Migrationsverkets anställda är asylaktivister

INVANDRING. Handläggare ”pumpade ut hundratals PUT innan den nya lagen skulle träda i kraft”. Anställda på Migrationsverket gillade inte regeringens åtstramningar av asylpolitiken, och arbetade trots semestertider för att bevilja så många permanenta uppehållstillstånd som möjligt innan de nya reglerna trädde i kraft. Det säger källor inom Migrationsverket till SvD.

I början av april presenterade justitieminister Morgan Johansson (S) förslaget att under tre år begränsa möjligheterna för asylsökande att få uppehållstillstånd i Sverige. Bland annat skulle tillfälliga uppehållstillstånd bli norm och rätten till anhöriginvandring inskränkas. Det nya regelverket skulle träda i kraft den 20 juli.

De kommande regeländringarna ledde till ökad aktivitet på Migrationsverket. Mängden avgjorda asylärenden talar sitt tydliga språk. Från maj till juni steg antalet avgjorda ärenden med drygt 20 procent. Samtidigt steg andelen bifall från 50 till 62 procent. I juli månad – mitt under semestern – ökade antalet avgjorda ärenden ytterligare, och andelen bifall klättrade upp till 71 procent. Det framgår av den månadsstatistik som Migrationsverket publicerar regelbundet på sin webbsajt.

Läs mer på SvD…

-Pettersson säger att så går det när man politiserar tillsättandet av statliga tjänstemän och det började redan 1969 när en socialist rev ned det en adelsman byggt upp under 400 år…

44 thoughts on “Migrationsverkets anställda är asylaktivister

  1. Handläggningstiden för ett ärende att flytta till någon i Sverige ha ökat från
    14-18 månader till 18-24 månader 2014 räknade man ca, 6 månader, när jag lämnade in ansökan så att min äkta Kinesiska fru och min dotter ska få komma till Sverige. Det känns som om asyl turister från Mena och Afrika ha förtur, inte bara till tandläkare. Vi vänta fortfarande på beslut sen 2014.
    När man ringer (och ha lyckan att komma fram)och fråga få man bara veta att de ha så mycket att göra pga. av familj anknytning från Mena och Afrika.

    • Kurt
      Du har en kinesisk hustru, hur bara vågar du ………hon är troligtvis och med säkerhet mer intelligent än galningarna som bestämmer i Sverige. Svenskar tycker om de som inte har förmågan, trodde att de hade fått mer än nog av dessa nu men inte……
      Sverige är bara så tragiskt

    • Lena
      hur menar du? Min äkta hustru ha en bra utbildning och skulle vara ett nyttig tillskott i Sverige och i motsats till de vandrande sopsäckar inte belasta F-kassans eller Socialens bidrags konton, som de flesta Asiater vill hon stå på egna ben.

  2. De och vi…………..något att fundera över och för de som byggt upp välfärden i vårt land. För vänstern och invällarna är allt mitt, deras !

  3. O T
    TBC alarm på en ”High School” i USA, märkligt för över 20 år sedan när mina barn studerade i USA så krävdes det att barnen var vaccinerade och med godkända papper stämplade av godkända läkare.
    Vi som emigrerade inom Europa innan Sverige var medlem i EU och till flera olika europeiska länder blev alltid i varje nytt land läkarundersökta, hela vår bakgrund inklusive våra föräldrar skulle dokumenteras med godkända stämplade papper.
    Alla dokument skulle vara översatta (givetvis betalda av oss) och av en godkänd översättare.
    Detta var före Sveriges inträde i EU. Det riktigt positiva var att de visste vilka de släppte in i sitt land och vi blev alltid väl mottagna !

  4. Det vore intressant att veta etniciteten och den politiska tillhörigheten hos dessa individer. Jag misstänker att det snart kommer ut på hatsajterna, dvs de sajter som etablerad media avskyr.

  5. Borde heta ”Migrationsfrämjarverket” -Det är ju vad en synligt stor del av handläggarna sysslar med.

  6. Det finns c:a 7 000 bluff-somalierna i Sverige vilka det vore bra om Sverige kunde skicka tillbaks till landet Djibouti varifrån de kom under perioden 2007 – 2012.

    Dom utgav sig för att vara ”äkta” somalier från landet Somalia, vilket var falskt. Nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson var då chef för Migrationsverket med generaldirektörstitel när det hände. De som kommer från Djibouti hade då / har fortfarande INGA som helst skäl som räckte / räcker för bli beviljade asyl.

    Dan Eliassons Migrationsverk släppte in alla dessa c:a 7 000 arbetsskygga blufff-somalierna utan att deras falsarier upptäcktes. De fick PUT och började genast leva det goda bekväma livet i Sverige på skattebetalarnas bekostnad.

    ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

    Ledarbloggenpå SvD
    I en papperslös värld är alla somalier
    Per Gudmundson 3 september, 2012

    OBS!!! VARNING!!! I inledningen av reportaget på SvD-länken nedan finns en klickbar länk till web-sidan ”Mareeg” (-http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3-).

    Klicka ABSOLUT INTE på den web-länken om din dator SAKNAR ETT UR-STARKT UPPDATERAT ANTIVIRUS-SKYDD + UPPDATERAD BRANDVÄGG. Vid besök på web-sidan riskerar man bli virus-smittad + drabbas av andra oåterkalleliga tråkigheter.

    Den här SvD-länken är däremot helt riskfri:

    http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

    Falska somalier vällde in i Sverige
    (Publicerad 3 september 2012)

    http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige?qt-ticker_default=0

    Mitt förslag är att rikspolischefen Dan Eliasson snarast avsätts och därefter åläggs uppdraget att leta upp varenda en av de c:a 7000 bluff-somalierna hans tidigare Migrationsverk släppte in i Sverige på falska grunder. Bluff-somaliernas lögner om sitt egentliga ursprung är skäl nog att frånta dem de PUT och även eventuella svenska medborgarskap de erhållit.

    Sedan ges Eliasson uppdraget att ordna flygtransport för bluff-somalierna + Eliasson själv som reseguide och se till att bluffmakarna tryggt återvänder och överlämnas till myndigheterna i Djibouti för omhändertagande där

    Om Dan Eliasson motsätter sig detta uppdrag så föreslår jag att även han fråntas sitt svenska medborgarskap och skickas ut ur landet som statslös. Då får han själv försöka hitta något land som är villigt att ta emot honom … Varför inte Thailand där han i unga år fick inspirationen att komponera en låt hans dåvarande band spelade … men som aldrig blev någon succé på hit-listorna.

  7. Ja vet inte längre, ja tvivlar på nutidens sunt förnuft. Ja sliter på jobbet tidigt till sent, jag har mitt liv inrutat iom att jag behöver lönen för mitt leverne. Jag har sagt upp mig själv från den jag är och vad jag vill göra för att kunna betala för mitt liv netto och skatta för mina barns vardag med skolkort på bussen och lunch i bespisningen. Jag skall även betala för de som inte kan av ålder, handikapp och medfödda fel. Visst jag sliter på… Sen skall mina pengar även räcka till missbrukare och alkoholister hemlösa och narkomaner… Och nu även till världens alla fattiga som vill ha det bättre.. Jag orkar snart inte mer, allt känns så jävla meningslöst. Jag ser min mamma som snart blir pensionär efter ett 45årigt skatterep runt halsen… Hon kommer dö urfattig!! 8500 netto ut i månaden, I 10 år..
    Sen då?? Hyran är på 5000 för en 2:a. Jag har inte som mina föräldrar gått på finten om att få gå i pension med några gyllene år framåt. Jag ser ju hur blåsta dom blev.. Ärligt talat varför går jag till mitt jobb för??
    Mvh en alldeles vanlig 80-talist.

      • Är verkligen trött på skiten, läste din länk men blev varken till eller ifrån mig. Var å är trött. Funderar starkt på å sluta jobba å ta hand om min familj istället. Är fortf hyfsat ung å stark å det är väl det som gör skillnad under solen. Lite så att ja skäms för att ja antagligen inte kommer göra bra för de som inte kan själva men, ja orkar inte mer. Mitt liv varar inte för evigt å mina barn behöver mig än så länge. Lycka till å ta hand om dig (er)
        Mvh Trött.

      • Tröttare
        Ja man orkar bara så långt, var rädd om dig själv och din familj det är värt allt !
        Vi lämnade landet för decennier sedan med få avbrott för att försöka återvända, nu är det omöjligt, fungerar inte ens som pensionär.
        Är uppriktigt ledsen för hur det har blivit, finns vänner som också har försökt ett flertal gånger och gett upp.

    • Håller med dig! Det är så uselt det är i Sverige av idag. Och det har gått fort, och går ännu raskare, ännu mer utför. SUCK!!!

    • Du har tjänat för lite pengar låter det som, kanske blivit utnyttjad av arbetsgivare som tjänat pengar på ditt arbete och givit dej för dålig lön. Eller om du jobbat i den offentliga sektorn så har skattebetalarna tjänat pengar på ditt slit.
      Skattebetalarna vill inte alltid belöna arbete utan ser ibland hellre till att skatten är låg.

  8. Höll på att tro jag drömde en mardröm.
    Rubrik i pressen: ELIASSON PRISAS AV REGERINGEN.

    Det var tack o lov inte Dan det var Jan och det är högst begripligt om denne sympatiske man prisas.

    Det var inte den mardröm slm rubriken säkert ville locka en att tro. Jädra skämtare?

  9. Lägg ner hela j-a Migrationsverket omgående, kapa anslagen med 90% bygg ut Domstolsverket och låt riktiga domstolar fattar ett beslut i varje fall som inte kan överklagas. Nuvarande system är ju som att låta räven vakta hönsgården.

  10. En sak slog mig, hur kommer detta att täckas i MSM? Svenskans och några till ledarredaktioner är en sak, men den vänsterliberala pressen? Bonnier, Stampen, Shepstedts, …, …, …, …

  11. Det finns nara EN sanning, som accepteras i Sverige och Europa av idag. Och det är vänsterpackets mångkuluralismsanning. Allt annat som värnar inre folkmässiga värden, blir ”beskyllda” för rasism. Men inte nog med det, utan i alla avseende som går emot socialismens sjuka dogmer, gällande allt. D v s bögeri och femenism exempelvis. Man får inte ha några andra synsätt, än det av den totalitära vänsternazimakten proklamerade, för då blir man utstött och betraktad som pest. Så är det i en diktaturwannabeestat. Där inget tolereras mer än det ”rätta”, enligt de som utsett sig själva till överhöghet över oss andra. För att MARX står över frihetens röst.

  12. Bör ses av alla……….

    I det fjärde avsnittet av DGS-TV diskuteras islam.

    Patrik Engellau gästas av poeten Mohamed Omar och frilansjournalisten Nima Dervish som tillsammans berättar om sina erfarenheter av islam.

    Behöver och kan islam reformeras?

  13. Det kommer att vara ett stort och krävande arbete i framtiden att gå igenom alla personer som har fått uppehållstillstånd och medborgarskap på felaktiga grunder.

  14. Vad de arma idioterna inte inser är att genom sitt beteende så kommer det kommande maktombytet att bli mer omfattande. Jämför en pendel och Newtons rörelselagar, så långt den pendlar på ena hållet lika långt kommer den att pendla åt andra hållet.

  15. Mygel, hafs och slarv har tagit över vårt land. Det måste bli lättare att ge folk sparken. De kan ju börja med Migrationsverket. Har svårt att se att vi behöver nåt sådant överhuvudtaget?

  16. De som är anställda där borde bara få lön efter hur många de lyckas att få ut ur landet. Inför ”Avresebonus”, inga andra pengar gäller !

    • Tänk vilken lycka för alla mig-arbetare nu kan de förhandla om vilket som lönar sig bäst för den personliga ekonomin, svartpengar som på mig-verket i Malmö eller avresarbonus betalt med skattemedel ?
      Samvete är nog inte närvarande så det blir en ekonomisk fråga.

  17. Officiöst legitimerade och subversiva politiserade knep och finter, i akt och mening att underlätta de specialimporterade parasiternas fortlevnad på skattebetalarnas bekostnad. Ve denna skambesudlade institution i händerna på en samling nationsfientliga rövare! De tjänstemän som med nit och åhåga ägnat sig åt denna förkastliga verksamhet har, enligt mitt förmenande, förverkat sin rätt att vistas inom svenskt territorium och bör därför landsförvisas, i sällskap av det giriga patrask de gynnat.
    Andreas 🙁

  18. Kommer SvD sätta grävande reporter på detta? Vem ställer fråga till ministern i riksdagen?

  19. Det är andra som får betala för det odemokratiska och osolidariska beteendet. Fy fan.

    Allt fler är akut hemlösa i Sveriges tre största städer. Läget är så allvarligt att människor riskerar att frysa ihjäl utomhus.

    ”– Är det minusgrader och du varken har rätt eller möjlighet att komma under tak, det är klart att det blir konsekvenser och att människors liv står i fara i ett sådant läge, säger Frälsningsarméns utvecklingschef Leif Öberg.”

    http://www.svd.se/larm-i-malmo-hemlosa-explosionsokar/om/sverige

    • Och ändå finns det människor som på allvar menar att de vill öka antalet personer som ska komma hit? Egoister? Det är inte av omsorg om andra?

Kommentera