Jag upphör aldrig att förvånas…..


Detta är ingen dagsnyhet men har gått mig förbi. Enskede Gymnasium har skämt ut sig riktigt. Denna typ av tilltag får mig att må dåligt.  Seif  Aldaffai sökte upp skolans kör och bad att få bli Lucia efter Åhlenskampanjen.     – Vi hade inte bestämt att vi skulle hitta just en kille men det kändes som ett bra tillfälle, det ska finnas en chans för alla att vara Lucia. Det känns jättebra att Seif var så otroligt seriös, han tog sitt uppdrag på största allvar. Han sa att han hade drömt om det här, säger musikläraren Linnea Stensdotter som ledde luciatåget.  För mig är detta ett hån mot våra traditioner, inget annat.

Amatörfilm från youtube, Klicka på länken nedan till SVT och se bättre och med intervju

SVT


51 responses to “Jag upphör aldrig att förvånas…..

 • Bosse S

  Detta var absolut den fulaste Lucian i historien.

  Gilla

 • FINSPÅNG

  Vilken satans dekadens !Nästa år,då kanske vi får se en gibbon som bär ljuskronan hos Enskede Gårds gymnasium .

  Gilla

  • Skåningen

   Vilka traditioner då? De första svenska Luckorna i Lund var faktiskt män. Det finns foton på de båda från 1870-talet, i full Luciamundering. Den första Luckan i Västmanland var en mytisk figur som kallades för Lussegubben. Ta reda på fakta istället för att gnälla. Vi har många konstiga traditioner kring juletid i Sverige, och de flesta av dem härstammar från Tyskland.

   Gilla

  • dave

   Rektorn är redan det. Gibbon alltså.

   Gilla

 • Anna

  Lucia är ett kristet helgon, det är mycket kränkande mot världens kristna minoritetsgrupper och Sveriges kristna att denna man från en förmodande religion och kultur som mördar, förföljer kristna i hela världen speciellt där denna utlänning kommer från, vi vänder på steken skulle de släppa in kristna för att fira jul, Jesus födelse i en muslimsk moskè?
  Vad tror ni?

  Gilla

 • Fjodor

  Han har ”drömt om” att bli Lucia men har inte bemödat sig med att lära sig texten till sången. Så kortvarig var den drömmen.
  Annars är det väl höjden av hyckleri att ha en manlig Lucia.
  Lucia var en kvinna som blev torterad och ihjälplågad av sin manlige uppvaktare och när man ser en företrädare med ursprung ur länder som i huvudsak består av kvinnoförtryckare är det ju helt upponer.
  Jag tvivlar på att denna skägg-lucia inte hade några andra intentioner än att få uppmärksam het för sin egen person.

  Gilla

 • kjelle

  Ok,då löper vi linan ut och bestämmer härmed att predikan i stora moskeen i Stockholm kommande fredag ska hållas av……Kakan Hermansson.

  Gilla

 • Pica pica

  Hans längtan att få vara Lucia kom plötsligt? Det kan ju inte vara så att han försökt bli det i sitt hemland? Vad jag vet så firas inte Lucia i många länder, bara i Norden.

  Gilla

 • Grune

  Om man titta på 7-klövern och dess anhängare idag så inser man snart att det var fel att stänga mentalsjukhusen 1995.

  Gilla

 • Grune

  Såg jag rätt???? Var det en skäggig 13-årig Muslim som föreställde ett kvinnligt Italienskt helgon? Muslimer hatar ju kvinnor.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Javisst är det ett hån mot våra traditioner, en blatte som Lucia, Lucia var ett kristet helgon men det kanske inte dessa gymnasieelever vet för det kan ju inte ens de fyra räknesätten numera fast de går på gymnasium, säger något om IQ nivån som ligger under särskolenivå.

  Gillad av 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Att man från skolans ledning entusiasmerar dylika depraverade divertissement, säger allt om det förfall som nästlat sig in och kommit att utgöra norm inom den pedagogiska världen. Skam vidlåder detta så kallade gymnasium som medverkar till att parodiera denna stämningsfyllda kulturtradition och förvandla den till burleskt smuts. Detta är resultatet av kjolregementets allestädesnärvaro och den förnedrande politik de inte generar sig inför att torgföra. Var kommer alla sinnesförvirrade fruntimmer ifrån?
  Andreas.

  Gilla

  • Katarina

   Då kanske du förstår vilket helvete våra svenska barn tvingas genomlida varje dag. Min son vill inte ens längre berätta allt för mig. Han är rädd att jag ska agera. Mitt andra barn berättar om saker så att jag skakar inombords. Media gör allt för att stoppa vår vetskap om våra europeiska grannar. Såg nyss en film från en förort till Rom och vart chockad. Hela Europa kommer att brinna. Det kan vara vår enda räddning.

   Gillad av 1 person

   • Lena

    Katarina
    Det är för bedrövligt att svenska barn ska behöva ha det illa för att politikerna och de som röstar på eländet har bestämt så.
    Kanske inte så stor tröst men det kan kännas skönt att inte vara ensam i sin oro.

    Om du inte har så mycket tid över gå in vid 23,11 och börja lyssna…..vi vet men att vårt grannland vet så väl, det borde ge ”svittsarn” och ”hiet” ( skånskt ord för en grupp med skitfolk) kalla kårar.
    Tyvärr så tror jag att de är alltför giriga, maktgalna, korkade, korrumperade och okunniga för att inte säga ynkryggar ………de kommer att bita sig fast så länge som det är möjligt………..de ska ut !

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack, Katarina!
    Dina debattinlägg är konsekvent förnuftsburna och välformulerade.
    Jag kan mycket väl göra mig en föreställning om de komplikationer dagens skolpolitik förorsakar, och skillnaden mellan tiden då min son växte upp och den kulturfascistiska policy som nu genomsyrar pedagogiken, är milsvid.
    Den politiskt initierade och intelligenta föräldern reagerar givetvis med både vrede och förfäran, uttalad eller återhållen, medan övriga tycks acceptera den alarmerande kvalitetsförsämringen, vilken hotar det uppväxande släktets politiskt neutrala utbildning och förmåga till självständigt och kritiskt tänkande.
    Det som nu sker inom läroanstalternas väggar är ren propagandaverksamhet som syftar till en indoktrinering som inte står Nazityskland efter avseende intensitet och förnekande av oppositionella.
    NWO-agendan rullar vidare – ännu ett tag…
    Andreas.

    Gilla

 • Tomas O'Maely

  Osmakligt.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Nästa år är han en bra kandidat att lussa i dårarnas paradis Sveriges Riksdag.

  Gillad av 2 personer

 • benke

  Man skäms över att vara svensk.

  Gillad av 2 personer

 • Arnold

  Ny val tak.

  Gilla

 • Cinna

  Det hade väl varit ok om killen varit 5 år gammal -på dagis får väl alla vara lucia.
  Detta tilltag däremot gör både Sverige och Luciafirandet till internationell driftkucku.
  Gissar att killen slagit vad med polarna och de skrattar gott åt ”de dumma svenskarna”.

  Gillad av 1 person

 • M.B.-83 år

  Luciafirande – Jippo

  Sorgligt är det enda ord jag kan finna för det här Luciafirande. Om han själv bad om att få bli Lucia så borde han ha lärt sig sången utantill. Eller vad är det för papper han går och läser. Som sagt vad- Jag tycker det är är för sorgligt.

  Gilla

  • Lena

   Kanske utdrag ur koranen, hur man ska avrätta alla otrogna………….?
   Alternativt kalifatet är snart uppnått,eller……………………

   Gilla

 • Kurt

  Killen bör ju kastas från ett höghus med en sträng runt pungen. Instant könsbyte.

  Gillad av 1 person

 • Ullabella

  Herregud, de nästlar sig in och gör narr av oss. Men de onda är så upptagna och bländade av sin egen traditionslöshet och ”fördomsfrihet” att de inte förstår. Mot dumhet och infantilism kämpar gudarna förgäves!

  Gillad av 1 person

 • Kapten Bölja

  Henkulturens största propandgist är onekligen SVT men så
  har ju den kulturen vissa likheter med Maos kulturrevolution
  i Kina. Likheten består närmast i att gamla sedvänjor avskaffas.

  I detta fall vill man avskaffa det 250-åriga Lucia-tåget för att
  det inte anses passa in enligt henkulturens värdegrund.

  Kan SVT och SR anses vara oberoende när de i så mångt
  och mycket propagerar för henkulturens värdegrund som
  bygger på socialistiska idéer?

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Linnea Stensdotter borde söka upp en doktor som brukar
  vara specialist på dom övre regionerna?

  Gillad av 1 person

 • Truthfighter

  PK-jämlikhet i sitt essé, dragen till sin yttersta spets.

  Gilla

 • Svenne

  Ser ut som en omvänd västerländsk pk bazi bachi.Låt den unga svarta pojken dansa/förnedrad för medelålders vita batikhäxor så dom blir våta i fittorna.

  (Ursäkta språket)

  Gilla

  • Svenne

   Tillägger att min 4 åring samt 8 åring skrattar å säger:kolla lucia har mustasch

   Gilla

   • Mia

    Om vuxna kunde skratta åt det också eller nöja sig med att rycka på axlarna.

    Gilla

   • Ullabella

    @Mia

    Du tycker vi ska skratta medan vi går under som kultur och som folk?? De tar ett steg i sänder. Varje litet steg kan tyckas vara en bagatell men många små steg blir till slut en väldigt lång resa! En resa som leder till utplåning av oss själva. Skratta om du vill. Själv sliter jag mitt hår i förtvivlan och vreden kokar i mig… Skrattar bäst som skrattar sist!

    Gillad av 1 person

   • Truthfighter

    Sant Ullabella!!!

    Och Mia, skrattar du åt Rondellhunden lika hjärtligt då? Eller Dan Parks negerskämt. Fine, i så fall!!!

    Gillad av 1 person

 • kbrel

  Kan bara hända i absurdistan 😦

  Gilla

 • Mimi N.

  Det är ren och skär hädelse. Även i en sekulariserad stat behövs en lag mot blasfemi så att domstolarna kan tillämpa den.

  Gillad av 1 person

 • jockfall

  En arabdjävul i svenska traditioner. Alla bör straffas.

  Gillad av 1 person

 • old SD2014

  JA jisses! Varför inte en svart läderbög i koppel och med en gagball? då hade det väl varit ändå varit fulländat med tokeriet.

  Gilla

 • Lena

  Det som förvånar mig är att de i luciatåget ställer upp, märkligt.
  Han kunde väl fått trona där själv med ljus på huvudet och sjungit alldeles solo, texten hade han på pappret i händerna, jag ser inte ens något komiskt i det hela, bara tragiskt.

  Gilla

 • Android77

  Äkligt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: