Arbetsförmedlingen: Sverige behöver stor invandring


INVANDRING. Arbetsförmedlingens generaldirektör, Mikael Sjöberg är orolig för den framtida arbetskraftsbristen, skriver SVT Nyheter. Det föds för få i Sverige och för att undvika arbetskraftsbrist behövs ett årligt invandringstillskott med 64 000 människor i arbetsför ålder under en längre period.

– Kompetensförsörjning handlar om 10-20 års cykler. Då är invandring en viktig pusselbit för att göra det här landet rikt och framgångsrikt, säger Sjöberg.

-Pettersson menar att Mikael Sjöberg snackar skit. Om behovet var så stort borde han sätta de närmare 400.000 som för närvarande är inskrivna på arbetsförmedlingen i arbete. De motsvarar över sex års invandring med 64.000 om året.

Dessutom är många bristyrken just sådana där bristen beror på invandringen. Om 20 procent av de anställda i vården har utländsk bakgrund och patienterna utgör 25 procent Hur mycket har vi vunnit på invandringen då?

Lärare, socialsekreterare, poliser, osv. mängder med folk behövs bara för att ta hand om invandrarna.  Ska vi ha arbetskraftsimport så ska de komma från andra länder än Mellanöstern och då ska de skaffa arbete och bostad hemifrån…


49 responses to “Arbetsförmedlingen: Sverige behöver stor invandring

 • Bosse S

  Göran Perssons inkvoterade kusin Mikael Sjöberg är dum i hela huvudet.
  Jag trodde att han var utbytt för länge sen. 2019 beslutades att hans förordnande som gd för Af inte skulle förlängas.

  Gilla

 • eugenecork

  Efter tre år lever 98 procent av de nyanlända på socialen
  borde inte Arbetsförmedlingen fixa kneg, då till att
  börja med till denna begåvningsreserv på 98% ??
  https://petterssonsblogg.se/page/3/

  Gilla

  • eugenecork

   eller så är dessa 98% överkvalificerade, för
   att ta de jobb som A-förmedlingen föreslår?
   …shejker och höga professorer vill nog inte ha
   vilket negerjobb som helst, är nog sanningen

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Generaldirektör Sjöberg har än en gång via sin kungörelse av vad han kallar kompetensförsörjning, manifesterat sitt totala förakt för det svenska folket, vilka för länge sedan insett att begrepp som massinvandring, kompetens och försörjning är totalt inkompatibla. Man kan också ana en anstrykning av nepotism, med tanke på vederbörande titulerade herres släktskap med en viss gammal galt ur den socialdemokratiska stian. Vad globalistjuckarna och vänstermaffian definierar som en fördomsfull konspirationsteori, är vad den politiskt initierade kallar anstiftan till folkutbyte.
  Andreas.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sverige behöver INTE arbetsförmedlingens generaldirektör, Mikael Sjöberg.

  Dags att anställa generaldirektörer som både har koll på fakta och verklighet.

  Gilla

 • Amanda

  Tänk att de finns människor som lyssnar & nickar till en nöt som uttalar sig såhär.. herre min jesus !!!

  Gilla

 • malmobon

  Det billigast är att lägga ner AF så sparas 80 miljarder och stjärnorna som jobbar där kan söka jobben som det behövs arbetskraft till.
  Låt arbetslösa invandrare bygga upp sina egna hus i hemländerna, mot att dem avsäger sig medborgarskap i Sverige.
  Ge dem en summa och ett års bidrag. EU kan hjälpa till med byggmaterial.
  Gå utanför boxen modellen kallar jag detta förslag.

  Gilla

 • Lena

  Det framstår alltmer ofta att en del av befolkningen önskar att bli lurade av suspekta typer, ett målande exempel är den här smutsige figuren…
  http://www.svd.se/rasputin-med-sund-distans/om/kultur:litteratur

  Gilla

 • Lena

  Han har gått fordonsteknisk linje, vilket i sig är bra om vederbörande ska syssla med fordon……på den posten som han nu är GD så anser jag att det krävs en annan bakgrund…..fast kanske inte……skrota AF, ingen som jag känner har någonsin fått jobb genom den värdelösa förmedlingen, den är inte till för svenskar den saken är säker.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Vad är det då för arbetskraft AB Sverige skall anställa?
  Duglig arbetskraft eller oduglig arbetskraft som kräver att
  fler anställs för att övervaka oduglingen?

  Kommer sådana aspekter att uppmärksammas av det
  oberoende SVT eller strider en sådan diskussion emot
  den rätta värdegrunden?

  Gilla

 • Trodé

  Behöver ett land mer arbetskraft än att alla har jobb ?
  Är inte det att planera för rovdrift?

  Gilla

 • Levande tro

  Men det måste väl finnas gott om arbetskraft i Filipstad tex stod det i media att 98% levde på socialbidrag sätt dessa i arbete först. Det kan väl inte vara brist på folk när 98% går och driver och hojtar i moskén varje timme. Men jag glömde ingen arbetsgivare vill väl ha någon som ska ligga på knä mot Mecka 5 gånger om dagen då blir det inte mycket gjort

  Gilla

 • Claes H

  År 1960 togs 2,6% av barnen bort.
  Men så kom ”The pill” 1964. Och abortsiffran gick rakt upp: 1970 12,7% — 1975 23,8% — 1980 26,4%.
  Sedan har den hållit sig kring 25% alla år. Vart fjärde barn tas bort. I ”riket”.
  Fram till 2009/2010. Sedan får vi inte veta procenttalet mer. (Statistisk Årsbok visste förr. Men den har ju upphört.).

  Men det här har väl inget med debattämnet att göra…? Påpekade någon… Minsann…
  Nettoreproduktionstalet ska vara 1,0 för konstant befolkning; ungefär 2,1 barn per kvinna, justerat för åldersstruktur osv. Fram till 1967 var det över 1, men har sedan i princip varit under.
  – År 1983 var NRT lågt (0,769), så Olof Palme beslöt införa den s.k. flyktinginvandringen, från 1984. (Facken var helt emot arbetskraftsinvandring.)

  Gillad av 1 person

  • Grune

   Det finns väl ingen vettig människa som vill sätta barn till världen i Sverige så som samhället ser ut i dag. Det är bara frögurkor från Afrika som inte kan något annat än att kopulera som sysslar med sånt.

   Gilla

 • Hans Nilsson

  Ännu en hjärndöd GD som är ljusår från verkligheten.

  Gillad av 1 person

 • Bosse S

  Arbetsförmedlingschefen svamlar om kompetens och det är något som han uppenbarligen själv saknar. Var har han hållit hus hela tiden när de invandrandes höga kompetens diskuterats och avfärdats.
  Man kan ställa sig frågan om han är dum på riktigt, eller bara gör sig till för att hålla sig på rätt sida. Var hittar man alla dessa inkompetenta idioter som man upphöjer till viktiga chefer i det svenska samhället.
  Denna värdelösa och okunniga regering förstör verkligen allt de rör vid.

  Gilla

 • F.d God man åt ensamkommande män

  mm. Stor risk. Det räcker att kolla på facit , Filipstad. 90 % går på soc och enbart någon procent fixar sfi. lyckad arbetskraft….

  Gilla

 • Argus

  Huruvida vi behöver invandring eller ej har jag inte underlag att svara på. Det vi emellertid INTE behöver är mer flyktingmottagning. Eller snarare, de 6,8% av de två miljoner uppehållstillstånd mellan 1980 och 2015 som var kategoriserade som kvot- eller konventionsflyktingar skulle inte vara något problem. Problemet är alla de andra, även kända som flyttningar eller ekonomiska migranter, som tjänstemännen inte hade stake nog att avvisa. Om vi skickar hem dem och de eventuella flyktingar som inte vet att sköta sig frigör vi resurser både i form av medel och personal som kan bemanna bristområdena.

  Gilla

 • Kattsand

  Det börjar låta som det gjorde innan, våra politiker håller på att få akut asyl-abstinens igen efter det svenska ”asylstoppet”.

  Gilla

 • svensson

  Behöver vi invällarna? Kan inte tro att vi behöver en massa analfabeter som inte på några villkor vill arbeta under sin livstid. Det enda de vill är att KRÄVA och vi ska betala annars är vi rasister.

  Gilla

  • Mia

   Jag tror att det är ovanligt att inte vilja arbeta under sin livstid. En meningslös tillvaro och en ekonomi på socialbidragsnivå, vilket ger ett ganska torftig liv.

   Inget att eftersträva.

   Gilla

   • tr

    Vad gäller ekonomi så ska man komma ihåg att svenska socialbidrag är detsamma som lyxtillvaro för de allra flesta med ursprung i fattiga länder.

    Tillvaron som långtidsarbetslös är inte heller meningslös för alla. Kvinnorna har vanligen hemmet och en (i de flesta fall stor) barnskara att sköta om, precis så som de gör i hemlandet. Också en stor del av männen lyckas hitta på ett och annat utöver det att bara sitta på ett café med sina landsmän (även om den ”alternativa” sysselsättningen kanske inte alltid är särskilt konstruktiv sett ur andra människors synvinkel).

    Gilla

   • Tony

    Utdrygat med knarksmuggling och annan brottslighet
    så går det jättebra att leva på socialbidragsnivå.

    Gilla

   • odalkvinnan

    Du utgår ifrån ditt eget tänkande och då blir det lite fel ibland. Försök att sätta dig in i andra kulturer. I Afrika tex är det kvinnorna som arbetar medan männen tittar på. Att sätta män i arbete från många kulturer är ganska misslyckat. Och det är män som kommer…Som lämnat kvinnor och barn åt sitt öde. Varför ska de börja jobba nu?

    Gilla

   • Mia

    Jag har ju fått den uppfattningen att om en invandrare får ett jobb så jobbar han jämt. Jag har märkt det bland taxichaufförer, tidningsutdelare som bär ut tidningar halva natten innan de går till nästa jobb, restaurangfolk m.fl.

    Om det är som du säger i Afrika när det gäller kvinnor och män, så kommer ju flyktingar från flera andra länder också.

    Att det kommer mest män antar jag beror på att familjen ska komma efter så de slipper strapatser och faror med flykten. Och att det blir så mycket dyrare för många att ta sig hit samtidigt.

    Gilla

 • Billy Boy

  Staten (bl a Migrationsverket) ligger kraftigt efter med betalningarna till kommunerna för alla de ”pensionsräddande vinstmaskinerna” kommunerna har mottagit …i många fall tvingats ta emot med stöd av en ny tvångslag.

  Delcitat

  ”Svenska statens flyktingskuld fortsatt stor

  Statens skuld på 10 miljarder kronor till kommuner som tar emot flyktingar fortsätter vara i princip oförändrad. Detta trots att Migrationsverket försökt minska den genom nattjobb och fyrdubblad arbetsstyrka.”

  Slut delcitat

  Källa:

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/statens-flyktingskuld-fortsatt-stor

  Domaren i Södertälje-målet vill stoppa invandringen
  (Publicerat 10 okt 2012)

  Källa Aftonbladet:

  https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article15585714.ab

  Varför vågar inte regeringen ärligt redovisa den kompletta bilden omfattande BÅDE ALLA KOSTNADERNA och de ALLA DE HÖGA INKOMSTERNA som den nuvarande- och framtida invandringen påstås ge?

  Gilla

  • Nostradamus_i_norr

   Eftersom tiotals år av politikerlögner i så fall kommer att avslöjas. För de partier som har iscensatt galenskaperna skulle det troligtvis innebära ännu ett ytterligare minskat förtroende hos väljarna.

   Gilla

 • Kurt

  Ha dom int anställd tanten som ska medla för att kanaker ska få job?, hon som sparkades från AF ?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Aha, 64000 behövs, men förra året kom 160 000, och om 8 år kommer 34 % av dem ha börjat hjälpa till med något, dvs vi har mer än 7 svåra år framför oss?

  Tänk om de åker hem trots skyddsskäl mot sina hemländer, går vi i konkurs?

  2 miljoner ”Flyktingar” åker hem på semester, många med bidrag, det är klimatsmart och kommer leda till mer uppskattning av Sveriges socialism:

  Kolla in det här videoklippet på YouTube:

  Gilla

  • Tomas

   De 7 eller 8 åren räknades på invandrare som kom i mitten av 2000-talet. De var inte lika disfunktionella som de som har kommit de senaste åren.

   Gilla

 • Kent

  Ja det är klart att asylindustrin är den nya framtiden i Sverige. Mer asylanter som kommer desto mer tillväxt och mer arbete dessutom en lönsamhet som ingen annan bransch kommer i närheten av.
  Men vi som betalar räcker vi till? Tror inte det!

