Margot Wallström förolämpar USA:s nya utrikesminister

UTRIKES. Vår utrikesminister Margot Wallström gör verkligen skäl för öknamnet ”Utrikesblondinen”. Damen har på två år lyckats bli osams med hela arabvärlden så till den grad att hon nekades hålla ett planerat tal på arabförbundets kongress hon är portad i Israel och bara att lyckats bli osams med araber och israeler samtidigt är en enastående bedrift.

Margot Wallström har lyckats reta upp ryssarna och vägrat träffa Putin när han föreslagit ett möte och som inte det är nog förolämpade hon idag USA:s blivande utrikesminister, Rex Tillersson.

– Ibland vet man inte vad man ska tro när man hör nyheter från USA. Så kommenterar utrikesminister Margot Wallström Trumps val av utrikesminister i P4 Extra. 

Rex Tillerson är vd för oljejätten Exxon som är världens största privat oljebolag med en omsättning på runt 2400 miljarder kronor och en vinst på c:a 200 miljarder.

Om honom säger Margot Wallström att hon inte vet vad hon ska tro.

– Man ska låta personer visa vad de går för. Vi måste ha goda relationer med USA, sa Margot Wallström.

– Men det blir en uppförsbacke när man ska jobba med personer som har den här bakgrunden. Det gäller när man ska jobba med utrikespolitik som också handlar om att hantera krig, konflikter och kriser i världen och att spela den roll som USA alltid har spelat.

Lotte Broméi P4 Extra nämnde också att Rex Tillerson har fått en medalj av Rysslands president Vladimir Putin.

– Det här med stora ekonomiska intressen, det är ju sådant som vi normalt är väldigt upprörda över och moraliserar över när det gäller länder ibland annat Afrika, sa Margot Wallström och fortsatte – Rex Tillerson är ju en person som saknar erfarenhet av utrikespolitik och av politik över huvud taget, sa Margot Wallström.

-Pettersson undrar om damen är frisk? Har inte Tillerson visat var han går för när han blivit chef för ett av världens största företag? Har han inte visat sin duglighet som person när han lyckats få en vänskapsmedalj av Ryssland där Margot gjort sig osams.

Sveriges utrikesminister påstår också att Tillerson saknar erfarenhet trots att Exxon har verksamhet över hela världen och är van att förhandla med regeringar av alla sorter.

Dessutom anklagar hon indirekt Tillerson för att vara korrupt när hon nämner länder i Afrika…att förolämpa utrikesministern för världens mäktigaste land innan han tillträtt är inte så smart men palestinierna som hon ska träffa på torsdag blir nog glada.

Utrikesblondinen borde lära sig vad ordet diplomati betyder….

Exxon

 

19 thoughts on “Margot Wallström förolämpar USA:s nya utrikesminister

  1. Sen vet jag inte vad det angår Wallström och Sveriges regering vem som utnämns till minister i USA, det angår framför allt inte propagandaministeriet SR/SVT heller.

  2. Ska denna stendumma idiot fördärva våra goda relationer med USA också ? Tom svetsarn var ju så len i mun när Trump vunnit. Vore en god idé att dumpa denna korkade blondin innan hon fördärvar mer.

  3. Det är ju tur att att sossarna är så duktiga på att välja folk med erfarenhet så det blir rätt folk på rätt plats Dan Eliasson är ju ett praktexempel. Hon är en idiot.

  4. Jag tror att hur man än gräver och söker så kan man nog inte hitta några dummare människor på jorden än dom som ingår i den svenska regeringen.

  5. Det är ju denna typ av människor som kan handskas med en stormakt tror jag. Inga ”uppfostrade” politiker som inte kan handskas med ekonomi och diplomati. Wallström behöver hålla tyst för sitt och Sveriges eget bästa. Den stackaren som skall ta över efter henne 2018 lär inte få det lätt att plåstra ihop alla skador hon orsakat!!???

  6. Hon ha den Svenska sjukan, arrogant och tro att Sverige vet bäst och ha rätt att mästra andra som inte gör som Sverige vill. Vad den attityden ha get Sverige vet vi ju vi det här laget. Någon Amerikansk politiker sa om Bild ”En liten hund i för stor kostym. Wallström och C. Bild kan skaka hand med varandra.

  7. Hur många av dessa 10 egenskaper kan utrikesminister Margot Wallström (S) själv kunna tillgodoräkna sig? Och hur är det med hennes chef, statsminister Stefan Löfvén (S) … Var hamnar han på skalan?

    10 egenskaper som utmärker en bra ledare
    Ledarens personliga egenskaper påverkar hela teamets resultat. Här är tio av de viktigaste.

    MBA-utbildningar i all ära, men effektiva ledare kan bara skapas genom åratal av erfarenhet. Det är utmaningarna och misstagen som formar en bra ledare

    Här är tio egenskaper som utmärker en bra ledare, med tips från en rad experter med omfattande erfarenhet i ämnet, listat i magasinet Entrepreneur.

    1. Fokus
    Det handlar inte om att ha högsta betyg i alla ämnen, utan att briljera i ett.

    “För att vara en bra ledare, kan du inte lägga energi på småsaker, för du måste vara mindre distraherad än dina konkurrenter. För att få de viktigaste sakerna gjorda måste du utveckla en oerhört selektiv ignorans. Annars kommer det triviala att dränka dig.” säger Tim Ferriss, författare av bästsäljaren “The 4-Hour Workweek”.

    2. Självförtroende
    Alla i teamet tar efter ledarens manér. Det gäller alltså att vara rakryggad och tillmötesgående.

    “En ledare inger självförtroende och följarskap genom att ha en tydlig vision, empati, och genom att vara en stark coach”. Så uttalar sig Barri Rafferty, vd på Ketchum.

    3. Inspiration
    Ledarens förmåga att inspirera påverkar teamets inställning till uppgiften:

    “Folk påstår alltid att jag är en “self-made” man. Men det finns inget sådant. Ledare är inte “self-made”; de är drivna. Andra har gett mig bra inspiration och fantastiska råd, och jag har drivits av mina värderingar och min passion” säger Arnold Schwarzenegger.

    4. Transparens
    För att vinna de anställdas tillit måste du glömma titlarna, och visa autenticitet.

    ”Jag har aldrig köpt konceptet av att bära på en mask på jobbet. Det enda sättet för mig som ledare att engagera mitt team är att vara 100 procent mig själv – öppen, och ibland bristfällig, men alltid passionerad i arbetet” säger Keri Potts på ESPN.

    5. Kommunikation
    En ledare må vara introvert, men de viktigaste budskapen måste alltid fram:

    ”Om människor inte är medvetna om dina förväntningar och misslyckas, då är det egentligen ditt fel för att du inte har kommunicerat dem” enligt Kim Kurlanchik Russen, entreprenör.

    6. Innovation
    Tänk Steve Jobs och Sebastian Siemiatkowski.

    ”Att vara en innovatör är att vara en ledare; du kan inte särskilja på de två. Oavsett om det sker genom tankeverksamhet, teknologi eller organisation, är innovation det enda hoppet att lösa utmaningar.” Det säger Aubrey Marcus, grundare av Onnit.

    7. Stoicism
    Ledaren måste vara lugnet i stormen.

    ”Det är oundvikligt: Vi kommer att finna oss i riktigt förjävliga situationer. Stoicism handlar i grunden om att acceptera och förutse detta i förväg, så att man inte tappar fattningen, reagerar känslomässigt och förvärrar saker ytterligare” säger Ryan Holiday från American Apparel.

    8. Bestämdhet
    Raka puckar leder till slutmålet:

    ”Min mentor, som utbildade mig till en idrottsdomare, gav mig ett råd som burit i det professionella livet: Gör ditt beslut snabbt, och tydligt, och titta inte tillbaka. I svåra situationer leder ett bestämt felbeslut ofta till bättre resultat än ett svamligt beslut som visar sig vara rätt”, rådger entreprenören Scott Hoffman.

    9. Positivitet
    Entreprenörens första budord.

    ”För att uppnå stora ting, måste du skapa en kultur av optimism. Det kräver mod. Du måste verkligen tro på att det omöjliga är möjligt” säger Jason Harris, entreprenör.

    10. Ansvarig
    Du sätter exempel genom att bära ansvaret för allt ditt team gör.

    ”Det är mycket enklare att skylla ifrån sig än att ta ansvar; det kräver karaktär. Det handlar inte bara om att ta ansvar; utan också om att ta nästa steget för att rätta till misstag” säger Sandra Carreon-John från M&C Saatchi.

    Källa:

    http://www.va.se/nyheter/2016/11/23/10-egenskaper-som-utmarker-en-bra-ledare/

    För att leda stora koncerner krävs också god förmåga att hantera även komplicerade diplomatiska frågor både internt i företaget och externt ut mot kunder, leverantörer, myndigheter, aktieägare och t o m regeringar.

    Nu är det så amerikanerna själva skall granska och så småningom godkänna sin nya utrikesminister. Vad Margot Wallström eller Stefan Löfvén än tycker så får de väl snällt vänta och låta USA komma fram till ett beslut på egen hand innan ministrarna i ”Micky Mouse-landet” Sverige i förväg börjar pipa ut sin odiplomatiska kritik.

  8. Apropå dåliga ministrar: landets president Klaus Iohanis vägrar acceptera Liviu Dragnea (PSD dvs socialdemokrat) som statsminister. Orsaken: Dragnea är en av DNA-fallen, anklagad för bedrägeri och korruption och inte frikänd … är fortfarande under utredning.
    (DNA=Directia Nationala Anticoruptie)
    I sin tur, vägrar Dragnea träffa presidenten och kommentera. Blir det kris ? Ingen aning.

    • Mimi N
      Är du orolig inför framtiden ?
      Det verkar att luta åt vänster , kanske att jag inte förstår…………..

      • Jag förstår inte heller hur socialismen äter sig in och runtom i Europa. I somras var det borgmästarval. Resultat: rött i landets alla län. Nyligen parlament- och senatval. Rött igen.

      • Det finns ett uttryck när man blir riktigt arg eller besviken……”då ser man rött”.
        Kommer såklart från något i historien.

  9. Sveriges genom tiderna sämsta utrikesminister passar som handen i handsken i Sveriges genom tiderna sämsta regering.

  10. Under hennes blonderad kalufs göms ett djupt mörker – enligt ett rumänskt nedsättande jämförelseuttryck om personer med Margots låga intellektuella kaliber. Uttrycket lyder: han/hon/hen är dum som natten.
    Margot är också extremt taktlös, skamlös och obildad. Dessa egenskaper räckte då hon var projektdirektör på Svenska Postkodlotteriet (2013-2014). Synd bara att hon rycktes bort från en för henne lovande kariär.

  11. I mina öron låter ”utrikesblondinen” som ett smeknamn, inte ett öknamn. Men vad vet jag, svenska är inte mitt modersmål …..

  12. Är det någon som är förvånad över hennes bedrifter, jag är säker det kommer mer. Snart har hon bara Abbas kvar som kompis och det beror på köpt vänskap. Hon slår alla rekord

Kommentera