Sveriges unga muslimer och ung vänster förlorar miljonstöd

INRIKES. Ung vänster och Sveriges unga muslimer förlorar miljonstöd från staten. De har fått avslag när de ansökt om stöd. – Vi har tagit beslut om bidrag till ungdomsorganisationer och det är ett antal som har fått avslag, säger Johnny Lindqvist på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till tidningen.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) delar varje år ut bidrag till ungdomsorganisationer runtom i Sverige. Men nu förlorar bland annat Ung Vänster och Sveriges unga muslimer ekonomiskt stöd från myndigheten.

Ung vänster får inte längre miljonstöd för att ungdomsförbundet ”inte har god ordning på sin ekonomiska hantering och därför inte kan beviljas organisationsbidrag”.

Men varför Sveriges unga muslimer får avslag på sin ansökan om stöd svarar inte myndigheten på.
– Vi återkommer under dagen med det. Jag hänvisar till dess till respektive organisation, säger Johnny Lindqvist, kommunikationschef på MUCF.

Förra året fick Ung vänster 1,5 miljoner i statligt stöd. Sveriges unga muslimer fick 1,36 miljoner kronor i statligt stöd plus cirka en halv miljon kronor för ett projekt mot rasism. Ytterligare ett par organisationer uppges ha fått avslag när de har sökt stöd.

Ytterligare en organisation som nekas stöd är Sverigedemokraternas före detta ungdomsförbund, numera fristående, med hänvisning till att deras tolkning av svenskhet och nationalism inte är förenligt med respekten för demokratins idéer, jämställdhet och förbud mot diskriminering. Men Sverigedemokraternas ungdomar har aldrig fått några bidrag och det är ynkligt att påstå att de inte har respekt för demokratins idéer, jämställdhet och förbud mot diskriminering så länge muslimska organisationer och samfund får bidrag.

-Pettersson tycker det är obegripligt att muslimska/islamska organisationer fått bidrag tidigare men det skulle inte förvåna mig om de får pengar från andra håll…

Läs mer…

Här finns de som fått bidrag

16 thoughts on “Sveriges unga muslimer och ung vänster förlorar miljonstöd

  1. Unga Muslimer(Jihadister) överklaga och sen få de sina pengar, vakna detta är Sverige. Dårarnas lekpark.

  2. Inte har god ordning? Bokföringsbrott alltså. Någon som tror att polis och åklagare kommer att agera?

  3. Hur många medlemmar har unga muslimer i Sverige? Låter som de fått väldigt mycket i bidrag i förhållande till antal möjliga medlemmar. Glädjande att varken de eller vänstern får en krona!

  4. Då tog man också bort SDU:s stöd, efter påtryckningar, man kunde dock ej finna några brister hos SDU utan beslutet baseras på deras värdegrund, som ingen kan definiera vad det är!!

    • Kanske samma som den här kvinnan, det är verkligen skrämmande.
      Kunde aldrig tro att Sverige skulle bli illa, de som vädrade makt utan moral, de styr.

      • Ja, det är sjukt! Men sådant har gjorts lite grann förut då man T ex hoppade över verser i Staffan Stalledräng. Troligen för att inte underblåsa Varghatet!! ”I den fula ulvens spår, raskt och oförskräckt han går” den versen sjöngs p t aldrig!!

  5. ”Muslimer mot rasism”, finns jultomten? Har ngt muslimskt land skrivit på FN´s deklaration för mänskliga rättigheter, Stöder FI våldtagna kvinnor? Demonstrerar Jonas G på Tahir torget för bögarnas rättigheter?

  6. Nu gäller det bara att undersöka och åtala Disney-bruden för hennes utdelning av bidrag till suspekta organisationer under många år.

  7. Bra organisationer av den sorten ska inte ha en krona av skattepengar. Deras verksamhet är rent samhällsomstörtande.

  8. Alla som har något mellan öronen fattar att hela systemet är destruktivt.

    ‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡

Kommentera