Polisen kommer att bli sämre och sämre tills någon inser faktum…

POLISEN. Leif GW Persson om poliskrisen: ”Det kommer bli sämre och sämre hela tiden – tills man inser det faktum att den här konstruktionen innehåller allvarliga fel redan från början…”

Nära 900 poliser har lämnat myndigheten i år. I SVT:s ”Veckans brott” sågar Leif GW Persson både rikspolischefen Dan Eliasson och Anders Ygeman (S) – mitt framför dem.

– Det som ledde till att Eliasson sitter där han sitter, och jag avundas honom inte, var en ganska enig riksdag. Möjligtvis borde de rannsaka sig själva, säger polisprofessorn.

Beslutet togs 27 maj 2014. Då styrde Alliansen med Fredrik Reinfeldt som statsminister och Beatrice Ask som justitieminister.  V och MP var emot beslutet.

polisen_omorganisation

Polis efter polis har lämnat jobbet, samtidigt som polisnärvaron på flera håll i landet blivit glesare och allt färre brott klaras upp. I tisdagens avsnitt av ”Veckans brott” i SVT bjöds rikspolischefen Dan Eliasson, inrikesminister Anders Ygeman, S, mordutredaren Bo Lundkvist och lokalpolischefen Agneta Kumlien in för att diskutera den infekterade omorganisationen i myndigheten.

Och Leif GW Persson skrädde inte med orden. – Första gången jag satte min fot hos polisen och fick betalt för det var på slutet av 60-talet, och jag vill nog påstå att så här allvarlig har situationen aldrig varit sen dess, säger polisprofessorn i ”Veckans brott”.

-Pettersson säger att den socialdemokratiske rikspolischefen Dan Eliasson har långt ifrån ensam ansvaret men det går inte i längden att ha en chef som har förbrukat allt förtroende hos personalen och när Eliasson säger att det ska bli 1500 fler poliser till år 2020 så tror jag honom inte. I år har 900 lämnat polismyndigheten och det är fler än de som utbildats.

20 thoughts on “Polisen kommer att bli sämre och sämre tills någon inser faktum…

  1. Jag har sagt det förut men säger det igen, samtliga poliser i Sverige måste sluta att stå upp för detta korrupta system, poliserna måste säga upp sig och byta yrke för att få systemet att rasa samman, det är det enda sättet att få bukt med detta katastrofala system och denna sjuka samhällsutveckling. Att dom enskilda poliserna inte har bättre vett än så här har jag svårt att förstå, ni gör inte samhället någon tjänst genom att stanna kvar inom polisen och upprätthålla korruptionen och förfallet som råder där.

  2. Leif G.W. gjorde som vanligt ett starkt intryck och verkligheten talar för sig själv, arkitekten bakom den nya polisorganisationen har levererat en katastrofal ritning och riksdag/regering har godkänt ritningen och är ytterst ansvariga, Socialdemokraten Dan ”armbandet” Eliasson är en katastrof som myndighetschef!

  3. Det enda konkreta som jag uppfattade kom ut av en ganska trist frågerunda var att regionchefen i syd är ett stolpskott. Men det är det tydligen ingen som törs ändra på. Dan Eliasson höjde i stället rösten mot Bo Lundkvist.

  4. Det har gått så långt i Sverige att mörda en människa år i stort sett riskfritt..allt detta helvete kan vi tacka 7klövern för……

  5. Det som retar mig är att en figur som Fredrik Reinfeldt, som
    har baktalat hela Svenska folket, som med massinvandringen
    försatt landet i ett så prekärt läge att det troligtvis inte går att
    rädda, han blir inbjuden till TV program som vilken ärovärdig
    gäst som helst, får sitta och tycka att han gjorde ett bra jobb,
    trots att man på i stort sätt alla samhällsområden idag kan se
    hur skadat Sverige är efter hans vanstyre??
    Tror att SVT/SR idag medvetet öppet .jävlas med lyssnarna.

    Skadedjur ska bekämpas, inte uppmuntras!

  6. enligt Dan Eliasson är polisreformen till för att massor av polisdistrikt blir ETT och då kan man flytta folk geografiskt.

    Det finns cirka 450 ouppklarade mord i Sverige.
    Det här var ju kuuul – vad säger vår polsk-judiske Bagdad Bob om detta?

  7. rätt ointressant vad gw säger. Han sa ju tex att det inte fanns nåt som tydde på att det var sk invandrarpojkar som låg bakom övergreppen på festivaler tex i samma tvprogram. Oklart hur bra koll han har måste jag säga. yrar mest.

  8. Personligen tror jag att vi behöver en modifierad form av det amerikanska systemet med en lokalt förankrad del, en länsvis del och en nationell del samt ett gendarmeri att hantera buset i utanförskapsområderna. (Sheriff/PD, State Police, FBI, National Guard).

  9. Det fordras eftertanke före sjösättande av en ny organisation. Det kanske hade lyckats bättre om organisationen startats med ett fåtal polisdistrikt för att efter några års erfarenhet och intrimning fullföljts med att alla anslutits.
    Samma gäller med allt vad staten gör, se bara på vad ”öppna hjärtan och ingen tanke” ställt till med.
    Jag avundas icke de stackars satar som trodde sig få en ljusare framtid här än i sitt fosterland. Vad mötte dem? Arbetslöshet, barn som misströstar och blir karriärister inom den kriminella sektorn.
    Och allt detta på grund av våra tanklösa men godhjärtade politiker!!

  10. 16 SD riksdagsledamöter röstade för, var de inte pålästa och uppmärksammade på vilken socialistisk aktivist och myndighetsförstörare ”kräket” Eliasson var redan då efter att han ställt till stor kaos och förstörelse som GD för både migverket och försäkringskassan?

  11. En miss av kameramännen att inte ha kameran på G W Persson HELA eller nästan hela tiden under diskussionen…………..hans kroppsspråk säger ALLT !

  12. Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven har kört ner landet i fördärvet. Dan Eliasson måste avgå omedelbart.

  13. Detta är rent för jävligt.
    Låt denne Dan Eliasson få straff för allt ont han gjort. Låt denna regering och tidigare regering straffas för landsförräderi och alla lagbrott de begått.
    Jävla grisar, jag kokar av ilska.

Kommentera