Stäng

Är dom kloka så är det måttligt

Jakartas kristne guvernör som är tagen ur tjänst är idag i rättegång för att han påståtts begått det fruktansvärda brottet (blasfemi) att ifrågasätta koranens budskap. Enligt islamsk tro så är ju koranen, Allans direkta budskap till mänskligheten  förmedlade till muhammed av ärkeängel  Gabriel, så den kan ju på inget sätt ifrågasättas.

Guvernören som heter Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama har i ett tal påstått att en vers koranen inte förbjuder muslimer att rösta på folk av annan trosuppfattning.

Koranen 5.51

O you who have believed, do not take the Jews and the Christians as allies. They are [in fact] allies of one another. And whoever is an ally to them among you – then indeed, he is [one] of them. Indeed, Allah guides not the wrongdoing people.

Versen är en av de verser som varnas mussarna för att umgås med kristna och judar.

För att skydda den åtalade och rätten har polisen i Jakarta bullat upp med 2.000 beväpnade poliser plus att trafiken har stängts av i kvarteren runt domstolen.

Guvernören har också bullat upp, han försvaras av 80 advokater. Straffet för detta hemska brott, att ifrågasätta svamelverket koranen kan i Indonesien medföra upp till fem års fängelse.

FjärranÖsternRedaktören anser: Detta fall visar klart att muhammedanismen inte hör hemma i civiliserade samhällen.

1 reaktion på “Är dom kloka så är det måttligt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: