När svenska bibliotek tvingas kapitulera

Bibliotek världen över har länge varit en tillflyktsort för människor som söker kunskap, tystnad och ro. I spåren av en totalhavererad migrationspolitik är detta nu ett minne blott.

Paula Neuding har berört stöket på svenska bibliotek vid flera tillfällen. Hon gör det igen och konstaterar att biblioteken tvingas ge vika för buset som gjort dessa platser till sina egna.

Alla svenska städer har redan fått, eller är på väg att få, sina egna mångkulturella oroshärdar där våld, droger och allmänt stök regerar. Det mångkulturella buset har redan gjort torgen till sina, tunnelbanestationerna och fritidsgårdarna likaså. Nu är det biblioteken som gör hederliga människor otrygga.

Västerås har Bäckby och Råby, två mångkulturella smältdeglar som uppmärksammas i allt mindre smickrande sammanhang. Som i alla liknande områden har kommunen satsat stort för att de som valt att komma till Sverige ska trivas. Ingen är väl förvånad över att buset struntar fullständigt i detta. De langar hellre droger, sitter med de bakåtvända kepsarna och skriker okvädningsord till förbipasserande och kastar lite sten när polis och räddningstjänst närmar sig. Hur många miljoner kommunerna än satsar, tänker dessa mångkulturella gäng fortsätta att utmana rättsstaten och de som vill leva i den.

På biblioteken i Bäckby och Råby skränar gängen, kastar möbler och är allmänt hotfulla. Hot är vardag för de anställda, både på arbetsplatsen och på väg till och från den. Personalen har utrustats med larm och öppettiderna har kraftigt reducerats. Nu har man diskuterat att anlita väktare som skyddar personalen, besökarna och inredningen. Jo, vi talar om bibliotek och inget annat.

Bibliotek som i stort sett alla mindre orter och städer i Sverige blivit av med de senaste decennierna. De nya svenskarna visar att de högaktningsfullt skiter i de som många har kärt. Integrationsproblem, skriar politikerna. Skitsnack! Det här rör sig om områden i Sverige där de styrande politikerna förmodligen satsat betydligt mer än på de mindre orterna i kommunernas utkanter. Att regeringen nu tvingat varenda svensk kommun, från norr till söder, från öster till väster, lär väl knappast muntra upp de boende i de områden där de mångkulturella buset slår ned sina bopålar.

Expressen

Jag hjälpte er googla lite på bibliotek + ungdomsgäng + stök. Ingen rolig läsning, men varsågoda.

26 thoughts on “När svenska bibliotek tvingas kapitulera

 1. Ja, varför skulle böcker och läsning helt plötsligt bli intressant och värt att respektera? Har man fått chansen i skolan, utan att bry sig, så är det inte konstigt. Vissa muslimer tycker till exempel att en bok räcker för att klara sig i livet, alla andra är farliga och samhällsstörtande. Får man dessutom stå på väntelista för att låna Mein Kampf, då är det klart att det blir klagomål på utbudet.

 2. Vi har de samme problemer på danske biblioteker. De bliver nu brugt til mødesteder for uledsagede børn (16-30år) hvor handel med forskellige varer foregår, hvor de anvender de gratis internetfaciliteter og lægger beslag på mødesteder som tidligere anvendtes lånere, som her kunne finde ro og stilhed til at fordybe sig i det emne der optog dem. Den tid er forbi, der er en hujen, høje råb, stormen frem og tilbage, slagsmål og nu hvor der ingen opsyn er på stederne om aftenen stiger kriminaliteten voldsom og vi kan nu ikke sende vore børn på biblioteket længere uden ledsagere

 3. Biblioteken nuförtiden skall inte kallas bibliotek utan M ö t e s p l a t s e r! Smaka på ordet. Säkert gör ordet en kommunalpolitiker yr av lycka, här skall gammelsvenskar och nysvenskar mötas i kommunal och gemensam lycka och gemenskap!
  Tyvärr börjar äldre personer av europeiskt ursprung undvika att gå på biblioteken, jag är en av dem, på grund av alla ”förmågor”.
  Biblioteksutbildad personal ersätts nuförtiden helst av icke biblioteksutbildade personer men sådana med mångkulturerfarenhet och erfarenhet av ungdomsarbete i bakgrunden. Bokkunskap anses inte längre viktig.
  Bibliotekarier är i allmänhet människovänliga (= allmänt flummigt vänster), snälla, hjälpsamma och vänliga personer som lätt körs över av hårdföra typer(sådana som i Bäckby). Lite mer skarp personal stöttas tyvärr inte av sina kollegor utan får intern kritik för att man skrämmer bort folk genom att säga till. Egen erfarenhet.
  ”Biblioteket är till för alla”. Tyvärr skrämmer ”Allah” bort andra låntagare.

 4. Någonting har drabbat både skola och bibliotek, båda ställen där man hämtar kunskap, det är kanske meningen att vi inte skall lära oss någonting längre? Har det blivit en målsättning att göra Sverige till ett u-land?

