Skolan ändrade i jultexterna – värnar inte traditionerna

INSÄNDARE. Nu närmar vi oss julen med våra gamla svenska jultraditioner där våra julsånger bidrar till att föra våra jultraditioner vidare och förhöja julstämningen. Detta är en tradition vi skall värna om.

Men vad händer? När jag tillsammans med mitt barnbarn, som går på Södra Skolan i Åmål, lyssnade på några julsånger och kom till sången ”Nu tändas tusen juleljus” så berättade mitt barnbarn att man inte fick sjunga vers 2 med texten ”född av Herren Jesu Krist vår frälsare och gud”, samt vers 4 med texten ”en stråle av Guds kärleks ljus, samt att texten i vers 3 ”en stjärna över Betlehem” ändrades till ”en stjärna över alla oss ”.

Men vad håller ni på med på Södra Skolan? Jag ställer därför frågan till skolans rektor: Vem har tagit beslutet att ändra i julsången? Och har man enligt upphovsmannarätten rätt att ändra texten? Nu får det vara slut med särbehandlingen av de nyanlända eleverna, tanken var väl att dom skulle integreras i det svenska samhället och inte tvärt om. Vi skall vara rädda om de svenska traditionerna.

Snart har vi inga kvar. Jultomten

– Jultomten hade den här insändaren i NWT  och Pettersson noterar att islam flyttar fram steg för steg, ibland bara av feghet och flathet från svenskar.

Varför följer Sverige inte FN:s flyktingkonvention?

En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.

Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer. De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34. Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya svenskarna ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten.

  • Dels av ekonomiska flyktingar för fattigdom är inget asylskäl.
  • Dels genom att resa genom mängder av fredliga länder för att komma till Sverige.
  • Dels genom att systematiskt och grovt åsidosätta värdlandets lagar och förordningar.
  • Dels genom att vägra assimilera sig, vilket till stor del är politikerna och journalisternas fel.

Det är ur demokratisk synpunkt viktigt att Sverige följer FN:s flyktingkonvention, för inte kan vi påstå att FN är rasistiskt.

Alltså

  1. Första fredliga land den asylsökande anländer till gäller.
  2. Assimilering, den kulturella särarten överges i mötet med majoritetssamhället.
  3. Värdlandets lagar och regler ska gälla.
  4. Alternativet till 1-3 är hemresa

19 thoughts on “Skolan ändrade i jultexterna – värnar inte traditionerna

  1. Jag har ett stort antal utländska medarbetare på min arbetsplats, och de är högst förvånade över svenskarnas flathet.

    – Hur kan ni tillåta att politikerna förstör ert land??
    -Varför säger ni inte från?

    Jag förklarade lite hur PK-media och 7-klövern opererar, och hur de medvetet för solk bakom ljuset, och då blev de ännu mer oförstående.
    – Det är ju ni som röstat fram dem??

    Just det. Kom ihåg att rösta rätt i nästa val!

  2. Lyft ut dessa jävla mähän från sina taburetter som ändrar
    i texterna på våra julsånger, eller notera i vart fall namnen på dem så vi kan göra detta vid ett regimskifte! Vem ger dessa kräk rätt att lägga in andra ord i psalmer som sjungits i flera generationer?

  3. Delvis rätt, den minoritet som vill integreras och/eller assimileras blir ”lärda” att detta är fel!! Alltså ett antiintegrationarbete som samtidig ger andra migranter, islamister, nyanlända och andra negrer m fl näring till sitt ständiga gnäll och kverulans i allsköns språk-, boende-, ekonomi-, religions-, och ”diskriminerings”frågor mm.

  4. Muslimerna skall ge fan i att förstöra våra Svenska traditioner.
    Om dom inte passar så skall man inte befinna sig på Svenskt territorium.

  5. Vilken förvanskning. Man trodde att liknande tillhörde en svunnen totalitär tid. Men ack vad man bedrog sig. Hitlers och Stalins anda lever tydligen än i dag. Och ännu mer. Så är det när man vill likrikta en befolkning enligt sin mångkulturalismdoktrin. Vad skiljer totalitarism åt annat än namngivning. Men samma förtryckande ruttna innehåll av mänsklig ofrihet, oavsett regim.

  6. Du Pettersson, vi kanske inte ska lägga skulden för ändringarna på invandrarna. Satt åp på bussen häromdagen och där satt en familj med barn i 4-års åldern, båda barnen sjöng både pepparkaksvisan och nu tändas utan att föräldrarna reagerade. Jag tror att det är antirasistiska idioter som inbillar sig att invandrarna blir stöta av att pippis pappa är negerkung och att pepparkakor är lika bruna som vissa afrikanska folk.
    När mina föräldrar kom till Sverige så fick dom hjälp med bostad och arbete, sedan fick dom klara sig själva. Dom fick tre barn som alla har universitetsexemen. man kan bara man vill

    • Du har mycket rätt i att det inte är invandrarnas fel från början. Det finns rötägg som förstör men Pippis pappa, kinamannen på godispåsen, pepparkaksgubbar, stjärngossar, julsånger mm.mm Det är antifolket – vänstern/Fi/Mp/ och denna kategori som kommit på. Helt utan belägg skulle jag vilja påstå.

    • Delvis rätt, de som vill integreras och/eller assimileras blir ”lärda” att detta är fel!! Alltså ett antiintegrationarbete som samtidig ger andra migranter, islamister, nyanlända och andra negrer näring till sitt ständiga gnäll och kverulans i allsköns språk-, boende-, ekonomi-, religions-, och diskrimineringsfrågor mm.

  7. Det gör ont i mig att se hur villigt de onda slaktar svenska traditioner och svensk kultur för att ställa sig in hos de nytillkomna. De raderar oss infödda och lämnar över vårt land. Jag har inte blivit tillfrågad, har ni??

  8. Det verkar vara någon missriktad välgärning när lärare och rektorer får för sig den här typen av ändringar, inget som muslimer har frågat efter
    men de brukar få skulden.

    Nu är det ju bara en skola av tusentals andra som vill ändra i texten så kritiken ska i så all riktas mot just den skolan..

    • Det är inte bara en skola. Det gäller hela svenska samhället som bit för bit monteras ner. Allt ska stöpas om och plattas ut för att vi ska bli en neutral fond åt alla andra kulturer och religioner. Vi utplånar oss själva och kryper för allt som är importerat. Ser du inte det?

  9. Varför finns det så många felfallna själar inom skolvärlden? Rektorer verkar ofta ha en missriktad fattningsförmåga. Jag blir mörkrädd för dessa galni gar finns mitt ibland oss.
    OT? Vad hände med skolledarna i Vimmerbytrakten som mörkade skolgårdsvåldtäkten? Belönade för sitt mod?

  10. Utmärkt ansvarsfullt. Det borde vara bara att sätta igång tillämpning i full skala. Det är förödande som det är. Frankrike är ett varnande skräckexempel och så långt får det inte gå.
    https://petterssonsblogg.se/2016/12/15/frankrike-bryts-ned-framfor-ogonen-pa-oss/
    Riksdagsledamöter verkar inte se faran. Många tycks fortfarande lägga mest tid och kraft på att förtala och nedvärdera Trump, Trump-väljare Brexit-väljare, SD, SD-väljare och övriga invandringskritiska i allmänhet. Sverige är i ett kritiskt läge tyvärr. Våra nordiska grannar är nog oroliga för en större kollaps inom 10 år om det fortsätter på samma sätt som nu.

    • ruben
      Just Frankrike är ett exempel, en av debattörerna i det här utmärkta programmet nämner Frankrike och Sverige i samma mening, stora problem. Om ni inte hinner lyssna på hela, så gå in vid 23.11 och lyssna på de norska rösterna, det är viktigt. Hela programmet är viktigt mycket viktigt , missa inte !

      • Tack Lena! Bra program. Jag såg hela programmet från DGS i går. Det var uppmuntrande att höra dessa kloka röster från vårt kära grannland. Jag förstår inte riktigt varför någon låtit Sverige blivit så extremt skruvat till en allmänfarlig nivå.

  11. Apropå migrations politik……………

    Nima Dervish skriver om det förutsägbara statsmedias sätt, att göra riktade program. Det han själv tar upp i sitt debattinlägg, är ju att föredra som utgångspunkt, för en bättre integration, alla dagar i veckan.

    Saxar lite ur hans inlägg……

    ”Melanin är UR:s nya ungdomsprogram om att vara afrosvensk i Sverige.
    I ett inslag berättar en filmvetare om hur svarta ofta skildras i vissa typiska roller: Svältande, behövande, ”the angry black woman” etcetera.

    Tänk om UR hade insett innebörden av hans ord, ty Melanin självt är en kavalkad av svarta som är: Förfördelade, diskriminerade, kränkta, irriterade, ledsna, utsatta…

    Visst, det är inte orimligt att lyfta fram problem och utsatthet. Men sker någonsin något annat när målgruppen adresseras?

    Här hade man chansen att inspirera unga, bryta fördomar, komma framåt – och tog den inte. 

    Fick jag bestämma hade jag insisterat på ett program om svarta intellektuella och vetenskapsmän.

    Men visst, nu vet unga svenskar att om de får höra rasistiska tillmälen så finns DO. Alltid något. Anstränger de sig kan även de bli kulturvetare och intervjuas om n-ordet på tv. ”

    Hela Nima Dervishs debattinlägg.

    http://www.dagenssamhalle.se/kronika/stereotypt-melanin-ger-foega-inspiration-30273

Kommentera