljda och har varit förföljda varken kan eller ska vi, fortsätter hon.

“Jag menar att det är en självklarhet att vi skickar alla, som inte längre är förföljda, hem till deras hemländer”, heter det vidare.

Jag tror att det är en vanföreställning och en brist på förståelse för den oro som vi känner, när UNHCR kritiserar Danmark. Världen ser verkligen helt annorlunda när du sitter i en fin kontor i Genève och betraktar den på ett säkert avstånd. Men när vardagen i Danmark är att alltför många som har kommit hit som flyktingar, inte har integrerat sig, utan istället tar emot bidrag från allmänheten och begår brott, så förstår jag inte i att behålla dessa personer i Danmark.

Jag tror uppriktigt att det är bättre för både dem och oss att de återvänder hem och skapa ett liv där de ursprungligen kom ifrån. Det är också bara principen om flyktingkonceptet, att du får skydd i ett annat land så länge det behövs. Sedan reser du hem och bygger upp ditt eget land. Precis som danskar och européer gjorde under och efter Andra världskriget.

Filmen visar Tyskland, sommaren 1945, några månader efter krigsslutet…


8 responses to “Är du inte längre flykting ska du resa hem

 • Saeed Mostafa jannat

  Jag vill åka tillbaka
  Problemet är att jag har inte bostad där

  Gilla

 • Hönsmamman

  Rent ekonomiskt, dvs utifrån tanken att hushålla med resurser, så är det den största vinsten, både på lång och kort sikt. Hållbart, effektivt och medmänskligt. Att människor lever i omgivningar som de under sin uppväxt har skaffat sig förutsättningar att klara av. De unga arga ljugande männen har visat på de direkta svårigheter som människor har att anpassa sig till en för dem alltför okänd omgivning. Det blir helt enkelt för svårt för dem eftersom de är programmerade att verka på ett sätt de fostrats till och har inte kapaciteten att omprogrammera sig och sitt beteende. Som att komma hit och ljuga för att få förmåner. Det krävs inga välutvecklade hjärnor för att inse det ohållbara i ett sådant agerande? Det är kontraproduktivt eftersom de knappast ger intryck av att behöva skydd utan framstår i stället som Svarte Petter som andra behöver skyddas från?

  Svenska politiker verkar ha ett behov av att bli bekräftade genom att uppskattas för att de kravlöst förser främmande människor med ett fritt leverne. Sent börjar de gå upp för dem att de saknar mandat att agera så. Det är ohållbart, ineffektivt och saknar medmänsklig underbyggnad.

  Göteborg börjar få riktigt dåligt rykte? Goa, glada Göteborg?

  Fördelarna med en högst tillfällig asyl är många:
  Miljömässigt
  Hälsomässigt
  Kulturellt
  Ekonomiskt
  Språkligt
  Osv

  Inför licens för politiker? Obligatorisk mental undersökning som friskskriver personen är ett första steg? Dessa enkla åtgärder hade hindrat en sådan som Ruinfeldt från att nå maktpositioner inom det politiska området?

  Vad gör Danmark för att i stället kunna leverera kloka människor som Inger? De ser problemen och löser dem i stället för att ignorera dem? En sådan som Ruinfeldt kommer inte att förstå detta under sin livstid? Han saknar de fysiologiska förutsättningarnatt för att göra en medmänsklig, effektiv och hållbar analys? Hans nivå av analys når inte längre än till sin egen person?

  Gilla

 • No go zone

  Det är annat än vår dvärg till integrationsminister!

  Gilla

 • Ullabella

  Håller med, men framför allt ska det stora flertalet, de som inte är flyktingar skickas hem. De skulle aldrig ens släppts in. De har rest genom flera säkra länder och kommer inte från krigsdrabbade länder. De är asylshoppare som kommit hit för att ta del av våra skattepengar eller för att begå terror. Ut med dem!

  Gillad av 1 person

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Såg ett program på SVT 1:an 21.00 igår, – Fredrik Reinfeldt samtalar och intervjuar Anders Fogh Rasmussen och den senare var tydlig med att han använder Sverige som avskräckande exempel och att de samarbetade om en restriktiv invandringspolitik med dansk folkparti sedan 2001. Rasmussen nämnde särskilt Malmö som ett skräckexempel på en misslyckad ansvarslös massinvandringspolitik och han poängterade att han tycker att det är fel väg att gå när den politiska eliten och massmedia utestänger SD, kommer att slå tillbaka, troligen får SD minst 20% i valet 2018, – bra för oss som vill se en förändring!
  Danskarna är uppenbarligen mycket klokare och står med bägge benen i myllan!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Se detta på SVT play, ger perspektiv på denna viktiga fråga, notera att Fredrik Reinfeldt ofta passivt lyssnar på Rasmussen när han kommer med mycket hård kritik!

   Gilla

 • Katarina Elsässer

  Varför kan inte vi ha en minister som Inger?
  visst finns det kandidater och ämnen även i Sverige,tex Björn Söder men tillåter man att de får komma fram?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: