Förnekelsen


”I svallvågorna efter de vidriga attackerna i Paris är det givetvis diverse bysnillen som öppnar munnen och, på allvar, hävdar att nu minsann, nu kommer terroristerna till Sverige, i flyktingströmmen”.

Så skrev socialdemokraten och den fackligt aktive byggnadsarbetaren Calle Fridén på sin blogg i november 2015. Förnekelsen var total, trots det vi redan då visste, men han var inte ensam i sin naiva syn på de miljoner som anlände Europa från terrordrabbade områden under 2015.

Fridén kommer med lätt absurda förklaringar till varför inga jihadister kommer gömda bland flyktingströmmarna.

 • Terroristerna är lätt igenkända av andra flyktingar. De kan inte dölja sig, vare sig för flyende eller för olika kontrollmyndigheter.
 • De kan inte språket, kan inte samhällets struktur, har förmodligen bara en mycket ytlig uppfattning, om ens en någon, om vad Sverige är.
 • Man måste ha vapen och det är inte lika lätt att få tag i som man kunde tro.
 • De potentiella terroristerna måste lita på varandra. De flesta av de attacker som genomförts har iscensatts av män som känner varandra mycket väl.
 • De måste ha nån sorts kontakt med varandra, och modern teknik avslöjar långt mer än man kan tro.

I dessa fem punkter avvisar socialdemokraten Fridén att det kommer jihadister och terrorister till Europa, gömda bland riktiga flyktingar.

Fridéns blogg

En enskild persons åsikter kan man kanske bortse från, men våra stora medier då? Jo, den här rubriken hade DN i september 2015, alltså efter att vi nåtts av uppgifter från utländska säkerhetstjänster och erfarna reportrar.

skarmklipp

DN hänvisar här till ”ledande experter” som menar att gömda jihadister bland flyktingströmmarna bara är spekulationer och myter.

DN raljerar också över utländska säkerhetsexperter och medier som påvisar att terrorister visst gömmer sig bland flyktingströmmarna. Istället lutar man sig på enstaka experter som avvisar sådana tankar, bl.a. Magnus Ranstorp som listat 24 planerade terrorattacker i Europa mellan oktober 2013 och september 2015 och kommit fram till att ingen av dessa haft individer från Syrien och Irak involverade.

DN

Nåväl, i maj 2015 publicerade BBC en artikel om militanta IS-krigare som smugglas in i Europa på de flyktingbåtar som tar sig över Medelhavet. Denna artikel publicerades alltså långt innan socialdemokraten Fridén och DN publicerade sina.

BBC

I januari 2015 publicerade både Aftonbladet och Expressen en nyhet om insmugglade terrorister. Artiklarna baserades på en intervju i amerikanska Buzzfeed där deras erfarne utrikeskorrespondent Mike Giglio talat med IS-medlemmar som själva hävdat detta.

Redan i juni 2015 hade vi på Petterssons ett inlägg om denna fråga, där vi bl.a. länkade till en artikel i SvD med den f.d. afghanske regeringstjänstemannen Zulmay Afzali som hävdar att vi i Sverige är naiva i synen på insmugglade IS-krigare och att dessa redan finns i landet.

Både DN och enskilda bloggare i den socialistiska sfären förnekade detta ända fram till i slutet av förra året. De hade samma uppgifter att tillgå och under 2016 har dessa bekräftats gång på gång. Vi vet att en i Sverige boende algerier var med om att regissera attentaten i Paris och genom Uppdrag Granskning vet vi att två av attentatsmännen kom gömda bland riktiga flyktingar på de båtar som kom över Medelhavet. Detta bekräftas också i Expressen som även belyser att andra terrorister tagit samma resa, liksom europeiska araber som rest till Syrien och Irak för att sedan återvända ”hem” i syftet att iscensätta terrorattentat.

Idag vet vi alltså bättre. Än så länge har jag inte hört Stefan Löfven erkänna fakta, men den betydligt större och mer erfarna Angela Merkel har tvingats erkänna att hennes naiva asylpolitik lett f ram till att terrorister smugglas in i Europa, gömda i de stora flyktingströmmar som fortfarande når vår del av världen. Amerikanska CNN som är betydligt större än DN har också de i år publicerat artiklar om insmugglade terrorister, bl.a. i denna artikel från i maj.

Jag undrar om DN:s redaktion och den socialdemokratiska bloggaren Calle Fridén sitter hemma och skäms idag eller om de fortfarande hör till den förnekande skara som ropar allt högre om öppna gränser och en generös asylpolitik?


6 responses to “Förnekelsen

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Epitetet bysnille tycks denne Fridén med schvung leva upp till, och hans uttalanden bevisar med all önskvärd tydlighet att vederbörande låtsaslitteratör uppfyller samtliga kriterier för vad som kan förväntas av en traditionell byfåne och vederbörandes hela kvasifilosofiska register. Kolingens krönika äger ju onekligen ett visst makabert underhållningsvärde, men vore denne fackentusiast disponerad för självkritik, torde han nu återfinnas i en nattsvart jordkällare. En byggnadsarbetare som blivit en skam för sitt skrå.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Kent

  Det verkar ju vara fullkomligt korkade och naiva personer bortom allt förstånd som inte ser riskerna men är de så korkade, kanske en del men långt ifrån alla.
  Men den verkliga orsaken är att ca: 95% av muslimerna röstar vänster om de röstar och desto mer vänster desto större andel muslimer i röster.
  Jag ser i alla fall ett klart samband i denna förnekelse och servila hållning till de muslimska särkrav i förhållande till normala svenska samhället.
  Kanske 8-9% av vänsterrösterna består av muslimska röster.
  Förövrigt anser jag att nästan varje muslim är en mer eller mindre stor säkerhetsrisk.

  Gilla

 • Tony

  Varför flyttar inte Media folket och alla dom som älskar
  mångkultur till dessa smältdeglar och lever bland det som
  dom tydligen älskar så högt? Det måste väl vara enklare
  än att övertyga den allt större skara människor som inte
  delar deras övertygelse? Ja jag ser en samling stora hycklare
  som vet om att dom slagit in på fel väg, men som är för fega
  att erkänna detta!

  Gilla

 • Ullabella

  De flesta av de goda saknar både logiskt tänkande och förmåga att skämmas. Friden är säkert stolt över att vara extremt troende PK-ist, han har fått guldstjärna av Schyffert och de andra prästerna i sekten.
  De som bär ansvaret för den enorma invasionen av oidentifierade personer kan inte vara så förbannat stendumma och naiva. Nu tänker jag försvaret (är det inte deras jobb att skydda vårt land?) och regeringen. De lät gränsen vara vidöppen alltför länge. Om 160 000 är den officiells siffran så betänk att lika många till kan ha kommit, för många gick under jorden direkt utan att söka asyl hos Invasionsverket. Så vlåt oss tänka oss det dubbla antalet, dvs 320 000 av blandat klientel. Självklart finns terrorister bland dem.
  Frågan är varför försvar och regering satt med arnarna i kors och lät vårt land översvämmas av oidentifierade migranter. Det måste ha varit meningen. De förrådde oss. Merkel och Löfven, samma skrot och korn, simpla landsförrädare!

  Gilla

  • Tony

   Jo men merparten av försvaret, det lilla som finns kvar
   är ju stationerade nere i Mena Länderna, vad dom nu
   har där att göra.
   Så vi får väl nöja oss med att vi har världens i särklass
   mest inkompetenta politiker kvar i Sverige?

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det är kanske i byarna runt om i Sverige som man ser dom mest.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: