Historikern Arnstad fantiserar fritt

HISTORIA. Det var ett tag sedan vi besökte historikern Henrik Arnstad, men det är som vanligt, möjligen har det blivit ännu värre. Det skulle vara rätt kul om man inte visste att statsminister Stefan Löfven använder Arnstad som rådgivare. Idag är det årsdagen av Japans anfall på Pearl Haubor den 7 december 1941. Det föranleder Henrik Arnstad att påpeka att USA inte gick in i kriget mot Hitler-Tyskland i Europa förrän den 6 juni 1944. 

Arnstad Twittrar och Twittrar men det blir oftare fel än rätt…

arnstad_ww2

Invasionen av Sicilien inleddes den 9-10 juli 1943. Överbefälhavaren för den allierade operationen var Dwight Eisenhower (USA). Landtrupperna bestod av Storbritanniens åttonde armé under ledning av general Bernard Montgomery (GB), och USA:s sjunde armé under ledning av general George S. Patton (USA). Då hade USA redan slagits mot Hitler i Nordafrika i några år. Så lita aldrig på Henrik Arnstad.

15 thoughts on “Historikern Arnstad fantiserar fritt

  1. Glöm inte USA’s landstigning i Nord Afrika för att driva ut Rommel från Nord Afrika efter detta kom Sicilien. Arnstad är en Idiot haussat upp av Statsministern som inte vill vara ensam idiot

  2. Tar mig friheten att upprepa en äldre kommentar – en satirisk dikt jag skrivit ifjol. Det är ett porträtt av denne illustre ”scholar of history”, ett monument av ignorans, en obstinat byfåne, en kretin som jämnt gör sig till åtlöje.

    Ladies and gentlemen, I give you — Henrik Arnsted !!!!

    Svetten täcker hela pannan
    Han är stolt som ingen annan.
    Häck och ben, hela lekamen
    Lämpar sig till blöjreklamen!

    Han är rubbad, sjuk, skamlös,
    Hatisk, skrytsam och pompös.
    Spottar ut blott invektiv
    Diggar vänsterns direktiv.

    Unikat bland journalister,
    Hatar alla monarkister.
    Bluff ”scholar of history”
    Ett avslöjat ”mystery”!

    Hans dumhet är anekdotisk,
    Kämpaglöden är psykotisk.
    Blandar sig i politiken
    Tack vare munmotoriken.

    Blanka ögon, flackande blickar,
    Skallen hans – den bara tickar.
    Pinsamt, stolligt clowneri,
    Schizoid ordbajseri !

  3. Ja, Arnstad är inte bara stupid, han har andra problem också. Att en sådan tokstolle vandrar runt i maktens korridorer visar hur fruktansvärt illa ställt det är med Sveriges etablissemang.

  4. Nationalnarrarnas nestor missar icke ett tillfälle att utgjuta sin outsinliga visdom över det kunskapstörstande auditoriet. Att han sedan negligerat att kontrollera faktauppgifter, uppfattar denne självutnämnde historiker förmodligen som en högst ursäktlig fadäs. Han lever nämligen i vanföreställningen om sin egen förträfflighet och att hans åhörarskara och läsare icke har för vana att iaktta källkritik och kontroll.
    Arnstad och den gamle Lundaprofessorn Dick Harryson kan ta varandra i hand och utbringa en du-skål för att fira sin inbördes beundran och folkets förutsatta kärlek och vördnad inför de lärde.
    Andreas, furiös och förbannat trött.

  5. Alltså är amerikanarna nazister enl arnstad,fast alla amerikanare är ju invandrare,Alltså är alla invandrare nazister,är det så han menar.

Kommentera