 5. På punkt efter punkt skiljer Sverige ut sig från normala
  länder, eftergivenheten mot medeltidens idioter är skrämmande,
  men felet ligger hos Svenska beslutsfattare som är ynkliga!

  • Felet ligger på Svenska folket som utan synbara ljudliga protester tillåter detta ofog. Bojkotta allt som ha med muslimer att göra från en muslimsk ägd kiosk till muslimsk doktor på VC eller sjukhus.
   En sak jag ha frågat mig länge ”Varför finns det inga pizzerior som är Svensk ägd med Svensk personal? Tanken att en muslim jävel spotta på min Pizza avhåller mig från att handla/äta där.

   • Under 60-talet och ett antal år framåt var det enbart italienare som drev pizzerior och pizza var lite av statuskost. Sedan kom jugoslaverna och därefter muhammedanerna.

 6. Jag läste en flumartikel i Metro idag, där hon menade att det inte alls är mer våld och terrorism idag än tidigare.
  Istället anklagade hon sociala nätverk och bloggar för att sprida skräck i onödan.
  Hon babblade om källkritik.
  Exakt min syn på saken, men varför undviker PK-media att berätta vad säkra källor säger?
  Varför mörkar PK-media vad som händer?
  Varför ljuger PK-media?

  Man undrar ju hur mycket som ska krävas innan heliumballonger som hon inser vad som pågår?
  Jag vill inte önska henne olycka, men om kanske måste det behövas ett övergrepp innan poletten trillar ner…

  Vakter på Bibliotek, det har då aldrig funnits tidigare!

  Men, det kan ju inte vara de högutbildade berikarna som är orsaken, det måste ju vara svenska rasister…

 7. När jag var inne på bibblan i en skånsk stad samt påtalade att ljudnivån var i högsta laget med tanke på att detta är ett bibliotek fick jag av en kommunalanställd höra att bibliotek INTE längre är bibliotek? En bibliotekarie stod samtidigt & skämde ögonen ur sig! Tack Ygeman!

 8. Asylsökande från jordens alla hörn finns snart i hela Sverige. De hinner nätt och jämt landa innan de kräver moskéer, kulturcenter, fritidsgårdar m m. Och ”egna” just för sina landsmän. Men det räcker inte de tar över våra svenska mötesplatser i samhället och förstör dem.
  Min sorg var stor när jag gick in på Länsbiblioteket och fann att de tagit över där också. Gap och skrik och terrorisering av kunder. Kan det vara så svårt att porta dem som inte kan uppföra sig?

 9. Risken är stor om VI rensar ut Packet har vi Vänsterflummare Feminister och POLIS emot oss.I fängelse är det 80-90 prcent invandrare.Så risken är för stor

 10. Vid de senaste årens frekventa biblioteksbesök har man inte kunnat undgå att märka den mycket förändrade miljö som kommit att domineras av det asociala bottenskiktet av ungdomar med icke-svensk härstamning.
  Det är stor skillnad mellan att som vuxen kunna ha visst överseende med högljudda ynglingar, och att kontinuerligt störas i en sfär som av motiverad sed och tradition varit en lågmäldhetens och kunskapstörstens fristad. Av i dag är det endast de stora biblioteken av Carolina Redivivas magnitud som förmått hålla bildningsborgarnas bastioner i taka händer, under iakttagande av ordning och uppsikt.

  Vi har aldrig tidigare läst om kommunbibliotek som tvingas anlita väktare. De landsförrädare till politiker som introducerat laglösheten i vårt land, har mycket på sina sjuka samveten. De ryggradslösa kräk till kommunpolitiker som uteslutande svarar med undfallenhet och inkompetens, är medskyldiga till det anarkistiska scenariot.
  Förhoppningsvis kommer läget att stabiliseras efter det hett efterlängtade regimskiftet och den gängse bibliotekskulturen småningom bringas att återuppstå.
  Andreas.

  • Felet ligger på Svenska folket som utan synbara ljudliga protester tillåter detta ofog. Bojkotta allt som ha med muslimer att göra från en muslimsk ägd kiosk till muslimsk doktor på VC eller sjukhus.
   En sak jag ha frågat mig länge ”Varför finns det inga pizzerior som är Svensk ägd med Svensk personal? Tanken att en muslim jävel spotta på min Pizza avhåller mig från att handla/äta där.

   • Tack för Din utmärkta svarsreplik! Mycket rekommendabla riktlinjer, ty det förhåller sig tveklöst så att det är vi, folket, dvs gemene man som av egen kraft och i eget intresse måste ta ansvar och reagera. Vi kan inte lita på att någon annan tillvaratar våra angelägenheter och agerar i vårt ställe. Det komplicerade är just att förmedla denna insikt till den stora grå massan som ännu inte insett vidden av den fara som hotar våra europeiska samhällen, och som alltjämt tycks acceptera och tolka PK-medias propaganda som objektiva nyheter. Det faller således på den politiskt initierade oppositionen att efter bästa förmåga sprida information om alternativa nyhetskanaler och bringa ljus i den kulturfascistiska skymningen.
    Andreas 🙂

Kommentera