Syrier misstänkt för terrorbrott i Malmö

ISLAM. Al Zvebi Moyed, född 1987, begärdes under tisdagen häktad misstänkt för terrorbrott. Moyed misstänks ha utfört ett brandattentat mot en muslimsk bönelokal i Malmö den 11 oktober i år, ett dåd som terrorgruppen IS senare tog på sig.

Al Zvebi Moyed, är asylsökande från Syrien, och misstänks för att ha kastat in flera brandbomber i den shiamuslimska bönelokalen. Enligt sunni-muslimer, dit IS räknas, betraktas shia-muslimer som otrogna liksom kristna, judar, yazidier och andra gör. Lokalen fick rökskador men ingen person kom till skada.

Några dagar efter branden tog terrorgruppen IS på sig dådet. Enligt IS-tidskriften al-Naba var det ”en krigare från kalifatet” som misstänks ligga bakom brandattentatet mot bönelokalen. Enligt terrorgruppens islamtolkning anses shiamuslimer vara ”otrogna” och ses därför vara en måltavla.
I lördags greps 29-årige Al Zvebi Moyed och under tisdagen begärdes han häktad misstänkt för terrorbrott genom grov mordbrand.

Al Zvebi Moyed har vistats i Sverige en längre tid med sin fru och barn. Han har tidigare uppehållit sig i norra Sverige, men bor med familjen i en lägenhet på ett obemannat asylboende i Vittsjö.

Som kuriosa kan nämnas att Vittsjö i norra Skåne är känd för andra brottslingar, en är Bildsköne Bengtsson och en annan heter Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet.

Målnr: B 10337-16

-Pettersson konstaterar att hatmedia har rätt. Det är högerextremister som härjar, och ingen är mer höger än vänsterns vänner, de extrema muslimerna…

UPPDATERAT: Syriern häktades idag, dock inte för terror brott utan för mordbrand.

4 thoughts on “Syrier misstänkt för terrorbrott i Malmö

  1. “Svetsarn” är inte kapabel att göra den bedömningen, således inte heller hans underhuggare. Dessutom är omnämnd en stor skymf för yrkeskategorin han tror sig tillhöra. Jag vill påstå att min döda mormor svetsar bättre !

  2. Jag har av media fått lära mig, att det är alltid en vit och svensk högerpopulistiskfascistisknazistisk man med rötter i SD som eldar moskéer. Den här syriern måste nog vara oskyldig. I varje fall kunde han inte rå för att bensinflaskan plötsligt tog eld. Så han ska nog kräva skadestånd från bensinbolaget.

  3. Någon som är förvånad?
    Det kommer att bli bättre när alla insett att alla muslimer är muslimer.
    Vi behöver inte muslimer i vårt fosterland.
    Jag är rädd!

  4. OM den här individen INTE släppts in i Sverige hade ingenting av detta hänt! Något för Socialdemokraterna och Stefan Löven att begrunda!

Kommentera