Sverige borde ta ett större ansvar för världens flyktingar


Sverige ska skämmas för att man inte tar ett större ansvar för världens flyktingar.

Ungefär så kan man sammanfatta en ledartext, skriven av Matilda Molander på DN.

Det är inte verkligheten bakom asylpolitiken Matilda Molander vänder sig mot, utan det är skillnaden mellan orden ”asyl” och ”flyktingstatus” som upprör. De olika benämningarna av flyktingar och skillnaden mellan ”flykting” och ”asylsökande” kan ni läsa om på Wikipedia.

På just Wikipedias webbsida kan man läsa att ”Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer” och det är väl detta flyktingpolitik handlar om. Vi kan ta 2:a världskriget som exempel, där runt 70 000 finska barn kom till Sverige och togs hand av svenska värdfamiljer. Min morfar och mormor tillhörde dessa och jag önskar jag hade fått chansen att tala mer om detta med dom. Av dessa 70 000 återvände cirka 55 000 till Finland efter krigets slut. 15 000 adopterades av sina värdfamiljer. Det var alltså inte vanligt att hela familjer och släkter kom från Finland för att återförenas med barnen i Sverige.

Matilda Molander anser dock att flyktingpolitiken går ut på att människor som söker sig till Sverige ska få stanna här livet ut och återförenas med sina familjer och delar av släkten här och inte i hemlandet. Av den anledningen förfasas hon över att Sverige inte toppar listan över de syrier som 2015 fick flyktingstatus i Europa. Nu är det så att nästan alla syrier som sökt asyl i Sverige får stanna, oavsett om du är krigsförbrytare, terrorist, kriminell eller bara anger att du kommer direkt från Syrien.

På Aftonbladets sida ”På flykt” från början av 2015 kan man läsa följande om syriska flyktingar.

skarmklipp

Här bekräftas att samtliga syrier får stanna i Sverige, såvida att de inte redan sökt asyl i annat EU-land och därmed omfattas av Dublinförordningen.

Europaportalens webbsida från april i år får vi andra fakta bekräftade. Sverige var det land som 2015 gav asyl till näst flest flyktingar efter Tyskland, 34 470 respektive 148 215. Listan över positiva asylbeslut per capita toppade Sverige överlägset, 353 jämfört med tvåan Maltas 307 och femteplacerade Tysklands 182.

Det stora ansvar Sverige tagit och fortfarande tar, räcker alltså inte för ledarskribenten på DN, Matilda Molander. Hon vill avskaffa orden ”alternativt skyddsbehövande” och ersätta dessa med ordet ”flyktingstatus”, vilket skulle innebära att alla som kommer till Sverige ska få stanna i tre år, återförenas med familjen och därmed i praktiken få ett permanent uppehållstillstånd med allt vad det innebär.

DN

Det här kommer kanske inte att förvåna någon, men Matilda Molander på DN har ett förflutet som Migrations- och integrationspolitisk talesperson för Centerns ungdomsförbund, CUF. Hon har också pluggat arabiska, vilket kanske underlättar förståelsen för hennes engagemang för araber som vill till Sverige.

Ps. Lägg märke till att Matilda Molander inte länkar till några källor i sin text, något som alternativa medier ofta kritiseras för.


32 responses to “Sverige borde ta ett större ansvar för världens flyktingar

 • Lena

  Kanske lättare att ta till sig som svensk om man läser om galenskapen i en dansk tidning.
  http://www.bt.dk/politik/indvandrere-paa-kontanthjaelp-chokerer-det-er-helt-vanvittige-tal-det-er-en
  Har aldrig tidigare tyckt illa om någon folkgrupp men nu gör jag det !

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Danskarna har mer ryggrad och skriver 87% av de (på bilden går på bidrag)https://pbs.twimg.com/media/C0_n3HRWQAAXi8x.jpg.

  Gillad av 1 person

 • kjelle

  Bara ett av många exempel på effekterna av en havererad psykvård.

  Gillad av 1 person

 • Beppe852

  Man blir både upprörd och deprimerad över alla PK-människor i Sverige. De sprider sina åsikter och klarar inte av att ta intryck av situationens allvar. Tycker att de alla skulle tvångsförflyttas till Husby, Tensta, Bergsjön etc. Dessa samhällen finns i alla svenska städer, stora som små. Efter minst ett halvårs vistelse i någon av förorterna kan de återfå ordet! Om de då inte lärt sig något, kan de omhändertas på något av våra sjukhus för mentalt sjuka! Tror att det skulle vara en billigare lösning än ha dem ute i samhället.