  Gilla

 • Göran Fröderberg

  ATT! När utbildningen bara syftar till teoretiska yrken, eller att alla Måste
  Gå Gymnasium utan vettig Praktik!
  SFI pengarna fuskas bort! Då är
  Man FEL på det! ARBFörm. & Utb
  Skärpning! Göran Genlt/M.Sc Sthlm

  Gilla

 • ossie

  Visst behöver vi invandrare som kan läsa och skriva har utbildning kanske yrkeskunskaper och som inte är kriminella. Den sorten har vi inte haft för många av på senare år. Mest en massa analfabeter kriminellt slödder som bara vill leva på bidrag helt kravlöst. Muslimer bör vi helt tacka nej till.

  Gilla

 • Android77

  Om Arbetsförmedlingen görs sig av med sina drönare så frigörs det många arbetslösa som kan ta vettiga jobb. Arbetsförmedling kan göras via databaser.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Nyttig läsning
  ——————

  Arbetsuppgift för vår vän Sandor: Beställ listan över lägenheterna från Malmö Kommun och publicera sedan namnen på dem som bor där.

  http://www.sydsvenskan.se/2016-12-05/268-bostadsratter-kopta-for-skattemiljoner-nodlosningarna-har-blivit-permanenta

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Om det nu mot förmodan behövs ockupation, folkutbyte och massinvandring, ja till och med skapandet av Sverigeistan för att vi skall ha välstånd och rikedom, klarar jag mig hellre utan!

  Hellre fattig i mitt eget land Sverige, bland svenskar, än rik i nåt mångkulturellt helvete!

  Jag hade gladeligen bott i en grotta och gnagt barken direkt från träden om jag hade sluppit alla pensionsräddare!

  Gilla

 • putte

  Är det inte bättre att sätta dom i arbete som är arbetslösa nu , än att ta in ännu mera bidragstagare . Men frågan är om arbetsförmedlingen klarar sitt uppdrag ,verkar att vara en koloss på lerfötter som inte får något vettigt gjort .

  Gilla

 • jan

  Jag är så himla trött på ”falska nyheter”… ”Invandringen är lönsam”

  Gilla

 • Tony

  Det föds för få i Sverige, fler behöver komma i jobb ??
  Jaha, men varför importerar man då analfabeter utan
  någon skolgång, när industrin skriker efter tekniskt
  utbildad personal?

  Gilla

 • jan

  Klart vi behöver en invandring som jobbar ihop pengar för att betala massinvandringen

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det märks tydligare och tydligare att det bara är politruker på offentliga positioner!

  Gilla

  • Galten

   Speciellt bland gåsleversossarna, den här ”generaldirektörn” är kusin till göran persson.

   http://sverigesradio.se/sida/images/4058/3508919_2048_1152.jpg?preset=article

   Gilla

  • Billy Boy

   Kontroversiell utnämning av Mikael Sjöberg till ett chefsjobb tidigare.

   Delcitat

   ”Mikael Sjöberg är kusin till den före detta statsministern Göran Persson.

   I torsdags fattade regeringen två beslut om Arbetslivsinstitutet. Ett bra och ett dåligt. Dels fick Statskontoret i uppdrag att utvärdera verksamheten. Dels fick Institutet och dess 356 medarbetare en ny generaldirektör, Mikael Sjöberg, statssekreterare i socialdepartementet och kusin till Göran Persson, ett faktum som knappast var ett skäl.

   Vilka argumenten var för att utse just Sjöberg är i vanlig ordning okänt, men Saco, som i likhet med DN förespråkar öppna tillsättningsprocesser, underkände utnämningen”
   (Publicerad 2005-09-10)

   Slut delcitat

   Källor:

   https://unvis.it/dn.se/ledare/signerat/det-sjuka-arbetslivet-och-institutet/

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Sj%C3%B6berg

   Gilla

   • Galten

    Hyvens Billy Boy! 🙂

    Gilla

   • Billy Boy

    Tack Galten!

    Till skillnad mot den genomkorrumperade PK-trojkan så eftersträvar jag själv att visa trovärdiga och obestridliga fakta ”svart på vitt” så att säga … och dessutom styrkt med trovärdiga källhänvisningar.

    Kampen går vidare!

    Mvh

    Gilla

   • realist

    Nu behöver vi inte fundera längre nu ser vi ett tydligt BEVIS på det som kallas SVÅGERPOLITIK !!!
    HSB kanske har ”procent” på varje släkting han lyckas ge en genväg in i evig försörjning ???

    Gilla

   • Galten

    Fan vet om inte degklumparna tillika är buksvågrar. 😉

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: