Mängder med lediga lägenheter i Malmö

BOSTÄDER. Antalet hemlösa i Malmö, varav många barnfamiljer, växer explosionsartat. Detta samtidigt som Malmö redan köpt 380 bostadsrätter för hundratals miljoner och planerar att köpa 100 till. 

-Pettersson satte sig några minuter vid datorn och sökte hyresrätter i olika storlekar och priser i Malmö och vad jag kan se så finns det flera tusen lediga som är ute på offentliga sajter. Har inte Malmös kommunpolitiker och tjänstemän tillgång till dator och internet?

Många av lägenheterna tillhör dessutom Malmös kommunala bostadsbolag. Vill inte MKB hyra ut till blattar? Eller duger inte hyresrätter till de nya svenskarna så finns det nog gamla svenskar som kan ta dem.

lediga_lagenheter

9 thoughts on “Mängder med lediga lägenheter i Malmö

  1. Men vad häftigt och betala skatt när kommunen använder skatte-
    pengarna till att bjuda över dig på bostadsvisningarna!

  2. Lätt att få en lägenhet i Malmö. Fast det beror förstås lite grann på vem man är och om man har ett arbete.

  3. Med lagens hjälp rent våldtar man Brf och kör över deras stadgar som en ångvält. Rena diktaturmetoder för att inte tala om missbruk med skattemedel. Risken att de som köpt sin lägenhet för miljonbelopp får grannar som svinar ned skräpar ned skriker och gapar är ju uppenbar.

  4. Jag känner väl till, som f.d. försäkringsläkare, saken. Man kommer till Sverige, får PUT och lägenhet, och säger man är så psykiskt traumatiserad (PTSD) att man inte kan arbeta (trots att behandlingen mot PTSD är enkelt arbete), blir sjukskriven, får förtidspension vilket kan tas med utomlands vilket man inte kan med A-kassa eller socialbidrag, flyttar till det hemland man flytt från med svensk förtidspension och hyr ut sin lägenhet i Sverige som extrainkomst MEN ÄR FORTSATT SKRIVEN I SVERIGE. Jag har flera gånger försökt förklara detta för diverse sajter som Avpixlat, Fria Tider, m.fl. och skribenter som Sanandaj, Arnstberg, Sandelin m.fl. men de verkar inte kunna kognitivt ta in det. Sannolikt för att de inte kan tro på att fullt friska människor kan få förtidspension bara de säger de inte klarar att jobba. Vi läkare känner dock väl till det, en kollega till mig jobbade för några år sedan på den nu nedlagda vårdcentralen i Tensta Rinkeby i nordöstra Stockholm , han sa ”Det finns inget att göra, vi har nästan inga patienter, de är redan sjukskrivna eller har förtidspension”. Bluffen med autistiska barn där i Tensta som får personlig assistans är också enorm men de enda som fattar bluffen är erfarna läkare och de som inte gått i pension (som jag) vågar inte uttala sig för då blir de rasister och av med jobbet.

    Pettersson skulle kunna göra en enastående insats genom att lyfta fram detta mer men eftersom det är förenat med livsfara om Petterson skulle göra detta dvs om Pettersson får uppmärksamhet från SVT/SR m.fl. så rekommenderar jag det icke.

    Detta sluttande planet Sverige befinner sig i är omöjligt att vända såvida inte riktigt radikala krafter som t.ex. NMR kommer till makten. Och om NMR är lika humana som deras partiprogram säger (jag har läst delar) så lägger jag tveklöst min röst på dem. Trots att jag tidigare röstat på SD.
    Jag hoppas dock det kommer ännu ett radikalnationalistiskt parti som alternativ till NMR så det blir lite mångfald på högerkanten.

    • Du var mig en modig djävel, Gustaf. Bra! Om Pettersson nu skall gräva, så ta ett spadtag på Af också. Ett flertal, envisa viskningar från Af handläggare, förtäljer att invällarna, förutom skattefinansierad sysselsättning får behålla större delen av etableringsersättningen också. Syftet skall vara, dels att det skall ”löna sig att arbeta”, dels att locka ut de ovilliga på arbetsmarknaden. De envisa rösterna törs inte tala högt om detta. Skräcken för angivare är stor. Det gäller ju deras inkomst, namn och skydd för anhöriga, Själv väntar jag bara på att få höra att de svarta bilarna har börjat rulla på natten.

  5. Har bra koll på vad som finns på marknaden i Malmö, och de som finns på Blocket är inte aktuella för nyanlända.
    SD Malmö vill ha ett totalstopp för nyanlända.
    Problemet finns i EBO lagen som gör det rätt för nyanlända och andra att flytta ditt dem tycker det är bra för dom. Inte för samhället.
    Det första nyanlända får lära sig är att sätta upp sig i kö på Malmös kommunala bostadsförmedling, Boplats Syd. Det är den sidan Pettersson skall gå in på. Deras slogan är ”I vår kö blir ingen omkörd”.
    Tar ca 3 år få bostad genom denna kö. Många svenskar som arbetar brukar inte sätta upp sig i denna kö.
    Nu har dem slopat krav på egen inkomst i de flesta av MKB lägenheter.
    Räknar försörjningsstöd, soc.bidrag som inkomst.
    Innebär att invandringen till Malmö av invandrare är mycket större än vad som syns.
    Svenskar som skils får därmed svårt hitta lägenheter och hemlösheten ökar i denna grupp. Blir inneboende alt. 2:a hands boende för dessa, medans de utan inkomst får dyra nybyggda lägenhet som är dyra i hyra.

    Malmö förfaller allt mer och räddas inte Malmö så kommer hela Sverige förfalla.
    Har föreslagit SD Malmö att gå ut med information i invandrarområden om att nyanlända får lägenheter i direkt genom uppköp av bostadsrätter.
    Vet att detta satt skruv på sossarna i Malmö, efter som SD hade plockat massor av röster i dessa områden.
    Tyvärr har jag inte fått gehör för min idé ännu.

  6. Var finns politikerna som ska ta tillvara rättigheterna enligt lagar och förordningar för dem som röstat på dem? Här har det varit och tycks fortsätta vara tjänstemännens egen spelplan.

    • De som väljer att bli politiker är INTE de skarpaste knivarna i lådan. Pudlarna och kappvändarna som nu träder fram har oftast som jag ser det inte haft något jobb som kräver utbildning och kompetens. Är man utrustad med en väloljad trut och vassa armbågar och umgås med likasinnade har man snart nått målet KÖTTGRYTORNA som alla vi andra hela tiden fyller på med våra inbetalda skatter och avgifter.

Kommentera