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Existerar det fortfarande någon sluten psykiatrisk vård i detta laglöshetens nya Mecka? Med tanke på alla psykopater som tillåts härja fritt inom den politiska maktens korridorer och den rörelsefrihet som råder bland de specialimporterade kriminaldårarna, tillåter sig undertecknad att hysa tvivel.
   Vidare ser vi tveklöst fram emot den välsignade dag då dessa feminazistiska låtsasskribenter försvinner från den mediala arenan och ger plats åt gammal hederlig och objektivt utförd journalistik. Må så kjolregementets diktaturs dagar vara räknade.
   Andreas.

   Gillad av 1 person

 • Mimi N.

  Utav Sveriges kvinnliga befolkning är det bara nymfomanerna i V, C och Fi som vill ha håriga bestarna i landet i all evighet. Fråga Matilda Molanders läkare, han kommer att svara att MM lider av en kronisk klåda mellan tårna. Det läkaren har tystnadsplikt om och inte kan avslöja är att klådan finns mellan de två stora tårna på fötterna ….

  Gillad av 1 person

 • Ingemar

  Svårt att fatta hur man kan vara så PK-förstörd så man fortfarande har en sådan åsikt!!!!

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Jag kan bara hålla med om att vi borde hjälpa flyktingar i världen, inte ekonomiska migranter i Sverige. Vi kan börja med att skicka hem den absoluta majoritet som inte är flyktingar (6,8% av de 2 miljoner som fått uppehållstillstånd mellan 1980 och 2015 klassades som flyktingar). Sedan kan vi hjälpa fattigpensionärerna över EU fattigdomsgräns, sänka skatterna, satsa på infrastrukturen, omförhandla avtalet med EU och slutligen satsa 0,7% av BNI att hjälpa flyktingar i andra länder efter det att bidrag och avgifter till internationella organ och stiftelser är avräknade.

  Gillad av 1 person

  • Billy Boy

   Här är dagsfärska nyheter om svenska pensionärers erbarmlig dåliga ekonomiska läge jämfört med genomsnittet för pensionärerna i de övriga EU-länderna.

   År 2013 fick svenska pensionärer ut 69,3 procent av sin slutlön i pension. Om 40 år väntas andelen sjunka till 55,3 procent och Sverige placerar sig då bland EU:s sämsta.

   Hela reportaget kan läsas här:

   https://unvis.it/expressen.se/dinapengar/pension/sa-paverkas-du-av-det-nya-pensionshotet

   Ibland är finansminister Magdalena Anderssons ”Lada helt tom” …

   … för att sedan plötsligt tåla jätteutbetalningar till en massa suspekta ändamål, som regeringen anser ha mycket ”högre prioritet” än drägliga pensioner till våra äldre.

   Gilla

 • Tony

  Varför tar Matilda Molander inte steget fullt ut och flyttar till
  ett Arabland, men om hon nu inte flyttar så kan hon väl
  ta emot ett antal flyktingar på sin gata, för jag förmodar
  att hon häckar på Södermalm eller Djursholm? Inte det
  nä, nej just det, det är andra som ska bära bördan av
  hennes spelade godhet, aldrig hon själv och hennes
  gelikar, och sen undrar journalister över varför deras
  anseende är i absoluta botten hos Svenska folket?

  Gillad av 1 person

  • Fredde

   Hon är centerpartist och bor i Huddinge, inte visste jag att jordbruk var så stort där….
   Det har på något sätt blivit poppis att bli centerpartist bland Stockholms yngre, jag inte någon av dem ens suttit på en traktor, än mindre behövt kämpa mot billig import.
   (nu menade jag mat och inte ”ingenjörerna”…)

   Gilla

 • Ullabella

  Går folkutbytet inte snabbt nog? Måtte fan ta alla landsförrädare.

  Gillad av 3 personer

 • Mary Agnes

  Som notorisk öl- och sprit-drickare, måste jag fråga mig: Va faaan har dom i rödvinet nu för tiden, som gör folk komplett vansinniga? Inte ens de sämsta funny mushrooms back home ger sådana vanföreställningar….

  Kärringen är ju för fan totalt pantad. Typiskt att DN upplåter textplats åt nån som inte är redig i hoded. Hela DN verkar ju vara en parkeringsplats för folk med vanföreställningar.

  Mr Petterson, varför vädrar du dessa paranoida människors sjuka tankar. Det dränerar hederliga människors ork att hantera de fucking helvetes problem som de måste brottas och boxas med dagligen. Måste ta mig till ICA, vada som en jävla stork över tiggarna som väser fan vet vad på rumänska till mig när jag blänger med min allra värsta arga blick på de stinkande skithögarna som, snart viftande en en jävla licens, försöker ge mig dåligt samvete….

  Inte en spänn till parasiter – DET borde vara en val-slogan som ger röster.

  Gillad av 2 personer

 • fredrik toolanen

  Stefan Löven.Fredrik Reinfeldt kommer få ta ansvar för vad dom ställt till med i Sverige.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Man kan alltid hoppas men jag tror inte att detta kommer att ske. Det finns en allt för stor andel svenskar som inte har förmågan att förstå vart Sverige är på väg. Sverige skulle ha valt den hårda vägen redan för 30 år sen. Nu får man lappa och laga i lagstiftningen och släcka små bränder i hopp om att hålla jämna steg med utvecklingen. Men vi har sett under många år att allt bara eskalerar till det värre för varje år som går. Problemen i landet håller sig inte längre till storstäderna utan nu är även mindre städer och snart även byar ute på landet förlorade.

   Gilla

   • fredrik toolanen

    Kanske lite hårt att säga det. men det är rätt åt folk i små skyddade hålor som nu får smaka på det dom röstat på i decennier gråsossar som kallat mig och andra Sverigevänner för rasister,nazister,högersvin,högerextremister,främlingsfientliga så jag kan bara skratta åt åsnorna utan att känna minsta sympti hahahahahahahah

    Gillad av 1 person

 • eva

  Det finns bara en lösning på problemet. Kalla hela världen för Sverige, kalla alla människor på jorden för svenskar – så är problemet löst! Då kan alla vänstermuppar sova lugnt om nätterna, alla och alla är ju svenskt/svenskar.
  Kan någon besvara frågan varför just Sverige och svenskt anses som den absoluta lyckan för dessa vänstermänniskor?

  Gillad av 2 personer

  • eva

   Fortsättning på inlägget över – Samtidigt som de rackar ner på de som ursprungligen lever här och verkar hata oss utom som kassako för deras vänsterprojekt.

   Gillad av 2 personer

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Mycket intressant aspekt, främst med tanke på det faktum att den moraliskt befriade rödvinsvänstern konsekvent förnekar allt som ens kommer i närheten av det genuint svenska och inhemsk kulturhistoria. Emellertid, ett av denna korridorseende låtsasideologis främsta karakteristika är ju själva inkonsekvensen i deras mycket begränsade tänkande.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • ossie

  Dessa tokiga virrpannor som alltid har företräde i svensk skitpress att föra fram sina dårskaper. Men som sagt det minsta var och en kan göra emot detta är att inte betala en krona till svensk media ink, TV licens.

  Gilla

  • fredrik toolanen

   Kalla det för dårskap men det finns en agenda bakom allt vi kallar galenskap i svensk media. Titta bara på efternamnen på personerna som styr svensk media. Titta på usa och vilka som styr detta land.

   Gilla

 • bodilaikas

  Är denna person som hon ska mellan öronen. Ska vi skämmas så är det för hur vi behandlar våra gamla, hur vi slickat hem sjuka för att dö, hur sjuka ska tvingas jobba men tar livet av sig, våldtagna flickor, ja listan kan göras hur lång som helst. Så ta du och stoppa upp ditt ”borde skämmas” någonstans och ta du och skäms själv över ditt svek och din lojalitet som du riktar åt fel håll.

  Gillad av 1 person

 • Fredde

  Jag vill inte önska denna Matilda olycka, men en gruppvåldtäkt kanske skulle öppna hennes ögon för vart Sverige är på väg….

  Denna Södermalmsmaffia fattar inte att de leker med elden, de är idealister utan koppling till verkligheten!

  Gillad av 1 person

 • Nordmann

  Dærsom Matilda Molander vil ha flere Arabiske og Afrikanske som springer rundt i gatene våre og roper allu kvakk kvakk, så har vi 70 individer klar for utsendelse
  http://bit.ly/2inwinn

  Gilla

  • Nordmann

   This is Sweden 2016 – Immigration problems
   Jeg er nesten på gråten av å se hva Dere sliter med. Do something

   Gilla

 • mari svensson

  Matilda Molander skall öppna ögonen för verkligheten!! Sverige har offrat allt för dessa invällare. Vi har inget mer att lämna ifrån oss. Speciellt inte i Malmö där lycksökarna ”regerar”. Om vi inte passar oss så kommer Molanders barn och barnbarn bära burka. Blir de tillräckligt många så……..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Matilda är en ”tids-typisk” centerpartist, av den nyare ”storstadssorten”.

  Jag skäms inte över dem, men jag beklagar att de inte har mer omdöme , när de ska diskutera politiskt viktiga samhällsfrågor.

  Bristen är uppenbar på att teori och verklighet inte hänger ihop, för Matilda Molander.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: