Offensiv inledd efter vattenförgiftning i Damaskus

SYRIEN. Vattenförsörjningen till Damaskus i Syrien har letts om sedan terrorister förgiftat vattnet med diesel, uppger syriska myndigheter för al-Jazeera.

syrien-wadi-barada

En stor del av färskvattnet till huvudstaden kommer från en källa i den rebellkontrollerade Wadi Barada-dalen vid gränsen mot Libanon. Vatten tas nu från reservoarer, men myndigheterna räknar med att problemet är löst ”inom några dagar”.

Regimen inledde en offensiv mot Wadi Barada, sedan dieselkontamineringen upptäcktes, i fredags. På måndagen uppgav oppositionella för al-Jazira att minst 14 civila, flera av dem barn, dödats i flygbombningar i området.

– Pettersson noterar att en del medier fortsätter att kalla de som förgiftar vatten och annat för rebeller…

Nedan en film för Reinfeldt, Gardell och andra som påstår att vi har plats för flyktingar i Sverige. Filmen är från Syrien i december 2016 och visar att det finns skapligt med plats där också, med gott om sevärdheter från äldre ofta kristna tider…

5 thoughts on “Offensiv inledd efter vattenförgiftning i Damaskus

  1. OT – än sen ?
    Preşedintele Cehiei: Conducerea UE este birocratică şi incapabilă

    Președintele Cehiei, Milos Zeman, și-a reafirmat în mesajul de Crăciun refuzul de a primi în țara sa „migranți musulmani” și a criticat elita „neputincioasă și birocratică” aflată la conducerea Uniunii Europene, transmite AFP citată de Agerpres.

    Milos Zemans hela jultal finns på DIGI24, TV-nyhetskanalen tillika sajt. Han upprepar vägran att ta emot s k flyktingar – något som är oförenligt med den civiliserad och högkulturell nivå som vissa europeiska länder fortfarande har. Han säger också så att alla ska se och höra: EU i sin ledarrollen är oförmögen och byrokratisk. Han har alltid uttalat sig negativt om A. Merkel och höll öppet med Trump under valkampanjen.

    Varför håller Sveriges politiker näsan i vädret ? Vi har också det uttrycket, men vi har ett till: Den skabbiga geten håller svansen högst !

  2. Der er ingen ende på menneskets afskyelige handlinger Vi er naturens værste dyr og er belemret med en grå hjernemasse mellem ørerne. som vi bruge til at skade hinanden mest muligt- Intet andet dyr i naturen gør sådan nogert

  3. Äntligen har rätt sida vunnit . Assad ? Jag tror att som ateist som jag är har jag samma rättigheter där . Och så är det ett betydligt behagligare klimat : Så ta mej dit . Där ska jag bo , Syrien det är eruopas vagga Evolutionen började där . Dom kan flytta hit så kan jag flytta dit , och så slipper vi mångkultur 😉 Nä

  4. SVT är rädda och ryggradslösa, fega, de vågar inte rapportera vad ”rebellerna” gör, dvs halshugger folk och förgiftar vattnet , tur att Al Jazeera har ryggrad nog att rapportera detta MEN är någon förvånad ? Inte jag, det är detta och annat jävelskap dessa muslimer sysslat med sedan Muhammeds tid år 600 i Medina, dvs i c:a 1500 år….

Kommentera