John Glenn Ad astra, ”till stjärnorna”

John Herschel Glenn Jr., född 18 juli 1921 i Cambridge i Ohio, död 8 december 2016 i Columbus i Ohio, var en amerikansk astronaut och senator (demokrat). Glenn blev uttagen 9 april 1959 i astronautgrupp 1 inför Mercuryprogrammet, och den 20 februari 1962 blev han den första amerikan som flög i omloppsbana runt jorden.

I november 1998 blev han den äldsta människan som flugit ut i rymden då han vid en ålder av 77 år var ombord på Discovery under en nio dygn lång rymdflygning.

1 thoughts on “John Glenn Ad astra, ”till stjärnorna”

  1. USA:s förste austronaut John Glenn …

    https://www.nasa.gov/sites/default/files/ksc-98ec-1392.jpg

    … hjälten som var västvärldens första ögonvittne uppifrån rymden i det blå himlavalvet. Han kunde därifrån bl a konstatera frånvaron av både Allah:s ”gudomlighet” och alla övriga utbud av ”religiösa” lögner, t ex om oskulderna indelade i 72-grupper att belöna självdestruktiva och djävulska jihadister med.

    Det var då … och är fortfarande en av världshistoriens absolut största ”religiösa” lögner … men denna galenskap lever tyvärr vidare och fortsätter att orsaka mänskligheten ofattbart stort lidande och död.

    Kom ihåg att namnet på Glenns rymdkapsel var ”Friendship” (Se bilden ovan i Petterssons huvudinlägg).

    Budskapet av vänskap och fred kommer tyvärr alltför sällan till uttryck i konkreta handlingar i dagens mellanfolkliga och mellanstatliga relationer.

    Tack John Glenn … R.I. P. … Forever!

Kommentera