Pluspoäng till Johannesskolan i Norrköping för mobilförbud.


Den kristna friskolan Johannesskolan i Norrköping har nu infört totalförbud för mobiltelefoner.  Detta har länge diskuterats i olika skolor och nästan ingen vågar ta detta beslut. Barnens ”integritet” och ”man kan inte….” Det kan man visst! Alla skolor skulle följa detta exempel och organisera insamling av telefonerna på morgonen och uthämtning efter skolan slut.  Detta skulle få bukt med många problem i klassrummen och på rasterna. Ett litet steg i rätt riktning och som bekant så måste man börja någonstans.


5 responses to “Pluspoäng till Johannesskolan i Norrköping för mobilförbud.

 • Fredde

  Självklart ska mobilerna vara avstängda under lektionstid, likaväl som på möten i arbetslivet!
  Det är brist på respekt att inte låta mobilen ligga!

  Det är ingen raketforskning att inse att ungar som istället koncentrerar sig på mobilen istället för på lektionen kommer att missa en massa lärande.

  Jag är stenhård på detta på mina möten, självklart får någon ha den på om ett viktigt besked kan väntas, t.ex. från läkare. Men, då ska den vara på ”tyst”, och det finns ingen anledning att sitta och pilla på den.

  Gilla

 • Argus

  Jag håller inte med då jag aldrig haft problem med barn och mobiler kanske för att jag lärt ut ”netikett” redan på lågstadiet. Numera är det mest jag som får tillsägelser. 😉

  Skolan ska bland annat förbereda inför arbetslivet och det är få arbetsplatser där privata mobiler är förbjudna och då mest av säkerhetsskäl. Detta är en form av kollektivbestraffning som dels inte är tillåten och dels sänder fel signaler.

  Plocka istället mobiler och paddor av de som inte kan sköta dem men det förmår nog inte vår slutkörda lärarkår då det mest troligt skulle resultera i majoriteten av fallen med rasiststämpel. Sedan kan man även ifrågasätta hur det kommer sig att familjer som lever helt på skattebetalarnas bekostnad har senaste modellen av mobiltelefoner.

  Gilla

  • Tussilago

   Det undrar jag också? Fick en ny av mina döttrar då jag själv inte hade råd.

   Gilla

  • Mia

   Om Johannesskolan i Norrköping kan ha mobilförbud så kan andra skolor ha det också.
   Man kan inte ha samma regler för vuxna på en arbetsplats som för barn i en skolsal.
   Det har ingenting med kollektivbestraffning att göra.

   Gilla

 • Nordmann

  Flere Norske skoler innførte dette for 1 år siden, og effekten har vært meget bra. Betydelig bedre karakterer på samtlige, mere ro og bedre skoledag.. Meget bra tiltak, skulle vært innført på alle skoler..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: